браво одлично изигравте
можевте и 3 бода да земете против педерчињата
можевте и 3 бода да земете против педерчињата
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Наслов на тема треба да е на кирилица.
Не следам многу француско првенство но еве некоја реченица за клубот, оти ти не кажа скоро ништо
Бордо (FC Girondins de Bordeaux) е француски фудбалски клуб формиран во 1881 година. До сега има освоено 5 титули во Француската 1 лига и тоа во 1950, 1984, 1985, 1987 и 1999 година. Најголем успех во Европа им е финале во УЕФА купот во 1996 година. Ако се сеќаваат некои таа година Бордо го мина Вардар во УЕФА купот.
Минатата сезона заврши на второто место, позади Лион и си обезбеди учество во лигата на шампионите. Да се надеваме дека и во новата сезона ќе биде вистински конкурент на Лион и ќе има интересен шампионат во Франција.
Се надевам дека ќе имаме дискусии на оваа тема. Дали ти зборуваш дека Бордо ги продал своите ѕвезди?Грешka си меаца...Бордо минатата сезона беше шампиона на Франција
Иначе и ја сум фан на Бордо секако МИЛАН е на прво место имаат добар тим само штета што мора да продааваат од ѕвездите
Гледај кога е напишам постот минатата година.:helou:Грешka си меаца...Бордо минатата сезона беше шампиона на Франција
Иначе и ја сум фан на Бордо секако МИЛАН е на прво место имаат добар тим само штета што мора да продааваат од ѕвездите
Здраво јас сум Никола и сум нов член на форумов.Јас сум фан на Бордо бидејќи живеам во Бордо. Доколку има и други фанови на овој клуб ќе ги замолам да ме известат.Доколку модераторите можат да ја исчистат оваа тема јас со задоволство ќе постирам истори и се за овој клуб.Поздрав мои браќа
FC Girondins de Bordeaux
Целосно име-Football Club des Girondins de Bordeaux
Прекари-Bordeaux, FCGB, les Girondins, Le club au scapulaire, Les marine et blanc
Основан- 1881 година
Стадион- Stade Chaban Delmas,34,327
Местоположба- Бордо
Менаџер-Лорен Блан
Лига- Прва Француска Лига
Сезона 08/09- ШАМПИОНИ
Утре ќе допишам за целосната историја сега ќе одам да преведам на македонски јазик