aleksandarreal
Sport fanatic
- Член од
- 15 мај 2009
- Мислења
- 905
- Поени од реакции
- 276
леле еј уште у четврток почнуваме со предавања до 14 h :pop:
леле еј уште у четврток почнуваме со предавања до 14 h :pop:
Oпшта или стоматологија?Дечки, поточно постари колеги со повеќе искуство ако може да ни кажете како оди работава со ова вежбиве по анатомија за нас од прва година, а и општо по другиве предмети?
Мислам, колку професорите прашуваат на тие тие вежби, на што да обрнеме внимание, да знам да си се спремам...
А и ова за анатомија, почнавме со предавање, остеологија, припои, ова она, гледам озбилно си ја сфатиле работата сите, почнав да учам, ама ме интересира ДАЛИ ИМА НЕШТО НЕПОТРЕБНО ШТО МОЖЕ И ДА СЕ ПРЕСКОКНЕ ОД АНАТОМИЈАТА ? Најважно што да учиме? Или се, а?
И уште нешто, од каде може да си набавам атлас? Netter може? Некој совет? :smir:
И уште нешто, од каде може да си набавам атлас? Netter може? Некој совет? :smir:
Атласов многу ефтин бе :kesa: иначе Pokvarenaaaaaaaa која група си?Атлас ми рекоа дека може на институтот да се набави, околу 100 евра чинел
Ме немаше на список во четврток, нели само до Б 2 беше истакнато, а во петокот не отидов да видам, така да по некоја си моја логика Б треба да сум.. Ти ?иначе Pokvarenaaaaaaaa која група си?
Ја ко што видов, тешко дека нешто се рипа, изгледа све треба да се учи. Вкупно страници за прв колоквиум се околу 140, од остеологија 40 (тие за рака што се) и 100 страни од Анатомија на Рака, општиот дел се повторува истото, плус воведот не е за бубање, повеќе е за информативно читање за да се снајдеш со терминологијата.ДАЛИ ИМА НЕШТО НЕПОТРЕБНО ШТО МОЖЕ И ДА СЕ ПРЕСКОКНЕ ОД АНАТОМИЈАТА?
И мене најмногу ме плаши.Мене најмногу ме плаши анатомија, велат ретко кој ја положувал.
Симни си од торенти има, трета верзија по можност. Иако ќе морам да си купам цврста копија, заебано ми е пред компјутер да учам.И уште нешто, од каде може да си набавам атлас? Netter може?
Б 2 сум јаМе немаше на список во четврток, нели само до Б 2 беше истакнато, а во петокот не отидов да видам, така да по некоја си моја логика Б треба да сум.. Ти ?
Иначе исто така една колешка што лани заврши прва, ми рече дека во Србија истиот ( или сличен ) атлас бил 50 % поефтин
:pos2: кеде бе ќе се прескокнува посебно анатомија, тоа може само во средно, ке дојде некој ке каже докторе ме боли ногата, ти уф ја прескокнав таа лекција :pos2: анатомијата е пресудна за секој што сака да стане добар доктор!ДАЛИ ИМА НЕШТО НЕПОТРЕБНО ШТО МОЖЕ И ДА СЕ ПРЕСКОКНЕ ОД АНАТОМИЈАТА ?