Колкава би требало да биде платата во Македонија?

Член од
31 јануари 2005
Мислења
145
Поени од реакции
22
Abe bratce 500 evra se dovolno,ama sepak mislam deka 700 evra bi bilo uste podobro. I samot si znaes:)))

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.514
Јас мислам дека темава е крш... како може да прашаш такво нешто? :x Платата би требало да биде РЕАЛНА според трудот.

+_Inception_+

Quantum
Член од
30 јануари 2005
Мислења
230
Поени од реакции
2
acid jebes trud be brat...ima luge sto rabotat po 10 saati 30 dena vo mesecot a zemaat plata od 6 000 denari a ima nekoj so prcenje kur zema 1 000 evra...mnogu jasno deka i spored samata rabota i mestoto na koe rabotis ima vrska kolkava plata ke zemas megutoa mene muabetot mi bese koja e onaa sredna plata so koja ke moze da se istera mesecot...zboruvam za site ne za poedinci u celina svakas :) ?

+_Inception_+

Quantum
Член од
30 јануари 2005
Мислења
230
Поени од реакции
2
VaseSK напиша:
Abe bratce 500 evra se dovolno,ama sepak mislam deka 700 evra bi bilo uste podobro. I samot si znaes:)))
abe man ti mnogu sakas...zarem malce ti se 500 pa sea duri i 200 bonus..tie 200 izgleda za nekoja relaksacija ti se :) ?
kao demek malce mi se 500 eve uste 200 za da bide TOP! :)

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Еве за мене што е реална плата према цените на услугите и потрошувачката кошница. Пример за млад брачен пар без деца со сопствен стан. Примања минимум по 500 еур и двајцата, за да можат да ги платат комуналиите, пристојно да се облечат, пристојно да се хранат без прекардашување и аздис, но и без стегање од денес за утре. Оваа плата е доволна само за овие "луксузи на животот". Доколку земеме во предвид дека секој месец треба да се плака некоја рата за мебел, бела техника, автомобил од најниска класа( не е луксуз ова) треба да се додадат кај двајцата уште по 100 еур минимум. Кога ке се родат децата + по 100. Кога ке станат адолесценти, ке искачаат, ке трошат (пристојно) плус по 100. Значи на 4- члено семејство требаат вкупни приходи од минимум 1500- 1600 еур за основните тракатанци без да му останува нешто заштеда.
Затоа платите во ЕУ се над 2000 еур па семесјтво од 4 члена има вкупни месечни приходи од минимум 8000 евра. А трошоците се скоро исти како кај нас.

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Уште кога го видов топиков,пред да ги прочитам вашите мислења си помислив дека просечната плата треба да изнесува 500 евра . . . да не се занесуваме,тоа е тоа.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Линкови на форумов се забранети!:) Хаха, мала шега, линкајте колку сакате! :lol:

Член од
23 јануари 2005
Мислења
1.000
Поени од реакции
8
Мистичен напиша:
Линкови на форумов се забранети!:) Хаха, мала шега, линкајте колку сакате! :lol:
zaradi boldiranovo mi zastana zdivot za secunda, no posle sve beshe ok :lol:

Член од
23 јануари 2005
Мислења
571
Поени од реакции
8
Мистичен напиша:
А може и ботови да се линкаат? (се заебавам) немој некој да ме свати погрешно.

Член од
17 февруари 2005
Мислења
190
Поени од реакции
6
a

Infected напиша:
slasa напиша:
ti mnogu sakas be :) bidi malce poskromen
pa ti da ne si finansi muinister pa plajkas od svoj dzep :D

sakas da bides vo Evropa i da i,mas evropski standard ne ide so plata od 40 evra .A pa sigurno i 40 Evra za tebe se premnogu mislam skromno da mozes da zivees :D

+_Inception_+

Quantum
Член од
30 јануари 2005
Мислења
230
Поени од реакции
2
slasa mnogu jasno deka ne moze so plata od 40-50 evra da se vleze vo evropa i se da bide ok megutoa jas pogore navedov deka 500 evra bi trebalo da iznesuva mesecnata plata i mislam deka toa e dovolno

Kajgana Shop

На врв Bottom