SunWireless интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Еј Абе знае ли некој кој дел од градот е покриен со тие sunwireless мрежи, каде може да се фати конекцијата?

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Во Струмица го има овој интернет сега моментално сум поврзан на него имам 30 дена бесплатно и супер е интернетот ми се допага, околу 1 мб му е брзината не е лош.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Баш ми се јавија чера од SunWirelles:)
Да ме прашат некоја анкета дали сум за доволен дали е брз итн..меѓу ова ме прашаа ако би станале наш стален корисник колку би плаќале јас велам 400:pos2:
Значи ги креират пакетите јас мислам...
И на мене ми се јавија за истата анкета, јас кажав до 800 денари ама ако брзина е над 2 мб:):):)

BTW за оние што не знаат, за да се конектирате на овој интернет прво треба да си направете нова PPPoE конекција, имате упатства во меилот што ќе ви стаса од нив во pdf документ се, ке си ги слегнете и се ви пишува таму.

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Еј а дали во целиот град се добива конекцијата или само во одредени делови?

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Еј а дали во целиот град се добива конекцијата или само во одредени делови?
Баш пред пола саат ми се јавија од Sun Wireless да ми прашат дали сакам договор да направам со нив или да ги видам пакетите и ги прашав дали во цел град се фаќа мрежата кажаа да ама не ми се верува...BTW многу се досадни пред 3-4 дена ми се јавија да ме прашаат некој глупости сега пак дали сакам да користам интернет од нив....:toe::toe:

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Баш пред пола саат ми се јавија од Sun Wireless да ми прашат дали сакам договор да направам со нив или да ги видам пакетите и ги прашав дали во цел град се фаќа мрежата кажаа да ама не ми се верува...BTW многу се досадни пред 3-4 дена ми се јавија да ме прашаат некој глупости сега пак дали сакам да користам интернет од нив....:toe::toe:
Благодарам за информациите !

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Dobro 20 pati se prasa ZA KOJ GRADOVI E OVAA USLUGA :P Da ne cepam ohridski sega za koj gradoj e ova !

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Еј абе почнаа ли со работа, инче канцелариите им се мислам на трети спрат у тц.Глобал.

ErT

Console Dude
Член од
17 ноември 2007
Мислења
2.208
Поени од реакции
265
Абе јас сум од Струга, и пред некој ден фатив неколку Access Pointа на ова SUN Wireless, SunWirelessST92 и SunMobile ги гледам во моментов. Нема енкрипција но не можам да се конектирам.

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.247
Поени од реакции
57
Абе јас сум од Струга, и пред некој ден фатив неколку Access Pointа на ова SUN Wireless, SunWirelessST92 и SunMobile ги гледам во моментов. Нема енкрипција но не можам да се конектирам.
SunWireless, ќе се шири низ Македонија, моментално го има само во Струмица, а сега мислам дека работат на тај регион Охрид-Струга и плус Струмичките села. А Скопје е оставен за последен регион кој ќе го покријат. А рекоа дека тоа ќе биде за околу 1 месец но, не е сигурно.

А еве ја цената на Интернет пакетите -

Припејд -

SunMobile - 99 ден. -
Брзина до 384kbps, вклучен сообраќај 512мб.
SunM - 299 ден. - Брзина до 1Mbps, вклучен сообраќај 6гб.
SunL - 499 ден. - Брзина до 1Mbps, вклучен сообраќај 12гб.

Постпејд -

Sun1 - месечна претплата 825 ден.- Брзина до 1Mbps, неограничен
Sun2- месечна претплата 1.179 ден.
- Брзина до 2Mbps, неограничен
SunPro2- месечна претплата 2.005 ден.-
Брзина до 2Mbps, неограничен (купување на опремата на рати)
SunPro3- месечна претплата 3.539 ден.-
Брзина до 3Mbps, неограничен
SunPro4- месечна претплата 4.719 ден.-
Брзина до 4Mbps,
неограничен.

Цена на Wi-Fi уредите -
999 ден. Wi-Fi USB
1.999 ден. Wi-Fi Access Point
2.499 ден. Wi-Fi Router
500 ден. за инсталација на горенаведените уреди од страна на лица од SunWireless

За поврзување на интернет преку мрежата на SunWireless, корисникот мора да поседува лаптоп со Wi-Fi картичка или соодветен Wi-Fi уред за својот десктоп компјутер.

viktordojran

пссwd
Член од
11 септември 2007
Мислења
351
Поени од реакции
31
zosto koga s\imnuvam od torent najgolema dostasana brzina mi e 50 kb/s a imam 1mb. i toa seeds imam nad 6(68) a peers imam samo 2(96).

P

Princ

Гостин
6 сидери не се којзнае каква бројка.
А и има голема разлика помеѓу b и B. Сигурно мало b е?

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Дајте Прилеп да прочитам дека ке има одма се уклучувам на овие пакети исто така и многу други мои познаници :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom