Дали го поддржувате ставот на Груевски да не излезе на ТВ дуел?

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување

Dali go podrzuvate stavot na Gruevski da ne izlezi na duel?

• da

Гласови: 105 48,2%
  • ne

Гласови: 113 51,8%

• Вкупно гласачи
    218
Значи како што напоменав во еден друг пост,за Македонците е најбитно Географското потекло,како што е за сите во светот.Антиката и другата историја е дискутабилна оти е премногу далечна и со години искривувана,ама ГЕОГРАФИЈАТА останува.Оваа територија се вика Македонија и ние кој сме родени во неа единствено во светот го имаме ексклузивното право да се нарекуваме и чувствуваме МАКЕДОНЦИ!
Никој нема право да ни го одземе овој ексклузивитет по било која друга основа,независно дали имал село,град,општина,супермаркет, аеродром или пицерија со тоа име.:toe:
Потполно си во право за ова..Конечно да се сложиме:pos2:

Интерсно е тоа што(кога веќе го наметнуваш премиерот во муабетот), тој може да искочи со прецизни и реални бројки...за субвенции, инвестиции, кредити, даноци и сл.
Дополнително, има и прилично студиозно и темелно разработена програма која може да ја презентира.

Од друга страна, пак ги имаме Сончевите кои може да презентираат...oh, well...ништо.
Или, ај да не бидеме толку нихилистички настроени...Може да презентираат празни ветувања.
Апстрактна програма, апстрактни достигнувања, апстрактна активност...саде апстракции се.

Но, настрана тоа...Пак ќе прашам...Зарем е потребна уште една доза политички маркетинг, во форма на дуел, за да се одлучите на гласање?

Ја утна темата. Темата беше за дуелот(дебатата) помеѓу лидерите на двете најголеми партии во РМ. Дали треба да има или не. Мој став дека треба да има дуел. Тоа не значи изјаснување за гласање.

Ја утна темата. Темата беше за дуелот(дебатата) помеѓу лидерите на двете најголеми партии во РМ. Дали треба да има или не. Мој став дека треба да има дуел. Тоа не значи изјаснување за гласање.
Не е баш дека сум ја утнала.
Прашувам затоа што главниот аргумент околу тоа дека треба да има дебата, присутен тука на темава, е тврдењето дека преку дебатата оние неопределените ќе имаат шанса да се определат, а и останатите ќе ги согледаат појасно опциите за кои претендираат да гласаат.
Но, дали?
Дали може една таква наместена шарада да биде било каков индикатор за реалната способност и потенцијал на понудените избори?
Се ми вели дека не може.
Особено во ситуација кога едната страна нема ама ништо опипливо што би презентирала. Дури ни програма од една страничка. Па аналогно, и остануваат само некои напумпани ветувања и малициозни напади, со кои би се појавила на дуел. А, од нив никаква корист. Само неколку залудно потрошени часови пред ТВ.

ne razbiram kako sdsm imaat obraz posebno rada da se pojavat na izbori ne mi e jasno ako pobedat sot kje napravat zatoa sto osven deka kje dobieme datum za pregovori so eu ne slsunav nisto od nivnata programa samo slusam gruevski ova gruevksi ona gruevski napravil taka gruevski narpavil onaka samo jade gomna za gruevski a ne kazuva sto kje napravi ona ako dojde na vlast uustvari sramota e da kaze deka kje krade nema smisla i toa i ne mi e jasno do koga narodov kje bide kor i gluv da glasa za nekoj sto nisto ne mu vetil a celo predizborno vreme go potrosil za kritikuvanje na gruevski ama toa e jebiga ete dedo mi e gluv i so ednot oko kor i kje glasa za socijaldemokratite a za duelov sto ima gruevski da isakca so rada kje ja slusame samo kako dzavka kako iskubana cavka ti ova tiona a ona samta ne gleda sto kje napravi i normalno e da ima i nekoj neuspeh da bese se taka dobro i uspeshno nemase sea da krpime i mislime kako kje pominem do 1vi kako kje preziveeme ama ete ja mu veruvam na gruvski zatoa sto dobro se pokaza izminatava godina i mislam deka kj e narpavi nesto povekje za makedonija i apsolutno go podrzuvam da ne iskoci na duel.

Епа драги мои баш ми криво што ќе ве разочарам! Нашиот ни премиер ОТИДЕ СО ПРОДАДЕНО ИМЕ КАКО ШТО МИЛУВАТЕ ДА КАЖЕТЕ , ЗАТОА ШТО ГО ПРИФАТИ ПОСЛЕДНИОТ ПРЕДЛОГ НА НИМИЦ, А ПРИ ТОА СЕ ВРАТИ БЕЗ ПОКАНАТА. АМА НОРМАЛНО НЕМАШЕ ХРАБРОСТ ДА ИЗЛЕЗЕ ЈАВНО ДА ГО КАЖЕ ТОА , И СИТЕ ЗНАЕМЕ ЗОШТО , ЗАТОА ШТО ТОЛКУ НЕГУВАНИОТ РЕЈТИН ЌЕ ПАДНЕШЕ КАКО КУЛА ОД КАРТИ И НОРМАЛНО КАКО ПОСЛЕДИЦА НА ТОА ПРЕМИЕРОТ ЌЕ ДОЖИВЕЕШЕ НЕРВЕН СЛОМ!

Е ТОА Е ПРАВАТА ВИСТИНА, АКО САКАТЕ ПРИФАТЕТЕ ЈА КАКВА ШТО Е , АКО НЕ САКАТЕ ВАША РАБОТА, ЖИВЕЈТЕ ВО ИЛУЗИЈА ДЕКА ПРЕМИЕРОТ НИ Е ГООООЛЕМ ПАТРИОТ!!!

eve ti druga vistina iskazana od ustata na akterot.

zaebana rabota e vistinata vo sekoj slucaj

Е, па вака ке ти одговорам за да бидам полесно разбран. Обичните граѓани ( како што ти велиш) не се енциклопедисти. Што ке каже не зе разбират од сите сфери на општественото живеење. И кога во монолозите на платените телевизии некој ке ви раскажува прикаски, вие не знаете колку од тие прикаски се вистини а колку се бајки. Но, ако спротив некој кој ги кажува тие прикаски ( ајде нека бидат тези) седи компетентен политички противник кој ке укажува на неможност на реализација на тие тези ( и обратно, нормално) обичните граѓани појасно и полесно ке направар процена каде лежи вистината. Па ке чуеме на пример на тврдење на Груевски дека ни пораснал БДП, дека и трговскиот дефицит се зголемил, што тој не го кажува, а во дебатат а политичкиот опонент ке го спомне.

И?!

Каков ќар ќе имаме ние граѓаните од сето тоа?!

И?!

Каков ќар ќе имаме ние граѓаните од сето тоа?!
Ќе се измочаме од смеење додека трае дуелот.
Викаат дека смеењето позитивно делува на здравјето...помалку одење на лекар..помалку пари за лекови.

Интерсно е тоа што(кога веќе го наметнуваш премиерот во муабетот), тој може да искочи со прецизни и реални бројки...за субвенции, инвестиции, кредити, даноци и сл.
Дополнително, има и прилично студиозно и темелно разработена програма која може да ја презентира.

Од друга страна пак, ги имаме Сончевите кои може да презентираат...oh, well...ништо.
Или, ај да не бидеме толку нихилистички настроени...Може да презентираат празни ветувања.
Апстрактна програма, апстрактни достигнувања, апстрактна активност...саде апстракции се.

Но, настрана тоа...Пак ќе прашам...Зарем е потребна уште една доза политички маркетинг, во форма на дуел, за да се одлучите на гласање?

Па повеќе би го оценил тој гест како обврска кон независните и политички неопределени граѓани(замисли сеуште ги има и кај нас) одколку како доза политички маркетинг.:toe:

Потполно си во право за ова..Конечно да се сложиме:pos2:

По трет пат на овој форум,некако многу почнавме да се “сложуваме“.:smir:

Ќе се измочаме од смеење додека трае дуелот.
Викаат дека смеењето позитивно делува на здравјето...помалку одење на лекар..помалку пари за лекови.

Некои експерти тоа истото го велат и за плачењето.:toe:

Па повеќе би го оценил тој гест како обврска кон независните и политички неопределени граѓани(замисли сеуште ги има и кај нас) одколку како доза политички маркетинг.:toe:
За да се определат, не им е потребен дуел.
Кој не оформил став од реалните случувања низ годинте на владеење и опозиција на понудените опции, ни за саат и нешто нема да оформи.

Vo modernite drzavi kade sto ima nad 90% obrazuvan narod, politicar koj sto nema da se pojavi na TV duel gubi ubedlivo.

Vo modernite drzavi kade sto ima nad 90% obrazuvan narod, politicar koj sto nema da se pojavi na TV duel gubi ubedlivo.

Еј како само тресете глупости од ракав. ЛОЛ

Како го смисли ова жити се? :pos: Ај најди ми на нет еден пример за ова. Ееееееј абе ниво некое дајте бе, да има зошто да реплицирам а не на вакви измислени глупости.

Sto da ti pravam koga ne si izlegol od atarot ponataka.

Најди бе интернетот голем е ЛОЛ

Само тресете глупости тука. Еве ќе ти дадам помош, почни тука.

http://www.google.com

Се надевам знеаш како да го користиш. Излези од атарот ајде. Мал чекор за интел, голем чекор за сдс. :pos::pos::pos:

Vie ste guglagii, odi baraj.
Kolku obicen dpmnovec, klasika si nema sto. Izlezi od stabot i prasaj nekoj minuvac, kje ti raskaze. Duri i obicnite gragani znaat povekje od vas mizernite partiski vojnicinja.
Sam si dokaza so postot. Google ti e prozorec kon svetot...hahahah

obicen30, не се сомневај во сдсм статистики и бројки, те молам!

Почни од нивната прва дама, Шеќерчето и нејзината весела математика

...и види како се спретни со статистика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom