Incantesimo

Член од
12 април 2008
Мислења
240
Поени од реакции
7
Bi sakal da si razgovaram so nekoj sto ja gleda ovaa prekrasna prikazna za klinikata "Life",kade doktorite sekojdnevno se borat za zivotot na svoite pacienti,borba za zivotot i ljubovta...
Vo ovaa 9 sezona se zapoznavame so semejstvoto Curti.
Alberto Curti stanuva primarius na klinikata "Life",toj e zenet so prekrasnata pisatelka Elena Curti so koja ima i dve deca.
Tie ziveat normalen zivot se dodeka eden den ne se vrati od Amerika bratot na Alberto,Davide Curti koj vo studentskite denovi bil vo vrska so Elena...
So vrakaneto na Davide se vraka i starata strast i ljubov megu nego i Elena,znaat deka ne e vo red da bidat zaedno no taa silna emocija nemoze da se potisne.
Koja ke bide odlukata na Elena Curti-nejziniot soprug i deca ili Davide Curti...

http://forum.kajgana.com/picture.php?albumid=528&pictureid=2869

Ј

јовица11

Гостин
Odvratna serija,od seto gjubre sto doslo vo Makedonija ova e najlosoto,najpateticnoto,treba da se zabrani so zakon,sranje od sapunica:tapp:

Член од
12 април 2008
Мислења
240
Поени од реакции
7
Odvratna serija,od seto gjubre sto doslo vo Makedonija ova e najlosoto,najpateticnoto,treba da se zabrani so zakon,sranje od sapunica:tapp:
Znaci stvarno si idiot!
Aj glej si ja ti Angeli toa ne e gjubre ne e pateticno ic:pos2:
Glej si spanski serii!:baeh:
Jas ke si gledam vistinski zivotni prikazni!
I ne mi se pojavuvaj veke na ovaa moja edinstvena tema,NE MI JA GRDETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:violent1:

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.215
Поени од реакции
939
Ужасно долга, здодевна серија.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Како можеш да речеш не ГАДЕТЕ ми ја темата, кога ова е форум за свои мислења, ако е само за твои мислења или пак само позитивни што не си забранил да се пишуваат негативни... И јас ке кажам едноставно предосадна сапуница, едвај ќе заврши 9та сезона а одма пак ќе почне 10та:uvo:.

Но најмногу ми се допаѓа прекрасно звучниот италијанскиот јазик:pos2:

Член од
12 април 2008
Мислења
240
Поени од реакции
7
Ужасно долга, здодевна серија.
Zdodevna-nikogas!
A dolga e zosto A1 edna epizoda ja delat na dve!
Imam gledano poveke pati na Rai uno i si trae normalno 50min!!
Jas inaku imam gledano samo 8 i sega 9sezona,ama 9 sezona mi e naj,najubava mnogu ubava prikazna ima i akterite se pogodeni,posebno Giorgia Bongianni(Elena Curti):back::back::back:

Како можеш да речеш не ГАДЕТЕ ми ја темата, кога ова е форум за свои мислења, ако е само за твои мислења или пак само позитивни што не си забранил да се пишуваат негативни... И јас ке кажам едноставно предосадна сапуница, едвај ќе заврши 9та сезона а одма пак ќе почне 10та:uvo:.

Но најмногу ми се допаѓа прекрасно звучниот италијанскиот јазик:pos2:
Jas rekov da ne pisuvate gluposti,moze da pisete dali vi se dopaga ili ne ama bez navredi!
I italijanskiot jazik e mnogu otmen i mondenski ocigledno toa ne si ti!Zalam.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
adolfo напиша:
Jas rekov da ne pisuvate gluposti,moze da pisete dali vi se dopaga ili ne ama bez navredi!
I italijanskiot jazik e mnogu otmen i mondenski ocigledno toa ne si ti!Zalam.
Уште еднаш ќе напоменам дека не се зафркавам како Јовица.... напоменувам дека италијанскиот јазик ми е модерен и позвучен од шпанскиот, не ако го има знакчето за смеа и дека не ми е добар, напротив мене ми е баш убав, и тоа сакам да кажам дека единствен убаво во серијата ми е јазикот. А и далеку од се се помодерни италијанските серии од шпанските... само едноставно оваа не ми се допаѓа :smir:

Патем сакам да кажам дека Маѓепсани првите сезони ми беа ногу подобри, оние што ги даваа на А1 пред 4/5 години ако не и предтоа, овие некако ми се надвор од приказната, не ми се толку добри како претходните:nesvest:

Член од
12 април 2008
Мислења
240
Поени од реакции
7
I nikoj ako ne ja gledase nemase da snimaat 10godini,nekoi od akterite da trosat 10 godini od svojot zivot za nikoj da ne ja gleda?Tesko!
I na site forumi ima trogatelni poraki od fanovi,ke istaknam edna poraka od eden decko od Bosna.Toj napisa deka nikogas ne saka da zavrsi "Incantesimo",da ne dozvolat reziserite i scenaristite da ja zavrsat ovaa kultna italijanska serija zosto taa mu go izlecilo srceto od vojnata!Vo Bosna se davala za vreme na vojnata i toj veli deka ovaa serija mu pomognala da ja nadmine traumata...

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
pa jas ne znam zasto nekoj kako JOVICA ili kako i da se vika, se zamara so serii koga samo navreduva necii vkusovi, aj najdi si popametna rabota mesto da navreduvas i da ktitkuvas , OK? za toa go podrzuvam i ADOLFO I BOYINLOVE, najbolje se!!!!!!!
a za serijata, mozam da kazam deka ne ja gleam, zasto e predolga stvarno, ne sum ja gledala nikogas, samo 1 sezona pred mn godfni, mn pomoderni se italijankskive od spanskite, no stvarno ne mozam da komentiram zasto ne ja gledam

Член од
12 април 2008
Мислења
240
Поени од реакции
7
Isto taka bi sakal da ve izvestam deka vo 10sezona se vraka eden od likovite od prethodnite sezoni-sinot na Tilly Nardi,Massimo Nardi.
Se vratil poradi baranje na fanovite!
Inaku 10sezona zavrsi vo Petokot na Rai uno.
Kaj nas za edna godina ke dojde...:toe:

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Серијава воопшто не е според мој вкус, банална е, и по би гледала програма за земјоделците отколку серијава, ама затоа па мајка ми ја обожава. За вкусови не се расправа, затоа адолфо немора да скокаш на секој што не му се допаѓа серијава:pipi:

Член од
12 април 2008
Мислења
240
Поени од реакции
7
Серијава воопшто не е според мој вкус, банална е, и по би гледала програма за земјоделците отколку серијава, ама затоа па мајка ми ја обожава. За вкусови не се расправа, затоа адолфо немора да скокаш на секој што не му се допаѓа серијава:pipi:
No na tie sto ne im se dopaga nemora 100 pati da pisuvaat i da upotrebuvaat neprikladni zborovi!
Neka kazat ne ja gledam i kraj.
I da ja pozdravis majka ti mnogu,navistina steta sto ne ja gledas,mnogu e realna.,a ako realnosta e banalna togas i serijava e.

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Искрено не ни имам изгледано цела епизода од серијава, самата музика што е на почетокот ме иритира и бегам у друга соба :) :) :)

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
серијава е неверојатно тупење, изгледав една епизода и тоа беше нешто ужасно .после тоа искуство шаховски коментар што идеше на мтв ми беше ко lord of the rings

Член од
12 април 2008
Мислења
240
Поени од реакции
7
Искрено не ни имам изгледано цела епизода од серијава, самата музика што е на почетокот ме иритира и бегам у друга соба :) :) :)
Exx...Dobro moze ti ne si ja zagledala ama ima sodrzina serijava,ima cel i pouka nesto sto pola od seriite sto gi davaat go nemaat...
Inaku mene muzikata mi e omilena me magepsa,mnogu e trogatelna.
Pesnata se vika "Questo incantesimo"ja pee Alma Manera.
I zamisli od samiot pocetok e istata pesna od pred 10 godini,pesnata e evergrin.

Kajgana Shop

На врв Bottom