- Член од
- 6 ноември 2007
- Мислења
- 848
- Поени од реакции
- 44
Господ е во сите нас...Значи Господ сум јас,Господ си ти.....
Така е. Само ретко кој е свесен за тоа.Господ е во сите нас...Значи Господ сум јас,Господ си ти.....
You .. = Jedai ?Така е. Само ретко кој е свесен за тоа.
Господ = The Force.
од писмото на Галилеј до Кристина ди Лорена, 1615Она што ти го поистоветуваш со верба во Бога на Галилеј, јас го гледам како спротиставување на “режимот“ на една власт. Но тоа се две различни гледишта кои не можеме да ги докажеме освен ако не ми најдеш релевантен цитат каде тој вели “јас верувам во Бог.“
оригиналниот текст (на италијански)... се гледа дека од ваков род се оние што се напрегаат да не убедат дека тој автор (Коперник) е штетен, без воопшто да го видат, и да не убедат дека тоа (што го прават) не само што е законито, туку и добро, цитираат авторитети од Евангелието, од светите теолози и од Црковните собори; кои според мене се почитувани и сметани за врховен авторитет, и ако ценам дека е врховна неразумност да им се противречи и покрај тоа што се во согласност со употребата во Светата Црква, исто така верувам дека не е грешка да се зборува за тоа, кога постои сомнение дека некој сака, заради некој свој интерес, да ги произведува и применува (овие авторитети) поинаку од она што е најсветата намера на Светата Црква...
Kako moze da zborite deka ne postoi Bog koga On go sozdal covekot.Dobro ako ne veruvas vo Gospod togas se ponizivas dena si sozdaden od majmun.Kako sakas nikoj so sila ne te tera.
ako tebe ne te sozdadele majka ti i tatko ti kazi.jas znam koj me sozdadel.sigurno ne gospod.ti so mislis koj te sozdadel tebe?Kako moze da zborite deka ne postoi Bog koga On go sozdal covekot.Dobro ako ne veruvas vo Gospod togas se ponizivas dena si sozdaden od majmun.Kako sakas nikoj so sila ne te tera.
Леле, вака колку се нервирам ќе ја скршам тастатурава...Kako moze da zborite deka ne postoi Bog koga On go sozdal covekot.Dobro ako ne veruvas vo Gospod togas se ponizivas dena si sozdaden od majmun.Kako sakas nikoj so sila ne te tera.
Да,да...и покрај нивната/мајмунската видливост, јас сеуште немам видено ниеден мајмун да се „претвори„ во човек...А да ни испратиш некоја фотка од некој таков „претворачки„ настан!???Леле, вака колку се нервирам ќе ја скршам тастатурава...
Абе присуствуваше ли ти, таму ли беше кога Бог го создаваше човекот па вака шо кажуваш...Не биди смешен.
И не се понижуваме со тоа шо сме создадени од мајмуни, затоа што таа теорија е далеку пологична од вербата дека сме креирани од Бог.
Зарем може човекот да биде создаден од имагинарен поим? Не.
Само имагинарниот поим може да биде создаден/измислен од човекот и да постои во неговата имагинација, а токму тоа е случајот со Бог. Тој е создаден/измислен од човекот.
Мајмуните се тука ги гледаме, можеме да ги допреме, да ги почуствуваме, а и истражувањата на науката дадоа доволно докази за тоа дека сме еволуирале од мајмуните.