Pozdrav golem do tebe,pobratime Spiros i iskreno blagodaram za dobronamernite soveti.
Zosto si siguren deka jas se plasam od vistinata a ne si toa ti ? Zosto mislis deka ti ne gi zatvaras ocite od vistinata ?
Да ја умножи ГОСПОД верата побратиме и мене и секому, та воопшто да не се сомневаме дека БОГ (АЛАХ, ЕЛОАХ) сё од ништо создава преку својата СОВРШЕНА ВОЛЈА која е поголема, посветла и помоќна од секој Ангел. Пророк, Света Книга, ... и за спасение на целата творба - наместо земја, материја или човечки сперматозоид - се отелотвори во ИСУС ХРИСТОС кој е и ќе биде Вистински ГОСПОД над сите !
Те молам не плашисе и збунувај од ВИСТИНАТА која сведочи дека, само ВОЛЈАТА БОЖЈА Чиста е единствениот ГОСПОД пред кого сите набрзо ќе се поклонат!
Znaes,pobratime spiros,deka samiot Isus (neka e mir so nego),ponizno se molel na SOVRSENIOT iskazuvajki so toa deka toj ne e sovrsen,upatuvajki ve so toa deka ne e Isus toj koj treba da se obozava,tuku deka se Obozava samo ONOJ na KOGO i sam Isus go obozaval.
Zosto da se ogranicuvame na samo edna Allahova dz.a osobina,koga TOJ gi opfakja site mozni ubavi Osobini ?
Kazi mi,pobratime moj,na kogo toa Isus mu se molel i na Kogo toa Isus go obozaval ?
Uste ova kazi mi,na kogo Isus mislese koga velese "ke gi prepoznaete po nivniot rod".
Jas,pobratime spiros,za Vistinata ziveam. Celta na zivotot moj e Vistinata za Sovrseniot,Vistinata za onoj pred kogo eden den racun ke polagam za svoite dela.Zatoa,glavata na zemja ja spustam 5 pati na den,zemjata svedok da mi bide,deka ova so vistina go velam. Ziveam da go spoznam Sozdatelot,druga cel ne gledam.
Ocive ako ne ja vidat Allahovata svetlina,togas poarno im e slepi da bidat. Jas ne ziveam nitu za ovoj nitu za onoj svet da go vidam.Ziveam da go vidam Onoj koj gi sozdal site svetovi.
Onoj koj go narekuvas "Voljata Bozja" so cel glas ti vika deka treba da mu se molis na onoj na kogo i "voljata" mu se moli.
ИСУС е и гласник но и ГЛАСОТ БОЖЈИ (ЕЛОАХОВ, АЛАХОВ) кој за мене, за тебе и за сите луѓе постана човек давајќи го потполно својот живот - од почеток до крај – како урнек на правата вера!
Ти и порано се трудеше да ми објасниш нешто но секогаш ја величеше повеќе пролетта одколку ДУХОТ БОЖЈИ кој ја донесува пролетта и со Него ги оживува (околу ВЕЛИГДЕН) замрените дрвја, лисја, гранки, тревки, ...
I da e taka... no,sto veli "Glasot Bozji" pobratime ? Toj povtorno,so golem ton veli kako sto velese i vo predhodnite. NEMA BOG OSVEN ALLAH !
Pobratime moj spiros,celava priroda e GLAS BOZJI,koj na cel glas ni vika deka ima Kreator,DEKA NEKOJ JA SOZDAL,deka od NEKOGO DOSLA,taka,na cel glas vikaa site Allahovi pratenici,koga cuda pravea,za da ne dojde do ovaa zabluda,deka toa sto go pravat,ne doagja od niv,tuku od SOZDATELOT. Kako sto lisjata i cvekata cvetaat vo prolet a zimata e dokaz deka drvjata ne poseduvaat listovi.
Sekoj posvetlen zid veli: "Jas svetam" a Sonceto mu sepoti i mu veli: "cekaj,dodeka zajdam,ke vidime koj sveti".
Pobratime,senkata pomajka neka ti bide i dokaz deka postoi Sonceto !
Ete,kako proletta ni sluzi za dokaz,za denes,onie,koi imaat zdrav razum,ubavo mozat da razberat. Sekoj eden treptaj na okoto,pobratime spiros,ni sluzi kako dokaz i primer.
Duhot Bozji e podaren na sekoj Insan,prijatele... jas gledam samo vo Allah i samo NEGO i Isklucivo NEGO GO OBOZAVAM. Edinstveno Dostoen za Obozavanje i stravopocit i nisti osven NEGO.
Neznam dali da pisuvam ponataka... bidejki sekoja replika ti e bez osnova i temel,bez dokaz i logika. Barem potrudise da ni objasnis.
Gledas,negiras deka vo Isus e otelotvoreno nesto sto bilo vo drugite.Isus imal potreba za son,kako i drugite.Isus imal potreba za jadenje,kako i drugite.Isus Imal potreba za pienje,kako i drugite. Isus bil krv i meso,kako i drugite.
I sega od tebe doagja,sekogas istoto: "Da,no voljata Bozja otelotvorena vo Isus e duhot...... Glasot Bozji e otelotvoren vo Isus...."
Pa zarem imase eden edinstven Bozji pratenik koj ne rabotese po Bozjata volja ? Ili,imase li eden edinstven pratenik koj nosese zakon bez Allahova naredba,ili pisuvase i zapoveduvase nesto drugo od ona sto Allah im go prakjase ?
Imas malku predrasuda,prijatele spiros,koja e samo na tvoja steta,,, a bez somnenie deka si krajno dobronamerna licnost,koja e mnogu blisku do Islamot i Vistinata. Mislam deka ne si go spoznal kako sto treba Islamot.. ne zboruvam sega za onoj "sovrseniot" tuku za ovoj "nesovrseniot". Probaj spoznaj go,ke vidis,ke se prerodis...
Mislam deka si zaglavil i ti vo penata na beskrajnoto more. Mislam deka i ti go gledas Islamot vo licnosti,koi vo pogolem slucaj i kreirani se da ja iskrivat pravata slika,a ne vo negovata sustina i bit. Eve i malku uteha,ne si samo ti,mnogu zaglavile taka i na pogresno mesto go baraat Islamot.
Zal mi e,ako bides od onie,rodeni za spas a otisle vo propast. Bidejki,navistina,gledam deka roden si za spas,,, Spoznaja sustinata,spoznaj go Islamot,Vernicite-Muminite a ne muslimanite.
Treba da znaes,Musliman sekoj moze da bide,no Mu'min nemoze da bide sekoj.
Ti posakuvam,od sesrce,sekoe dobro,tebe i na tvojot rod i da te upati na praviot pat.Amin !