pa ako bese se ednostavno nemase da bide interesno shala nastranaMake love not war
Да беше така лесно светот ќе беше прекрасно место ама за жал не е
SE SLAGAM so tebe vo potpolnost!!!Потполно се сложувам !!
Ќе дојдам ,ќе те силувам ,ќе ти ја запалам куќата,ќе ти го убијам семејството, а ти во чест на тоа, ќе организираш една среќна забава каде сите ќе се гушкаме и сакаме !!
ГУШКАЊЕ!!!
Se razlikuvame po toa sto ako nekoj ti nanese zlo kako spomenatoto, nema da go ubies, tuku ke ja baras pravdata po legalni nacini AMA prvenstveno i NAJVAZNO ke ja baras pravdata od BOG. Pak ke ti kazam, David znaci ne bese vernik sto barase Bog da mu gi sotre neprijatelite?marince a za sto ke se razlikuvame nie od drugite ako ne im prostime na tie sto ni mislat i sto ni nanele zlo? a Bog so go istural Svojot gnev ne mozeme da go pravime i nie istoto bidejki nemame pravo da sudime a On ima
во срцето на вистинскиот верник никогаш не може да има гнев,ниту омраза.тој човек кој со целото си срце верува во Бога,ја оставил својата волја во Неговите раце,само кога знаеш дека твојата волја е Негова, и Неговата волја е твоја,знаеш дека не можеш да погрешиш.Se razlikuvame po toa sto ako nekoj ti nanese zlo kako spomenatoto, nema da go ubies, tuku ke ja baras pravdata po legalni nacini AMA prvenstveno i NAJVAZNO ke ja baras pravdata od BOG. Pak ke ti kazam, David znaci ne bese vernik sto barase Bog da mu gi sotre neprijatelite?
Nie imame pravo nasiot GNEV da MU go kazeme na Bog i da ostavime ON da presudi!
A za sudenjeto, mislam deka sfati od ova sto go kazav deka ne zboram za sudenje, tuku deka Bog znae deka nie ne sme roboti bez cuvstva i so memorija na riba, pa ajde nekoj mi go ubil deteto ke si go viknam utre na rucek ke go nagostam i ke mu dadam da me ubie i mene i maz mi.....VE MOLAM daj luge ne zabeguvajte......
Znaci David ne e VERNIK spored tebe???во срцето на вистинскиот верник никогаш не може да има гнев,ниту омраза.тој човек кој со целото си срце верува во Бога,ја оставил својата волја во Неговите раце,само кога знаеш дека твојата волја е Негова, и Неговата волја е твоја,знаеш дека не можеш да погрешиш.
Само луѓе сме и никој нема право да суди на другиот,што и да му сторил,нема ништо што боли повеќе од срце исполнето со омраза.
не го споменав Давид.моите зборови се однесуваа на тоа дека кога е Бог во срцето на човекот во тоа срце не може да има гнев,ниту омраза.Бог е праведниот пат,Тој е Оној кој расудува праведно за луѓето,и кога знаеш дека твоето срце со вера оставило се во Неговите раце,мирот владее во тоа срце.само тогаш тој човек може со милост да сее љубов.Znaci David ne e VERNIK spored tebe???
не го споменав Давид.моите зборови се однесуваа на тоа дека кога е Бог во срцето на човекот во тоа срце не може да има гнев,ниту омраза.Бог е праведниот пат,Тој е Оној кој расудува праведно за луѓето,и кога знаеш дека твоето срце со вера оставило се во Неговите раце,мирот владее во тоа срце.само тогаш тој човек може со милост да сее љубов.
Секој благослов од Бога.
Zosto da gi snema Vode? Bog i niv gi sozdade.Od kaj znaes mozebi ke gi kazni i tie ke se popravat.Preku iskusenijata nie ke se naucime na smirenie.Само ти сакај си ги, моли се и чекај горнион да ги просветли, ќе се изначекаш а тешко и дека ќе дочекаш!
Се знае бе со непријател како треба..да го снема од лицето на земјата и крај на приказната!
Vone , се вика .. ВОНЕ !!Zosto da gi snema Vode? Bog i niv gi sozdade.Od kaj znaes mozebi ke gi kazni i tie ke se popravat.Preku iskusenijata nie ke se naucime na smirenie.
Па за да не ми прават повеќе проблеми.:pos2:Zosto da gi snema Vode? Bog i niv gi sozdade.Od kaj znaes mozebi ke gi kazni i tie ke se popravat.Preku iskusenijata nie ke se naucime na smirenie.