Гулаш

  • Креатор на темата Креатор на темата slavica.k
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум ни видел како изгледа,не ни сакам да видам,не сум ни јадел а не ни сакам да јадам :toe:
 
Doma da spremas gulas,posle toa 3 dena kukjata ne mozes da ja izluftiras od sto kopa na kromid:nesvest::nesvest:
 
неееее .... никогаш не сум јадела, ниту сакам да пробам
 
Па ти правиш гулаш не компир манџа!!!

Патем убав рецепт е ова!!!

Вака со извиненије дека ви се мешам во штипки ама помфрит пржен во гулаш немам видено и не верувам дека е вкусно кога ќе омекнат пржените компири во сафтата од гулашот
 
Вака со извиненије дека ви се мешам во штипки ама помфрит пржен во гулаш немам видено и не верувам дека е вкусно кога ќе омекнат пржените компири во сафтата од гулашот

ахаха не се секирај штипките се броени преброени нема шанси нешто да фали :pos2::pos2:
за гулашот велев дека е топ и јас не сфаќам за компирите ама рецептов за гулашот е топ :smir: на тоа мислев
 
Мразам гулаш многу ми е тапа.
 
Колку само нема врска ова нашево со унгарскиот гулаш :) Не дека јас експертот во правење гулаш туку често одам таму и секогаш јадам, нивниот гулаш е нешто како компир манџа кај нас.
 
Колку само нема врска ова нашево со унгарскиот гулаш :) Не дека јас експертот во правење гулаш туку често одам таму и секогаш јадам, нивниот гулаш е нешто како компир манџа кај нас.

Toчно така, и плус унгарскииот гулаш како и сите останати унгарски јаденја е со многу јака запршка.Односно користат многу црвен пипер.
 
Сакам, само со шпагети. И тоа домашен, со селектирано мевце, многу кромид, запршка со црвен пипер и ловоров лист, одлично.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom