Куран

• Креатор на темата Креатор на темата neo_wmaster
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Епа ајде ке ве замолам кој може да ми најде Куран на Македонски на Интернет или евентуално ако има дома Македонско Издание на Куранот ке се договориме како да ми го позајми.

Можам да ти најдам да го купиш (медресата - средното школо за оџи, а и факултето, ми се во близина) ама немам лично македонско издание. Ниту знам на интернет кај да го најдеш.

neo_wmaster напиша:
Epa fala. Inaku sum Pravoslaven ama sakam da go prifatam islamot pa sega ke vidam kako ke e koga ke go procitam Kur'an-ot.
Вистина е ова?!
Зошто така ќе направиш???

Redneck Rebel напиша:
Се надевам брате дека ќе се оттргнеш од ужансното христијанство, ќе ја најдеш правата религија и ќе бидеш навистина среќен. Бог нека навлезе длабоко во тебе.
...ќе станеш навистина „среќен“, а покрај другото, ќе правиш некого среќен ( тој што го толкува куранот, и др луѓе ), ќе станеш лесна цел за манипулација, ќе ти се ограничат мислите, за вистина ќе сметаш нешто што не е вистина..
Во краен случај, во името на господ:
-ќе вршиш терористички напади на америка, самоубоствени напади на нешто, ќе претставуваш логистичка поддршка на ал каида ( ова беше доколку одбереш да станеш муслиман )
-Ќе се бориш во ирак и слично ( наводно за одбрана на америка, а всушност по потрага на нафта, ќе убиваш невини луѓе и други работи во интерес на некои луѓе )...ова беше доколку станеш католик...
За христијан мислам дека не треба да ти објаснувам....

И кажими зошто сакаш да станеш муслиман??

П.С. Не заборавај дека за се` постои разумно објаснување, ние само треба да дојдеме до него, да го најдеме...
Во никој случај разумно објаснување не можеш да најдеш во религијата.

-Ќе се бориш во ирак и слично ( наводно за одбрана на америка, а всушност по потрага на нафта, ќе убиваш невини луѓе и други работи во интерес на некои луѓе )...ова беше доколку станеш католик...

ако си атеист, еписибир.

Сеуште неов мастер не ми кажа што го натерало да менува религии...

Вистина е ова?!
Зошто така ќе направиш???

...ќе станеш навистина „среќен“, а покрај другото, ќе правиш некого среќен ( тој што го толкува куранот, и др луѓе ), ќе станеш лесна цел за манипулација, ќе ти се ограничат мислите, за вистина ќе сметаш нешто што не е вистина..
Ај прочитај го делот кога викам БОГ НЕКА НАВЛЕЗЕ ДЛАБОКО ВО ТЕБЕ. Како ти звучи :pos:

Сеуште неов мастер не ми кажа што го натерало да менува религии...
Затоа што е Албанец муслиман и сака да не "убеди" дека нашата религија е лоша, а тој самиот го "искусил" тоа :pos2:

Ај прочитај го делот кога викам БОГ НЕКА НАВЛЕЗЕ ДЛАБОКО ВО ТЕБЕ. Како ти звучи :pos:

Затоа што е Албанец муслиман и сака да не "убеди" дека нашата религија е лоша, а тој самиот го "искусил" тоа :pos2:
Brat kako prvo ne sum albanec, a kako vtoro ne velam deka hristijanstvoto e losa religija tuku kazuvam deka ne mi e mestoto tamu kade sto site sto se pravat hristijani se golemi gresnici.

Важна е твојата вера, не верата на другите, нели?
А муслиманите не се грешници? Сите луѓе се грешници.

Овој до негде е во право. Во христијанството не смее да имаш повеќе од една жена па ако направиш прељуба си грешник, додека исламот ја легализира прељубата и ти дозволува повеќе жени па автоматски не правиш грев. Според христијанството ако убиеш човек следува казна, а исламот и тука легализира убиство на "неверници" и ти следува награда кај господ. Колку повеќе утепаш толку подобро.

Ej brat sekoja ti cest za toa sto ti tekna, samo gledam deka go teras na seir i ne ti obrakam bas vnimanie.

Ej brat sekoja ti cest za toa sto ti tekna, samo gledam deka go teras na seir i ne ti obrakam bas vnimanie.

Арно ти вика бе ..Повече бенефиции имаш во муслиманството , отколку во Христијанството .. ем че го пукаш кога сакаш , ем 77 девици че те чекат за тоа ..

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...

Недела од 5 јули 2025

Back
На врв Bottom