Развод - a децата каде?

• Креатор на темата Креатор на темата bella
  • Време на започнување Време на започнување
ДЕЦАТА МИ СЕ КРВ.

A нејзе што и се?

Болен процес е разводот кога ни еден од родителите не е способен да изгради правилен однос со децата за да им објасни дека животот продолжува за нив нормално,само што нема да живеат заедно сите како фамилија...сите муабети кои треба да се случат кога децата се помали.Доколу не постои ниеден разумен родител и да сфати дека децата треба да останат надвор од целиот тој процес каде што љубовта згаснала или едноставно не постооела,тешко на децата би било.Со кого и да останат во таков случај животот ќе им биде пекол додека не се изградат како комплетни личности и да ги тргнат сите драми на родителите.
Законско право за старателство е едно,желба на децата е друго,способност на родителот е трето...значи се е релативно.

Во кој и да е случај,децата треба да се прашаат со кого сакаат да останат, кога се постари од 7 години...

Не мора да има логика.Едноставно первенција.
Незнам искрено јас ни сакам да се женам некогаш најболје ми е слободен да сум а коа сме кај децата...
Деца?
Не благодарам!
Нема логика и твојов пост кој е недораснат, па сепак стои и го читаме нели?

И да што е поентата на бракот ако се нема деца?
А што е со браковите во кои нема деца? Задолжително треба да се разведат? Не беа некогаш браковите круна на љубовта која може да се зголеми со деца?

Може да се разведеме денес,утре,задутре... секогаш.
У првиот момент кога ќе ни стане јасно дека работите не ни одат на добро и сме почнале да се малтретираме еден со друг.

АМА... децата доаѓаат со мене.Безпреговорно.
Ќе се договориме поштено околу материјалните добра.
Тоа сигурно.
Побара ли деца,или не дај Боже се инати ко магарица на суд...
полека и смислено ќе и ја очистам цела фамилија.
Мушка глава да не им остане.
:toe:
Па ако одговара...

ДЕЦАТА МИ СЕ КРВ.
Спотот не ти го гледам дека ми е мака, па вака реков да те прашам. Како тоа можеш да имаш толку себично мислење? Како може така да кажуваш пред време и за некоја личност која ти ги родила тие деца?
Како воопшто можеш да гарантираш такво нешто кога за секој проблем секогаш постојат две проблематични страни?
Што ако си ти некогаш пијаница кој лошо ја третира жената и таа побара развод? На тебе ли треба да ги остави децата?
Забегав со конкретен и драстичен пример, но тоа е секојдневие кое треба да го земеме во предвид, нели?

Јас не сум...
ниту пак ќе бидам најидеалниот човек на овој свет.
Знам да сакам,да љубам,можам да простувам...
НО...
во моментот кога ќе се помине црвената линија,јас сум бизнисмен,без емоции,без чувства кој што ќе се договори за цената на взаемната слобода.

Нема себичност тука.
Она ми била жена,можеби утре ќе ми биде некоја друга,а можеби не.
Можеби ќе ја сакам исто колку и неа,а можеби не.
Ама резервни деца немам.
А нив ги сакам безрезервно и бескрајно.
И колку и назадно да ти изгледа,она не ми е крв.
Децата ми се.

Јас не сум...
НО...
во моментот кога ќе се помине црвената линија,јас сум бизнисмен,без емоции,без чувства кој што ќе се договори за цената на взаемната слобода.

Нема себичност тука.
Ама резервни деца немам.
Децата ми се.

Можеш да ги земеш во случај да е крајно неморална, психички растроена или без основни средства за егзистенција. Читајќи ти ги постовите, верувам дека нема да жениш таква. :wink:
Зевсус, не дава мајка така лесно сопствени деца. Ги носела во себе 9 месеци, ги доела, им се радувала на секоја промена, плачела кога биле болни... да не редам што се направила. Жена ти не ти е крв, ама децата и` се. Од тебе може лесно да се откаже, ама од нив тешко. Никоја мајка така лесно не би дала деца, макар и на сопствениот татко.

Разводот е една деликатна и многу тешка состојба за децата, за возрасните може да некој стрес, но сепак тие се одлучиле на истото и нема што тука нив да ги жалиме или незнам што (освен ако некој некого напушта ради некој глупави причини..)
Јас како сопруга и мајка значи ќе се трудам во животот се да направам за да го зачувам и одржам бракот пред се во мирна состојба со мали бранови(езеро без бранови нема), и колку што ќе можам ќе делувам на соодветен начин за да не се растури пред се за нив малите за тие две душички кои не гледаат со полни очи и двајцата им значиме потоплно исто и многу, и се радуваат на секој наш бакнеж, прегратка, па дури и тие се придружуваат на гушкање, осеќаат топлина, заштита , љубов, а тоа е најголемото нешто кое им е потребно, значи за да се биде родител и сопружник треба да дадеш и жртви и да се откажеш од некое его свое кое стои скриено во тебе, и да прегазиш кон некои работи, не е се намачкано на лепче и готово за јадење, треба труд голем, бракот не е за две, три години , бракот е пред се да основаш еден тесен круг во кој ќе се чувстуваш најубаво, а малите тоа најубаво го искажуваат , потребата од двајца родители е неминовна и ќе речам ништо на светот нема да ја замани, но се случуваат ситуации во кои не се може понатака и секогаш сум за кога веќе е се исцрпено и неја бива ич работава, караници на секој чекор, трауматизирање на децата со самото слушање на истите, е тогаш поубаво со еден нормален од колку со двајца избудалени.

