Не е минатогодишниот пожар, туку од вчера ,а колку се спремни незнам,најверојатно им е понудена помош,но неможам да поверувам во фактот што просто секој ден им се случува некаков пожар,дали некој им го подметнува, или они самите ,за да добијат финансиска помош од ЕУ, незнам.Но, многу е чудно, истото беше и и лани????????Кул, ова да не е од минатата година? :wink:
Некако како реприза ми делува, но сега циганите се ептен спремни, барем така се фалеа, имаат техника, авиони, .......
Пофино, ништо да не им нудиме - дај им прст:bip: ќе ти бараат цела рака,а и онака ќе не одбијат исто ко лани.Ќе им помогне серкози и Панама.Знаете што би било многу јако?
Да им понудиме помош, во смисла на санитетски возила итн.
И на нив да пишува МАКЕДОНИЈА!
Се кладам дека ќе одбијат, макар и да им страдаат луѓето!
Не сум сигурен... Поентата е да им се понуди помош, пред меѓународни сведоци (сигурно таму има и помош од други држави, нели?), а тие да одбијат.Пофино, ништо да не им нудиме - дај им прст:bip: ќе ти бараат цела рака,а и онака ќе не одбијат исто ко лани.Ќе им помогне серкози и Панама.
Лани им понудивме батка, стигнаа нашите екипи до граница, овие не сакаа да ги примат.Не сум сигурен... Поентата е да им се понуди помош, пред меѓународни сведоци (сигурно таму има и помош од други држави, нели?), а тие да одбијат.
Прост маркетинг за нас, против нив.
А ако не нè одбијат, тоа е плус тренинг за нас - ќе знаеме како да се однесуваме во такви ситуации, ако, не дај Боже, и кај нас има такви пожари.
Лани им понудивме батка, стигнаа нашите екипи до граница, овие не сакаа да ги примат.
http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=83156