Надворешната политика е најслабата точка во владеењето на сите влади и од времето на комунизмот.Таа е скршената кичма на Македонија.
Државната администрација исто, потрчковци кои се удараат во гради кој е поголем комуњар или вмровец.
Бугарофилите ги имало и ќе ги има во ВМРО-ДПМНЕ.
Но нивниот процент е ист како и на пописот во РМ.
Сепак тие не се моторната снага на ВМРО-ДПМНЕ.
Има едни други дечки кои ги промовираат македонските национални вредности и кои се во прв план во сите активности на партијата.
Сонцето од кутлеш за избор на навивачка химна.
Сонцето и лавот на спортските сали.
Сонцето ов Кутлеш пред скоро сите општински комитети.
Сликата на Филип 2 од монодрамта исто така во комитетите.
Подршка на македонската култура.
Археологијата.
Тоа се активности кои и даваат лик на партијата во која насока се движи.
Поентата ми е од понудата на пазарот ВМРО-ДПМНЕ е најдобра.
Немој бе друже...
Немој аман.
Треба да те седнам и еден саат да ти зборам за да ги набележиш сите бугарски елементи кои што ден след ден (ова е бугарска песна-подуене блуес банд) искачаат на видело.
Само што вие сте слепи и не сакате да ги увидите.
1.Протоѓеров мали не може да биде алфа и омега во партија која што не држи бугарски курс.
2.Милошов не може да биде министер за надворешни работи у влада која што отворено не е пробугарска.
3.Никола Димитров,син му на Димитар Димитров не може да биде преговарач за името на македонците.
4.Директор на национален архив не може да биде докажан бугарофил.
5.Доста Димовска не може да биде шеф на македонскиот културен центар во Бугарија.
6.Змејковски не може да гради сала Борис Трајковски и да се врати на голема врата во политиката.
7.Силвана Бонева не може да биде промотор на пратеничка група.
И да не завршувам со ситни риби ко тој дркачот и оној `научникот` Раѕински.
Сега...ај иди пиј една вода и види кого се сум ти набројал и увиди ги позициите кои што ги држат во партијата,направи една шема на хартија и кажи ми што им останува на тие што го сакаат сонцето од Кутлеш.
И од се тоа...увиди дали логичниот извод не е дека Груевски е само еден иструмент во рацете на великобугарските амбиции.
Ај не ме нервирај...размисли,аман еднашка...размисли и ти и еден куп други.
Убаво ви кажа блооди,вие сте машини со касно палење.Наивни,добри и подгрбавено послушни.Ама во светов во кој што живееме информации за минати и завршени работи носат предзнак - застарени и неексклузивни.
НЕПОТРЕБНИ!
И џабе тебе да ти текнува еднаш одкога некој ќе ти ја скува чорбата.Отишол возот.Нема враќање.
И незаборавај дека ама буквално се сум им прочитал на тоа бугарите,течно зборувам и пишувам бугарски и ги знам како дишат. Уште пред да кажал нешто јас ги знам неколкуте можни варијанти кои што ќе искочат од неговото грло.
Али ако...ќе поминат уште години.
Штетата ќе стане поголема и можеби и непоправлива.
И тогаш ќе ви текне да ја направите истата шема и да кажете...
па у.п.м ,на секоја влијателна позиција овие од вмро ставиле докажан БУГАРОФИЛ.
Случајно?
Мрш у курац...