Резултати од Избори 2008

Статус
Затворена за нови мислења.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
Требаше ВМРО да го кандидира Митком Впрачето или некој сличен, место Амди, за да имаме македонец од власта, кој ќе крека исто како и овие дебилијановците. А сега за жал циганон Амди ќе треба да ја брани честа во парламент.
Митко Врапчето почина пред 2 или 3 години.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Штета.

Ама гарант имаат некој таков, место Амди, барем чис(т) македонец нека биде новото Митко од ВМРО.

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
Штета.

Ама гарант имаат некој таков, место Амди, барем чис(т) македонец нека биде новото Митко од ВМРО.
Флоровски е измислен за тоа, ама го немаше на листите. Не се секирај, Влатко Ѓорчев е познат по тоа, а тој влезе во Собрание (ништо чудо ако го турат и за претседател).

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
И ти си прав.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ѕинго го заборавивте...

Член од
9 март 2007
Мислења
323
Поени од реакции
21
Честито победа на ВМРО, очекував нивна победа, иако сум симпатизер на СДСМ, најмалку што сакав на овие избори СДСМ да победи, затоа што оваа победа е пирова, новата влада со 63 пратеници има целосна одговорност за наредните четири години, ако опстоиме како држава.

Новата власт ќе се соочи со промена на името, загуба на идентитетот, федерализација на Македонија, прашањето на Косово и тн и тн... така да ова можеби е жално за Македонија што неспособни луѓе ќе ја водат земјата во најтешкиот период, но самиот народ си го побара со тоа што масовно излезе на избори и гласаше за вмро дпмне.

Инаку изборите ја вратија земјата многу години назад, ја вратија земјата на полошо ниво од 2001ва, тоа беше нечија цел, која е остварена, денес Македонија нема да се бори за членство во Нато, или во ЕУ, туку Македонија ќе се бори за опстанок.

Член од
25 јуни 2007
Мислења
2.307
Поени од реакции
1.134
Честито победа на ВМРО, очекував нивна победа, иако сум симпатизер на СДСМ, најмалку што сакав на овие избори СДСМ да победи, затоа што оваа победа е пирова, новата влада со 63 пратеници има целосна одговорност за наредните четири години, ако опстоиме како држава.

Новата власт ќе се соочи со промена на името, загуба на идентитетот, федерализација на Македонија, прашањето на Косово и тн и тн... така да ова можеби е жално за Македонија што неспособни луѓе ќе ја водат земјата во најтешкиот период, но самиот народ си го побара со тоа што масовно излезе на избори и гласаше за вмро дпмне.

Инаку изборите ја вратија земјата многу години назад, ја вратија земјата на полошо ниво од 2001ва, тоа беше нечија цел, која е остварена, денес Македонија нема да се бори за членство во Нато, или во ЕУ, туку Македонија ќе се бори за опстанок.
Епа многу од работите кои ти ги наведе се дојдени како последица на лошото валдеење на владите на СДС особено од 93 до 98 година.
Да ти направам една компарација. СДС го убија пациентот а оваа влада на ВМРО ги дава оние електро шокови кои се последна надеж да го вратат во живот.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
интел можеби ќе еволуираше во Compaq или Apple-Mac , а абц ќе беше сигурно министер за нуклеарна енергија , глупост и шизофренија...
Ti bate odma na lekar da se javis.

Kakvi se ocenkite za drzavava od Eu, Nato,Obse.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Им ја честитам победата на членовите на коалицијата „За подобра Македонија„ , ја добија убедливо... Но на овие избори требаше да победи Македонија...Со оглед на инцидентите, не сум убеден во победата на Македонија...Лоша слика...Не изедначија со африкански племиња во своите оценки меѓународните претставници... Незнам зошто, но оваа победа ми личи на пирова победа...

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Им ја честитам победата на членовите на коалицијата „За подобра Македонија„ , ја добија убедливо... Но на овие избори требаше да победи Македонија...Со оглед на инцидентите, не сум убеден во победата на Македонија...Лоша слика...Не изедначија со африкански племиња во своите оценки меѓународните претставници... Незнам зошто, но оваа победа ми личи на пирова победа...
Па треба да знаеш, види си аватар.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Се вратија изборните “прогнозери“? :)

Со нивните анализи, шпекулации, јачања... мислам дека расчистивме сега.

Член од
8 март 2008
Мислења
81
Поени од реакции
4
Со господ напред после овие “успешни“ избори, прво што ми дојде на памет е една постара песна, ама тамам ко за нас правена:

Krivi smo mi

To nisu krivci primitivci
sto su pokupili mast
korov nikne digod stigne,
ma svaka njima cast

Krivi smo mi

Otkud svi ti paraziti
sto su nam zagustili
nemoj stari moj,
krivi smo mi
sto smo ih pustili

Ma sta su znali djenerali
i brkati majori
jedino da vicu:
pali ali nisu najgori

Krivi smo mi

Ni svi ti silni infantilni
sto su puske sanjali
ne, ne derane,
krivi smo mi
sto smo se sklanjali

Putuj Evropo,
nemoj vise cekati na nas
ne pitaj mnogo,
dospeces i ti na rdjav glas

Putuj planeto,
super smo se druzili
nama je lepo,
taman kako smo zasluzili

Nisu krivci depresivci,
lude i psihopate
sto su rusili pa sada
nama nude lopate

Krivi smo mi

Nisu krivi sedativi
sto ih nisu sputali
sori, matori,
krivi smo mi
koji smo cutali

Putuj Evropo
i pos'lji nam malo peciva
nama je dobro,
sreca jedna neizreciva

Putuj planeto,
ovde se vrag priziva
nama je lepo,
slika jedna neopisiva

Сепак се надевам дека ЕУ нато ќе им опнат една здрава воспитна на своите пуленчиња, и дека сепак ќе се извлечеме од ќорсокак.
Сега колку и да ги бранат и да им замижуваат, овие оесправениве и угнетени се покажаа во право светло.
Тоа и е најголемата придобивка на избориве, дијагностициран е туморот во Македонија.
Сега само странскиве “хирурзи“ да го отстранат, па да живнеме малку.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Се вратија изборните “прогнозери“? :)

Со нивните анализи, шпекулации, јачања... мислам дека расчистивме сега.
Tvoeto dodvoruvanje kon vlasta voopsto ne te parvi poMakedonec od ostnatata vrsta na primitivni Makedonci. Taka.
Heh, kako da citam sdsmovci od 97-ta i 2002-ta.
Vie ja preziravte arogancijata ?
DA. A znaes zosto ? Od zavist, od pustata zelba da bides takov.
No kako togas taka i sega, trkaloto ne sopira.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Ова во стилот демек „до вчера ние се курчевме така“? :)

Зошто Рада сеуште не кажува како ќе ја внесеше Македонија во НАТО и преговори со ЕУ за 6 месеци?

Да си типуваме ли?

Стојан Андов, последниве 8 месеци отворено пропагира промена на уставното име и откажување од македонскиот идентитет.

Тито Петковски, јавно на телевизија ден пред НАТО изјави да се смени имато и се што треба за да влеземе во НАТО, за подоцна да излезе од владината коалиција, со образложение: „поради цврстиот став на Груевски за неоткажување од името и идентитетот“. Се приклучи таму од каде што излезе со серија директни навреди и „држења на нож“.

Оровчанец? Човек партија кој ќе биде забележан за човек кој сменил најмногу политички партии во најкраток временски интервал. Што кажува тоа за човекот? Ветрушка...

Партијата на пензионерите? Give me a break....што да се каже за овие „Титови леви сили“ втора верзија...

Манасијевски(види кај Стојан Андов)

...

Со оваа „сончева“ коалиција, како ќе победеше Македонија на патот кон ЕУ и НАТО? Обезличена? Аморфна маса на народ? КАКО БЕ?!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom