Библија v.s. Куран

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Tocno taka,mauhamed go napisal cel Kuran vo nesvesna sostojba,u prevod pod demonsko vlijanie...
Krajno e nekulturno ova tvrdenje,bidejki mozam da se kladam po zivot deka ne si doprela da procitas nisto ozbilno vo vrska so Muhammed s.a.w.s.

Edna mnogu pati povtoruvana anegdota,samo za takvi:

Tvojata momentalna situacija me potsetuva na Muvata,vo dna preubava anegdota.

Taa (muvata),sama od se*e,bez pijalok,postanala pijana.
Svojata malenkost,taa ja zamisluvala kako sonce.

Slusnala za Orli i razni ptici,pa rekla za se*e:jas sum,bez somnez,Anka-ptica vo ova vreme !

Edna muva,vo lokva na magareska mokraca,na edna slamka,se zamisluvala se*e deka e brod,pa pocnala da ja diga glavata.

Velela: - Jas imam citano za moreto i brodovite i sum razmisluvala mnogu za toa.
Pa ete,ova e more,ova e brod a jas sum kapetan,vaka iskusen i pameten.

Taka ovaa muva go tera svojot balavan po lokvata kako po more.
Taa mala lokva vo nejzinite oci izgleda golema,beskrajna.
Taa lokva,vo sporedba so muvata bila ogromna,bez granici.KADE E OKOTO KOE TOA MOZE PRAVO DA GO VIDI !?

Nejziniot svet e tolkav do kade okoto i dopira. Okoto tolku i opfakja i lokvata za nea e more.

Onoj koj tumaci krivo,toj e kako muvata. A toj negov tevil (tumacenje),kako i negoviot kejf,toa e magareska mokraca i matna slika.

Da imala muvata validno rasuduvanje,taa bi bila srekna,bi postanala Huma-ptica(Feniks).
Koga ovaa muva,od toa bi mozela pouka da zeme,taa ne*i se ni vikala muva. Nejzinata dusa ne bi prestojuvala vo nejziniot mizeren nadvoresen lik.

Nekoi gi tumacat bukvite i zborovite na k*r'anot i im gi podesuvaat znacenjata.A TAKVITE PRVO Se*e TREBA DA SE PROTUMACAT.

Samo radi pristojnost i osnovno covecko pocituvanje koe bi trebalo da go poseduvame edni prema drugi,koga veke imame tolkava drskost da za nesto donesuvame sud,togas barem malku da prostudirame za toa nesto,,, ne bi mu stetelo na glava koja sebesi se stava na pozicija na muvata,koja samo zue a nisto arno od nea.

Член од
14 јуни 2008
Мислења
45
Поени од реакции
0
Krajno e nekulturno ova tvrdenje,bidejki mozam da se kladam po zivot deka ne si doprela da procitas nisto ozbilno vo vrska so Muhammed s.a.w.s.

Edna mnogu pati povtoruvana anegdota,samo za takvi:

Tvojata momentalna situacija me potsetuva na Muvata,vo dna preubava anegdota.

Taa (muvata),sama od se*e,bez pijalok,postanala pijana.
Svojata malenkost,taa ja zamisluvala kako sonce.

Slusnala za Orli i razni ptici,pa rekla za se*e:jas sum,bez somnez,Anka-ptica vo ova vreme !

Edna muva,vo lokva na magareska mokraca,na edna slamka,se zamisluvala se*e deka e brod,pa pocnala da ja diga glavata.

Velela: - Jas imam citano za moreto i brodovite i sum razmisluvala mnogu za toa.
Pa ete,ova e more,ova e brod a jas sum kapetan,vaka iskusen i pameten.

Taka ovaa muva go tera svojot balavan po lokvata kako po more.
Taa mala lokva vo nejzinite oci izgleda golema,beskrajna.
Taa lokva,vo sporedba so muvata bila ogromna,bez granici.KADE E OKOTO KOE TOA MOZE PRAVO DA GO VIDI !?

Nejziniot svet e tolkav do kade okoto i dopira. Okoto tolku i opfakja i lokvata za nea e more.

Onoj koj tumaci krivo,toj e kako muvata. A toj negov tevil (tumacenje),kako i negoviot kejf,toa e magareska mokraca i matna slika.

Da imala muvata validno rasuduvanje,taa bi bila srekna,bi postanala Huma-ptica(Feniks).
Koga ovaa muva,od toa bi mozela pouka da zeme,taa ne*i se ni vikala muva. Nejzinata dusa ne bi prestojuvala vo nejziniot mizeren nadvoresen lik.

Nekoi gi tumacat bukvite i zborovite na k*r'anot i im gi podesuvaat znacenjata.A TAKVITE PRVO Se*e TREBA DA SE PROTUMACAT.

Samo radi pristojnost i osnovno covecko pocituvanje koe bi trebalo da go poseduvame edni prema drugi,koga veke imame tolkava drskost da za nesto donesuvame sud,togas barem malku da prostudirame za toa nesto,,, ne bi mu stetelo na glava koja sebesi se stava na pozicija na muvata,koja samo zue a nisto arno od nea.

Kako prvo nema zasto tolku zustro da nastapuvas,koga treba samiot da si svesen za toa,ako navistina si musliman.Kako vtoro imam dosta procitano,i mnogu emisii gledano bas za islamot,za tvojata vera,od kade poteknuva,koj bil muhamed,na sto se osnova,i veruvaj deka prosto se zaprepastiv...taka da ne znam zasto pisuvas na forumov,koga toj sluzi sekoj da go dade svoeto mislenje,vo sprotivno ne moras da pisuvas.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Islamot e najdobra vera a muhammed s.a.w.s. e posledniot bozji pratenik i Kuranot ne e napisan od nego, tuku licno Bog mu go objavil, za razlika od biblijata za koja se znae deka ja pisuvale obicni luge.

Член од
25 јуни 2008
Мислења
451
Поени од реакции
5
Islamot e najdobra vera a muhammed s.a.w.s. e posledniot bozji pratenik i Kuranot ne e napisan od nego, tuku licno Bog mu go objavil, za razlika od biblijata za koja se znae deka ja pisuvale obicni luge.
A Isus od sto citase koga pocna da propoveda i da i vasiot Muhamed od sto cital pred da zboruva ili dojde Bog so penkalo i list vi go napisa kuranot a?

Член од
14 јуни 2008
Мислења
45
Поени од реакции
0
Кога учениците го прашаа Исус како да се молат он не им рече прекрстевете се или нешто слично.
така да не се прекрстувам.

Krstot e znak na Sinot bozji.
Krstot e beleg na hristijanstvoto.
Krstot e orudie na naseto spasenie.
So svojata smrt na Krst,Gospod Isus Hristos go osveti Krstot,go srusi gavolot i go izvrsi spasenieto na svetot.Zatoa zlite duhovi ne mozat da go podnesat krstot i begaat od nego.
Cesniot Krst e najsvet predmet na Crkvata.Svetiot Krst na koj bil raspnat Gospod Isus Hristos e pronajden na cudesen nacin.Toa se slucilo vo 4 vek,koga Sveta Elena,majkata na carot Konstantin,pronasla tri krsta na Golgota,i za da otkrijat koj od niv e Hristoviot krst,po predlog na Erusalimskiot episkop Makarij,gi stavale krstovite eden po eden vrz eden mrtovec,kogo vo toj moment go nosele za pogreb.Koga go stavile Krstot Hristov vrz mrtovecot,toj oziveal.Taka se potvrdila nivnata vera i se projavila silata na Svetiot Krst.

Член од
25 јуни 2008
Мислења
451
Поени од реакции
5
Krstot e znak na Sinot bozji.
Krstot e beleg na hristijanstvoto.
Krstot e orudie na naseto spasenie.
So svojata smrt na Krst,Gospod Isus Hristos go osveti Krstot,go srusi gavolot i go izvrsi spasenieto na svetot.Zatoa zlite duhovi ne mozat da go podnesat krstot i begaat od nego.
Cesniot Krst e najsvet predmet na Crkvata.Svetiot Krst na koj bil raspnat Gospod Isus Hristos e pronajden na cudesen nacin.Toa se slucilo vo 4 vek,koga Sveta Elena,majkata na carot Konstantin,pronasla tri krsta na Golgota,i za da otkrijat koj od niv e Hristoviot krst,po predlog na Erusalimskiot episkop Makarij,gi stavale krstovite eden po eden vrz eden mrtovec,kogo vo toj moment go nosele za pogreb.Koga go stavile Krstot Hristov vrz mrtovecot,toj oziveal.Taka se potvrdila nivnata vera i se projavila silata na Svetiot Krst.
Nikade vo Svetoto pismo ne se veli deka treba da se prekrstuvame svakas. Jas veruvam deka Isus bese raspnat na KRST i deka umre za mene , ali Toj se nosi sega vo srceto a ne da go stavam na krstovi, znaci jas pravam sto veli pismoto a ne po nekoj covecki svakanja

Член од
8 март 2007
Мислења
15
Поени од реакции
0
Jas imam nesto zabelezano, Biblijata se smeta ko knigata na Isus, a Kuranot ko knigata na Prorokot Muhamet, vo Biblijata pisuva za radzanjeto na Isus ama mnogu kratko, a Kuranot i ako e knigata na Muhamet pisuva za radzanjeto na Isus poveke otkolku Biblijata. Drugo ne znam :)

Kajgana Shop

На врв Bottom