Рок/Метал vs. Турбо фолк и шабанерија

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување

Што преферирате, рок/метал или турбофолк?

• Вкупно гласачи
    343
значи ако слуша турбофолк ке си остане туп и затуцан ? браво бе

добро бе ако некој ви каже продолжи да слушаш метал и ќе станеш наркоман и секташ одма се лутите

Apsurd!Kako mozete da dualizirate muzika koja e neguvana mnogu dolgo vreme niz cel svet so muzika koja poteknuva od niva.

добро бе ако некој ви каже продолжи да слушаш метал и ќе станеш наркоман и секташ одма се лутите
Stereotipnoto mislenje za metal fanovite.Narkomani.Makedonskoto opstestvo veruvam deka nikogas nema da go svati ovoj vid na kultura.Ajde site vo B2:pos2:

Брат прдолжи да слушаш турбо и ке ти остане паметото во осмо одделени и нормално со толку памет и не ке можеш да ги разбереш Рок и Метал стиловите како и се останато што не е фолк+турбо.
Со среќа во развитокот со песната `` Чаше ломим руке ми крваре``.

постереотипно од ова здравје

јас не реков дека слушам метал ама повеќе ја поштувам таа музика. барем знам дека некој друг восветов ја слуша. а турбо фолк освен нашево просто балканче кај ќе најдеш.

П.С. ај и да си пишам ова за рок LINKIN PARK RULLLLLLLLLLLLLEEEEE

постереотипно од ова здравје
Брат дај те молам постирај некој текст кои има некаква логика разбирлива за младиве луге: Ако не ти текнува да постирам јас ама онака ке ги разработам да видиш што сакал да каже поетот.
Наркомани имаш со лопата да ги ринеш и кај флок+турбо конзумирачите па зошто не ги посочи баш нив како наркоманчиња?????????????????
или најлесно е да се префрлиш на нешто друго??????????????

Наркомани имаш со лопата да ги ринеш и кај флок+турбо конзумирачите па зошто не ги посочи баш нив како наркоманчиња?????????????????

Дап,како и глупаци кај металците.
Се има секаде.
Ама тоа не ве спречува да изгенерализирате :wink:

Се има секаде.

Ме мрзи да листам ама побарајте ја темата : Паметните деца слушаат Хеви Метал :)
И да има глупаци што слушаат метал , точно , ама мнозинството не е такво :)

пријател ако си ме читал погоре јас си признав дека металот е поквалитетна музика и дека немам ништо против тоа ама да навредиш некој зошто слуша народно (односно миланез кажа само дека не поднесува метал и рок ) е малку смешно нели ? да наркоманчиња има сегде и во техно и во фолк арно ама и во металот не се сите генијалци нели ?

Се има секаде.

Значи никој не генарализира!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Глупаци сегде нема спас исто како и од фолк+турбо уживачи.
Ама ајде дај те да малку подебатираме што е тоа што ви нуди тоа чудо турбофолк?????????????????????
Музика?????????????
Текст?????????????????
Ако има некои работи кои вредат да се кажат за турбо+фолко повели ја сум тука да поразговараме ама со факти не со оние се наркомани оние се секти(прво и основнка музички секти????????????????????) ама нека ви биде. Повелете

Ае жити мајка ???
Реално е дека е така , а тоа дека металец=наркоман од кај д секс искочи тоа ??

значи океј е металците да потценуваат и да генерализираат а кога нив им го прават истото одма нешто не им е по ќејф

пријател ако си ме читал погоре јас си признав дека металот е поквалитетна музика и дека немам ништо против тоа ама да навредиш некој зошто слуша народно (односно миланез кажа само дека не поднесува метал и рок ) е малку смешно нели ? да наркоманчиња има сегде и во техно и во фолк арно ама и во металот не се сите генијалци нели ?

Јас се извинувам за навредата, иако не беше поентата во буквалниот превод на постот ама::::::::::::::::

НАРОДНО ,пак мешате баби и жаби, народно е музика испеана од народор за неговите маки, страдања, љубови, радости, жалови итн.итн
Турбо+фолк нема никаква поврзаност со народниот мелос!!!!!!!!!!!!!!
За потсет кантри музиката е народна музика а ние ја слушаме , има такви, како правец рамен на рок,Транс!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Никој не зборува за генијалност пак не си разбрал не е поентата во имањето мозок се работи за користењето негово какои развивањето на истиот, кој горе споменатата ``музика`` јас викам дека не го нуди!!!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom