Фан Клуб: Бордо

• Креатор на темата Креатор на темата Kiko-Kozle
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Како бе за малце им избега победата кога губеа.Како и да е мислам дека ќе играат Куп Уефа!

За таму се,али има перспектива за Бордо.имаат млади и талентирани играчи!!

Да да, тоа несомнено.

Гуркуф е жив пример, али мислам дека договорот од Милан не му е откупен, туку е испратен само на едногодишна позајмица. Ако успеат челниците да му го комплетираат трансферот догодина, ќе биде стварно супер за Бордо ...

Каква утакмица одигравте против Монако,свака част,од 3-0 се вратија со победа 3-4,најдобриот меч до сега оваа сезона

Во согласност со останатите модератори, темите кои немаат свои фанови на форумов ке бидат под клуч, причината е очигледна, не се развива никаква дискусија освен билдање на постови со честитки .

Доколку некоја тема е ставена под клуч, а има член кој навива за истиот клуб и сака да постира на истата тогаш слободно нека исконтактира некој од модераторите на темата за Фудбал ( Димитар, Фантом, мене ) преку приватна порака па темата повторно ке биде отворена за дискусија, а до тогаш уште еднаш повторувам, :locked:.

п.с. Дискусија за некои од тимовите може да водите и на соодветните првенства, ништо не губите во случајов . :smir:

Здраво јас сум Никола и сум нов член на форумов.Јас сум фан на Бордо бидејќи живеам во Бордо. Доколку има и други фанови на овој клуб ќе ги замолам да ме известат.Доколку модераторите можат да ја исчистат оваа тема јас со задоволство ќе постирам истори и се за овој клуб.Поздрав мои браќа

FC Girondins de Bordeaux

Целосно име-Football Club des Girondins de Bordeaux

Прекари-Bordeaux, FCGBhttp://en.wikipedia.org/wiki/FC_Girondins_de_Bordeaux#cite_note-0, les Girondins, http://en.wikipedia.org/wiki/FC_Girondins_de_Bordeaux#cite_note-1Le club au scapulaire, http://en.wikipedia.org/wiki/FC_Girondins_de_Bordeaux#cite_note-2Les marine et blanchttp://en.wikipedia.org/wiki/FC_Girondins_de_Bordeaux#cite_note-3

Основан- 1881 година

Стадион- Stade Chaban Delmas,34,327

Местоположба- Бордо

Менаџер-Лорен Блан

Лига- Прва Француска Лига

Сезона 08/09- ШАМПИОНИ:vozbud:

Утре ќе допишам за целосната историја сега ќе одам да преведам на македонски јазик

a

Наслов на тема треба да е на кирилица. :)
Не следам многу француско првенство но еве некоја реченица за клубот, оти ти не кажа скоро ништо :)

Бордо (FC Girondins de Bordeaux) е француски фудбалски клуб формиран во 1881 година. До сега има освоено 5 титули во Француската 1 лига и тоа во 1950, 1984, 1985, 1987 и 1999 година. Најголем успех во Европа им е финале во УЕФА купот во 1996 година. Ако се сеќаваат некои таа година Бордо го мина Вардар во УЕФА купот.

Минатата сезона заврши на второто место, позади Лион и си обезбеди учество во лигата на шампионите. Да се надеваме дека и во новата сезона ќе биде вистински конкурент на Лион и ќе има интересен шампионат во Франција.

Грешka си меаца...Бордо минатата сезона беше шампиона на Франција
Иначе и ја сум фан на Бордо секако МИЛАН е на прво место имаат добар тим само штета што мора да продааваат од ѕвездите

Иначе и ја сум фан на Бордо секако МИЛАН е на прво место имаат добар тим само штета што мора да продааваат од ѕвездите
Се надевам дека ќе имаме дискусии на оваа тема. Дали ти зборуваш дека Бордо ги продал своите ѕвезди?

Не ги продал али ако не ова лето другото ке продава....штета е што сите одат во поголемите клубови....Бордо нема пари за да си дозволи скапи трансфери па така да мора од своја школа да прави играчишта и да продава за да преживее...би сакал да не продава никој али ке биде и тоа

Гледај кога е напишам постот минатата година.:helou:

Здраво јас сум Никола и сум нов член на форумов.Јас сум фан на Бордо бидејќи живеам во Бордо. Доколку има и други фанови на овој клуб ќе ги замолам да ме известат.Доколку модераторите можат да ја исчистат оваа тема јас со задоволство ќе постирам истори и се за овој клуб.Поздрав мои браќа

FC Girondins de Bordeaux

Целосно име-Football Club des Girondins de Bordeaux

Прекари-Bordeaux, FCGB, les Girondins, Le club au scapulaire, Les marine et blanc

Основан- 1881 година

Стадион- Stade Chaban Delmas,34,327

Местоположба- Бордо

Менаџер-Лорен Блан

Лига- Прва Француска Лига

Сезона 08/09- ШАМПИОНИ:vozbud:

Утре ќе допишам за целосната историја сега ќе одам да преведам на македонски јазик

Бордо е добар тим,симпатични ми се. Али фан сум на Лион и се надевам дека оваа година Лион ќе биде шампион,а Бордо втор :pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom