СДСМ ја заобиколува демократијата

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24
demokratija? sto e toa? gi ucat denes decata vo skolite na toa? e ne gi ucat so pravilni definicii izgleda. a moi portokalcinja: Nikola, Bratot, Slavjanski, Delboy, Vlatko_100, Jkd, Bitushanec, Strasniot i Ogledalo (ve narekuvam portokali bidejki vie gi narekuvate komunjari site onie so zborat protiv gujo, a ne deka site ste portokali) demokratija li e na totalno nevooruzan miren DEMOKRATSKI protest(ako ne znaete protestite se demokratski cin vo se koja demokratska drzava vo svetot vo koi imaat pravo da ucestvuvat site luge sto ziveat vo taaa zemja) da se pratat specijalni sili za brzi intervencii koi bea tesko naoruzani so avtomati i koi ne se prateni po baranje na Sudot.
Pusti Gwujo sto vo stori ,i vie pocnavte sade protokalovo da gledate :( Kaj mene me najde megju protokalovite samo eden gospod i ti znaes :)
Da da demokratija e i da dokazes deka si nevin ,a ne da go nosis clenstvoto pred sudovite da strjakuva za sekoj eden pritvoren ;)

Член од
30 јуни 2008
Мислења
132
Поени од реакции
12
браво Karan ќе помислам дека зад твоево име се крие државниот јавен обвинител.

Сепак темата не е обвинителниот акт на Зоран Заев туку начинот на практикување на демократијата на СДСМ. Затоа ќе кажам само едно нешто: СДСМ има демократско право на мирен протест и тоа право го искористи и ќе продолжи да го користи. Затоа во наредниве 4 години спремете се за блокади на улиците, институциите и што ли уште не затоа што СДСМ бил тука, тука е и ќе продолжи да биде тука за секој граѓанин на Република Македонија.

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24

Сепак темата не е обвинителниот акт на Зоран Заев туку начинот на практикување на демократијата на СДСМ. Затоа ќе кажам само едно нешто: СДСМ има демократско право на мирен протест и тоа право го искористи и ќе продолжи да го користи. Затоа во наредниве 4 години спремете се за блокади на улиците, институциите и што ли уште не затоа што СДСМ бил тука, тука е и ќе продолжи да биде тука за секој граѓанин на Република Македонија.
Ovaa kaseta ja pustate samo koga ste vo opozicija ili ?Kade bevte site ovie godini dodeka bevte na vlast da bidete sekogas TUKA za sekoj gragjanin ?

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174

znaci ako dobro te razbrav....sdsm ke blokira i ke protes vo narednive 4 godinitira se nadevam mirno kako sto rece samiot koristejki go pravoto da iskaze revolt i nesoglasuvanje. duri i ke gi blokira instituiciite ..opo po po ova eptem ne me bendisva ama ako e za razvoj na demokratija askol sun ke recam.
e sega konkretno da te zaprasam na clen na sdsm mu snema voda od busenata cevka vo bavcata tuka vo resen i toj e nezadovolen , dali moze da ocekuvame deka ke se blokira ministerstvoto za zemjodelie?

dali blokadi mozeme da ocekuvame isto ako clen na sdsm promasi sportska za edna utakmica?
nego aj da se uozbilam.... 230 000 glasaci za sdsm na posledni izbori sdsm ke gi zatapuva vo parlament ili na ulica? ako e na ulica spored tebe koi se pricinite za toa?

Член од
30 јуни 2008
Мислења
132
Поени од реакции
12
Ovaa kaseta ja pustate samo koga ste vo opozicija ili ?Kade bevte site ovie godini dodeka bevte na vlast da bidete sekogas TUKA za sekoj gragjanin ?
Срамота е да се каже дека СДСМ ги подржува демократските методи само кога е во опозиција. Затоа само како подсетување од 2002 - 2006:
- протести по затворањето на функционери на ДПМНЕ (Арнаудов, Михајловски итн.)
- протести во собранието за законот за децентрализација (со сите тенџериња од кујната на ДПМНЕ)
- протести на граѓаните пред собранието и по општините
- протести за продажбата на ЕСМ итн.

Значи да се каже нешто колку само да се каже неоди. И како што седевте на сите раскрсници не размислувајќи дали им пречите на граѓаните, така сега ќе ве научиме како мирно се протестира.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Срамота е да се каже дека СДСМ ги подржува демократските методи само кога е во опозиција. Затоа само како подсетување од 2002 - 2006:
- протести во собранието за законот за децентрализација (со сите тенџериња од кујната на ДПМНЕ)

Значи да се каже нешто колку само да се каже неоди. И како што седевте на сите раскрсници не размислувајќи дали им пречите на граѓаните, така сега ќе ве научиме како мирно се протестира.
za 2-3 samiot imas locirano kade i od kogo
za 1 i 4 treba da se iskazes dali vmro dpmne kako partija javno go povika clenstvoto na protesti?

vs. sdsm dosega dvapati javno povika na protesti..pazi apsurd za pritvoranje na obvineti za kriminal!

delboy

кршач на огледала
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.358
Поени од реакции
24

Drn drn jarinja ako im pises nesto na ilindenci BB odma se fakjaat za uzicani BB i obratno.
Ni D od demokratija nemate ni ednite ni drugite ,tuku se nadevam deka ke dojde denot koga konecno ke se osvesti Makedoncheto

Член од
12 мај 2008
Мислења
39
Поени од реакции
0
Pusti Gwujo sto vo stori ,i vie pocnavte sade protokalovo da gledate :( Kaj mene me najde megju protokalovite samo eden gospod i ti znaes :)
Da da demokratija e i da dokazes deka si nevin ,a ne da go nosis clenstvoto pred sudovite da strjakuva za sekoj eden pritvoren ;)
toa go pisam deka site ste portokalci oti sekoj so ke pocne da napagja vlada od nekoi clenovi dobiva etiketa na sdsmovec. ;)

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
posle oslkata zaev da se brani na sloboda pre sudot i pred clenovite na sdsm koi protestira im se obrati na prisutnite vaka

``jas sakam ovde samo da pustam eden apel -vaka republika makedonija kako deneska ne mozeme da ja gradime zaedno``

eve sega separiranje od start i radikaliziranje c c c c c

Член од
12 февруари 2007
Мислења
892
Поени од реакции
4
Gledam imalo 2 temi za zaev i gi zatvorile.
Eve go moeto mislenje.
Izrodot NG od x pricini resi da praj Bucko 2.
Pa go podeli narodot,dodusa neproporcionalno,ratingot uste mu e golem,i na kraj pa kapitulira.
Ova e sram za MK,i tek sega smesno izgleda pismoto do Karamanlis.Batevo ce se bie so GR,a vamu ne znae ni 1 slucaj da procesuira.Steta no to e.

Znam deka e leto i mnogu forumdzii se na odmor,ama pojceto gledam resija da precutat.Sramota oti so vakvo odnesuvanje ni NG,ni sveti NG mozi da ja opraj MK.Mizerija.Onaj Ivo pa-fenomen.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Европската комисија ја повика денеска опозицијата во Македонија да се врати во работата на Собранието.
„За да се придвижи земјата на патот кон ЕУ, важно е сите политички сили, вклучувајќи ги и опозиционите партии, да дадат конструктивен придонес“, изјави портпаролката на ЕК Кристина Наѓ.
„Ги повикуваме сите парламентарни партии да го заземат нивното место во Парламентот и да учествуваат во политичкиот дијалог, со цел да помогнат да се постигне консензус во сите области од национален интерес“, додаде Наѓ.

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
Европската комисија ја повика денеска опозицијата во Македонија да се врати во работата на Собранието.
„За да се придвижи земјата на патот кон ЕУ, важно е сите политички сили, вклучувајќи ги и опозиционите партии, да дадат конструктивен придонес“, изјави портпаролката на ЕК Кристина Наѓ.
„Ги повикуваме сите парламентарни партии да го заземат нивното место во Парламентот и да учествуваат во политичкиот дијалог, со цел да помогнат да се постигне консензус во сите области од национален интерес“, додаде Наѓ.
Ako Evropskata komisija taka pobarala Sekerka garant odma ke se vrati vo sobranie posto ona taka e programirana od tamu da prima direktivi pa duri mislam deka i konstruktivna ke bide i vise nema da se buni.

Kajgana Shop

На врв Bottom