Можеш да ги земеш во случај да е крајно неморална, психички растроена или без основни средства за егзистенција. Читајќи ти ги постовите, верувам дека нема да жениш таква. :wink:
Зевсус, не дава мајка така лесно сопствени деца. Ги носела во себе 9 месеци, ги доела, им се радувала на секоја промена, плачела кога биле болни... да не редам што се направила. Жена ти не ти е крв, ама децата и` се. Од тебе може лесно да се откаже, ама од нив тешко. Никоја мајка така лесно не би дала деца, макар и на сопствениот татко.
моја другарка живее со татко и и сестра и и баба и(мајка на таткои),а со мајка и се гледа за викенд,мајка и не е лоша и растроенаи сл.туку едноставно мајка и живее кај нејзината мајка,а таму живеат и брат и,снааи,децата и едноставно нема услови за живот таму другарка ми,а кај татко и има кука на два спрата да се шиири колку сака!затоа сметам за доброто на детето да оди кај тој кој што ке му пружи подобро место за живеење,подобри услови за живот,а со другиот родител да се гледа исто така.

моја другарка живее со татко и и сестра и и баба и(мајка на таткои),а со мајка и се гледа за викенд,мајка и не е лоша и растроенаи сл.туку едноставно мајка и живее кај нејзината мајка,а таму живеат и брат и,снааи,децата и едноставно нема услови за живот таму другарка ми,а кај татко и има кука на два спрата да се шиири колку сака!затоа сметам за доброто на детето да оди кај тој кој што ке му пружи подобро место за живеење,подобри услови за живот,а со другиот родител да се гледа исто така.

Ја пишав и таа опција - нема средства за основна егзистенција. Тоа подразбира дека нема сопствен дом, а нема ни финансиски средства за живот под кирија. Во тој случај мајката, за доброто на своите деца, доброволно се согласува да живеат со таткото кој има подобри услови за живот.

Детето ќе биде далеку посреќно и нормално ако живее во хармонична и пријатна средина создадена макар и од само едниот родител, отколку да живее во средина на постојани кавги, расправии, недоразбирања на неговите родители кои го жртвуваат нивното дете се само за одржување на 'бракот" несвесно втурнувајќи го детето во искривување на неговата личност во иднина (дрогаш, пијаница, педер, коцкач, мафијаш). За мене тоа се луѓе без доблест да си ги признаат своите грешки и да се соочат со нив, казнувајќи ја својата а и иднинанта на детето.

Јас не сум...
НО...

Нема себичност тука.
Ама резервни деца немам.
Децата ми се.

Не се само твои деца, краен факт. Како што ќе ти е тебе, така и на неа. На неа можеби и потешко. Од неа дошле на свет, таа ги доела, таа им ги чистела газињата, таа ги бањала итн. Колку и да имаш ти удел во тоа, поголемиот терет е секогаш на жената, затоа што едноставно некои работи само таа може да ги направи.
Ако ова неможеш да го разбереш и прифатиш, незнам каков човек си.
Башка не ми кажа ... што ако си ти тој што си ја донел сопругата до тоа да таа побара развод. Си ја малтретирал, тепал, тормозел на секој можен начин? И тогаш ќе бараш таа да ти ги остави децата?
Те прашувам ова затоа што е во ред да останат децата кај таткото, доколку тој е постабилен и има во секој поглед подобри услови за нив. Но ти не го помислуваш тој предуслов, туку категорично викаш дека само кај тебе можат и смеат да останат.
Што ако си ти тој полошиот? Ќе си реален или и тогаш ќе си вака тврдоглав и нереален?

АМА... децата доаѓаат со мене.Безпреговорно.
Ќе се договориме поштено околу материјалните добра.
Тоа сигурно.
Побара ли деца,или не дај Боже се инати ко магарица на суд...
полека и смислено ќе и ја очистам цела фамилија.

Можеби звучи сурово,но истово би го направила.Значи нема причина со која може да ми ги земе децата,може да посегне по се,освен по детето.
Ако веќе не не бива нас,децата идат во пакет со мене,како дел од мене.Некој спомна финансии.Зарем би ги оставила своите деца гладни и на улица.Фала богу имам родители,ќе црнчам од утро до мрак,но тие ќе имаат се што им треба,а најмногу од се мајчина љубов.Дедо ми порано викаше,кога имаш запек не викаш тато бе,туку мамо,има логика во тоа.
Материјални добра ќе делиме,деца не делам и десет да ги имам.Ќе го лежам ако посегне по нив преку врски и сила!Децата ако сакаат да го видат,слободно,но додека се мали јас одлучувам за нив.
И како што кажа Зевсус,ако се инати како магаре на мост:)нема ни да ги види!

Па ти си им мајка нормално дека ке ги сакаш за тебе. Ама доколку ти си крива за разводот а твојот маж е поспремен за да ги одгледат децата јас мислам фер би било кај него да останет. ама пак мајките имет предност :wink:

Па ти си им мајка нормално дека ке ги сакаш за тебе. Ама доколку ти си крива за разводот а твојот маж е поспремен за да ги одгледат децата јас мислам фер би било кај него да останет. ама пак мајките имет предност :wink:

Се одгледуваат градинарски култури, а децата се чуват и воспитуваат.
И што ако сум крива за разводот,на сила неможеш да одржуваш брак ,но тоа незначи дека децата неможам јас да ги земам.
И која е границата за поспремен родител,каде ја гледате вие?

зависи од случајот...ако може да се најде компромисно решение од после разводот родителите сеуште да живеат заедно, за да бидат поблиску до децата, тогаш се знае...

а зависи...судот одредува кај кого да одат децата според кој од родителите имаат средства за правилен развој, заштита од болести и хранење...а мајката има предност бидејки е ...мајка...

No further question your honor...Case closed...

со тате ќе идат децата тоа е факт не може една курва да ми ги земе децата,та ќе се омажи и после нека прави колкууууу сака,овие што се моји мои се

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom