iPhone 3G

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Како и што се најавуваше новиот iPhone 3G ќе има 3G wireless технологија, GPS, поддршка за Microsoft Exchange и App Store. Камерата останува иста 2 мега пиксели, новина е што е малце подебел од претходниот, алуминиумската маска позади е заменета со пластична и доаѓа во две бои 8 GB верзијата ќе биде црна а 16 GB бела.

Најголема новина е цената:
$199 - 8 GB
$299 - 16 GB

Продажбата ќе почне на 11 Juli

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
вери нааааааааајс :vozbud:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Е ова веќе ми се свиѓа, видоа не видоа ги симнаа цените колку кинезите на I Phone-l(L) Phone...епа може и јас да станам iТочкест од 8 гига...тамански се:)

draganask

те сакам СОНЦЕ
Член од
4 декември 2007
Мислења
401
Поени од реакции
24
Е ова веќе ми се свиѓа, видоа не видоа ги симнаа цените колку кинезите на I Phone-l(L) Phone...епа може и јас да станам iТочкест од 8 гига...тамански се:)
ја би идела на 16Гб башка бел е :back:

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
аеее, аифон 8гб=10,000 денари.
примамливо.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
туу бе сеа само што дојде другарот од америка :P
ценава е гага за ваков ЅВЕР ... леле мора да се земе

Член од
12 јануари 2008
Мислења
356
Поени од реакции
18
Екстра. И јас сакам ваков.
Apple добар бизнис им прави на мобилариве кај нас.:icon_bigg

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Хмм незнам баш дали ќе донесе некој голем бизнис по мобилари зошто да го купиш iPhone 3G треба да склучиш 2 годишен договор со AT&T, а претплатата е 30 долари месечно :toe:

Незнам како беше со првата генерација на iPhone-и, но знам дека можеше онлине да се нарача iphone и да се активира дома (со што значеше дека немора да се потпише договор со AT&T) но како што прочитав

We just talked to AT&T's President of National Distribution Glenn Lurie, who gave us all the pricing and activation details for the iPhone 3G, which won't be getting special treatment anymore. It will be using all AT&T's standard voice and data plans, which means $30 for unlimited 3G data for consumers, $45 for business users on top of voice. Also, no in-home activation for iPhone 3G—it will have to be activated in store (at AT&T or Apple Store),
Ќе мора да се активира во AT&T центарот, што значи и потпишување на 2 годишен договор

Како и да е останува да чекаме да дојде 11 Јуни, па да видиме што ќе се случи

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
епа доста им беше на нашиме мобилари со праење пари преку ајфони, ги шиткаат за 450евра и уште те убедуваат дека е ефтино (8гб модел). Епа сеа сликајте се!

Член од
6 август 2007
Мислења
387
Поени од реакции
3
Каков ти ајфон беееее!

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Хмм незнам баш дали ќе донесе некој голем бизнис по мобилари зошто да го купиш iPhone 3G треба да склучиш 2 годишен договор со AT&T, а претплатата е 30 долари месечно :toe:

Незнам како беше со првата генерација на iPhone-и, но знам дека можеше онлине да се нарача iphone и да се активира дома (со што значеше дека немора да се потпише договор со AT&T) но како што прочитав

Ќе мора да се активира во AT&T центарот, што значи и потпишување на 2 годишен договор

Како и да е останува да чекаме да дојде 11 Јуни, па да видиме што ќе се случи
Мислам дека може да се купи без склучување на договор, а потоа да се декодира овде.И оваа верзија подобро ми изгледа, со вметнувањето на 3Г секако ќе имаат поголем успех а и со намалувањето на цените ќе примат и уште повеќе муштерии.

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Мислам дека може да се купи без склучување на договор, а потоа да се декодира овде.И оваа верзија подобро ми изгледа, со вметнувањето на 3Г секако ќе имаат поголем успех а и со намалувањето на цените ќе примат и уште повеќе муштерии.
Не сум сигурен дека ќе може да се купи без склучување на договор оваа верзија. Претходната можеше. Баш на супортот од ејпл сајтот за тоа се разговараше и изричито е напишано дека ЌЕ МОРА да се активира во просториите на AT&T, па потоа да се предаде на корисниците. Нема да има online издание, како што беше со претходниот. Како и да е, сеуште има премалку информации во врска со продажбата а кај цената стои една мала зведичка. Сигурно е некој маркетинг трик да се загрее малце атмосферата пред излегување во продажба.

Tanes

Ништо Море!
Член од
23 јули 2006
Мислења
664
Поени од реакции
6
Сега америка се 400 - 500 долари овде 400 - 500 еур истото ке е и со овај ај фон таму 200-300 долари овде 200-300 еур

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Тажна вест за сите копиљаци кои се израдуваа дека за ефтини пари ќе можат да се курчат со iPhone 3G - нема да може :)

Новата верзија е толку ефтина пошто ќе си компензираат со AT&T и останатите ексклузивни оператори, а финти за без договор ќе нема.

Чувајте си ги Алкателите и Ериксончињата :)

Kajgana Shop

На врв Bottom