Најмалиот USB во светот

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
А

Ајсшутер

Гостин
Pico USB од полиран хром има димензии од 31,1 х 12,4 х 3,2 милиметри, но и покрај оваа минијатурност може да сочува импресивни осум GB податоци.
Тоа значи дека може да сочува четири филмови, пет денови музика, повеќе од 5.000 фотографии од пет мегапиксели или 800 метри книги.
Бидејќи е мал може лесно да се изгуби, поради што со него е вклучено и синџирче што го олеснува носењето и чувањето.

Ова е најмалиот УСБ драјв со толкав капацитет, отпорен е на удар и на вода.
Компатибилен е со „Макинтош“, „Виндоус“ и „Линукс“, а чини 49,99 американски долари.
3128cxl.jpg

Извор

Интересна работа е, ама некако ценатаа...:pipi:

Цената е супер.Кај нас 8 ГБ би бил поскап.Отприлика 2500 денари би бил овој стик.А колку се 50 долари?Помалку од 2000 денари.А плус е компатибилен и со Мекинтош, Виндоус и Линукс.Се на се нашите вода можат да му носат.Едноставно, тоа 50 или 100 долари кај нас внесува слика за којзнае колку пари.Ама не се:helou:

Има вакво во Техно маркет во City Gallery, а сигурно го има и во останатите продавници на Техно маркет.

Толку мало а толку моќно и јако.Цената не е нити скапа нити евтина.
И ако може мала корекција-Најмалото USB во светот.
:salut:

Јас иам едно кингстон DT mini 3 цм е и го губам стално.Поарно не го купујте.

Јас не би го купил ова. За 3000 денари имам гледано 32 GB, usb-a.

Искрено не би дал толку пари за вакво усб...Ке додадам уште 1000-2000 и ке земам нешто боље..Усбво многу лесно може да се изгуби..

По подолга непрекината работа на ова USB, 100% прегорува, гарантирано, зашто нема многу простор каде да оди топлината што ја произведува додека се префрлаат податоци, и џабе патот.

И што е разликата ако купиш USB што е за 1-2 цм помало од нормалното? Пофраер ќе си у маало? ц ц ц :)

Вакво не би зел.

Добро USB е ама малце е скапичко:).

Добро USB е ама малце е скапичко:).

Не вреди ама ич.

Вакво на поклон да ми го дадат, ќе го заменам за некое подобро, нека се заебува некој друг

NE E TOCNO JAS IMAM USB koe e pomalo od ova ovde :toe: potocno imam isto takvo samo kingston ,samo mi se skrsi na pola plastikata pa sega mi e pola od ova "DADENOVO"
Koga ke imam poveke vreme ke go sliknam i pustam.:helou:

Back
На врв Bottom