Што ако вашиот партнер/ка има различен вкус за музика или начин на живеење од вашиот?

Член од
13 мај 2008
Мислења
114
Поени од реакции
4
Колку само глупости успеавте да изредите, мислам секоја ви чест бе луѓе...( исклучок lavanda i Grazy in love и уште понекој, што се обидоа да ја спуштат топката:).

Да беше темава што ако имате дечко/девојка сериски убиец, ќе ги сфатев сите овие превирања, глупирања, генерализарање, ама олку муабети само затоа што дечкото/девојката била металец/ка не е ништо повеќе отколку тресење на зелени. Да сум админ би ја тргнал одма темава..., ајде што е глупа темава, глупа е, ама и 90 % од членовиве не заслужуваат да коментираат на темаа, затоа што одма идат спопредбите метал/турбофолк..... ајде, прајте што знајте:)

samantha

who's tha boss?
Член од
16 октомври 2007
Мислења
196
Поени од реакции
1
Леле леле леле..муабетиве
Прво и основно мн ретко се дешава да започнат било што двајца кои немаат слишни сфаќања за животот а тука спаша и стилот на
живеење и секако музиката.А ако веќе се решиле на врска и покрај разликите тогаш нив ги врзува нешто мн посилно од пубертетските муабети кој каква музика слуша или ти шо си..металец, панкер, кремец? :tapp:

E

`EsCaPe`

Гостин
Што кога вашиот партнер е металец ? ..

....Ехх, посакувам да беше...

Не коментирам повеќе..:smir:

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Не ми пречат ни музиката, ни стилот на облекување ни пиењето во парк :)
Не слушам метал ама ми се допаѓа таа музика, а и не ми е битно дали мојот партнер ќе е металец, клабер, турбофолкер, рапер и сл. Што сака тоа нека слуша :helou:

D

Daftie

Гостин
Колку само интересни чоечиња има од металците :)
Скоро сите што ги имам упознаено ми се најокеј, дружељубиви, искрени:back:
Баш би било најбоље да си најдам и некој таков за дечко, и по музика и по стил ќе ми одговара, али и у останатото треба... :)

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Знам случај каде една моја другарка се заљуби во металец и таа стана металка под негово влијание =/ За мене тоа е глупава работа. Јас слушам метал од 7-мо и не би ја присилувал мојата девојка да слуша метал.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Само да се разбереме
Металецот немора да изглеа вака :

бидејќи облеката е личен избор.
Тој може да изгледа и вака :

Па пак да слуша Метал .

Не судете според изгледот.
И металот не е само дерење како ова :
Туку има подвидови на Метал кој што воопшто не се сатанистички,наркомански што се и да не како ова :

Tака да незнам зашто металец би требало да се разликува од било каков друг човек па и потребата поради тоа да се отвори ваква тема.

}I{BuTtErFlY

You want ME
Член од
21 февруари 2006
Мислења
765
Поени од реакции
14
потполно се согласувам со Блинд ... јас слушам метал ама не изгледам како да сум излегла од некоја сатанистичка секта напротив ретко кој препознава од прва дека уживам во таа музика :pipi: значи мене ми одговара премногу човек кој СЛУША метал музика...

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Јас знам најдобро дека ти одговара. Мислам, од тие што сме на форум. Пошо другар ми не е зачленет. :baeh:

D

Daftie

Гостин
Знам случај каде една моја другарка се заљуби во металец и таа стана металка под негово влијание =/ За мене тоа е глупава работа. Јас слушам метал од 7-мо и не би ја присилувал мојата девојка да слуша метал.
Не значи дека он ја присилувал, може типката сакала да се вклопи во негово друштво, има многу такви луѓе, соу колд "без свое јас"...:tapp:

klipceto

Fire Walk with Me
Член од
27 мај 2008
Мислења
44
Поени од реакции
1
јас не слушам метал али слушам рок тоа е нешто слично зависи од кој аспект гледаш.би сакал партнерката да слуша рок што е нормално но денес тоа е многу ретко.ова турбово уништи се,тука спаѓаат и овие шпански сапуници...а ова балканов беше закон во урбана култура некогаш...али сега сето е "шрот"

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
@Bobec

Збориме за метал или емо ? :uvo: Малце разликувајте, аман.

Член од
29 јули 2008
Мислења
91
Поени од реакции
3
Колку сте само празни и полни со предрасуди
значи сите "Металци" Се Наркомани по дефиниција
значи кај вас во лексиконот под наркоман-клошар и слично има слика на дечко со долга коса, пирс и кожни пантоли :toe:
(се извинувам ако некој се препозна)
иначе он топик: да ако имам девојка та ме сака а и јас нејзе тогаш нема да ми пречи и ако работи во стрип клуб а не пак ако е МЕТАЛКА

Sasence

V.I.P-very important princess
Член од
21 ноември 2005
Мислења
154
Поени од реакции
1
баш е грдо да се прави таква дискриминација,ама сепак јас темата ја сфатив малце поинаку....се работи за стилот на живеење.
а на тоа има и многу логичен одговор,ниту јас би му се засвигала на некој металец ниту тој мене поради едноставна причина - немаме допирни точки.
јас лично не сум видела тип/ка што испага по дискотеки и кафичи во врска со металец/ка.не се на иста бранова должина то е то ....ако некој имал такво искуство нека коментира повеке:helou:

Член од
29 јули 2008
Мислења
91
Поени од реакции
3
У секој случај е дискриминаторна темата или треба да речам безвезална
и просто се разочарав колку таа плиткост и дискриминација постојат кај нас, луге полни со предрасуди а ние се сметаме дека сме современа земја :toe:
со олку предрасуди никаде не одиме :(

Kajgana Shop

На врв Bottom