Како живеат сега Бугарите во Европска унија?

Статус
Затворена за нови мислења.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Od Shumen no jiveja i rabotja vo Sofia.I moga da ti kaza che po selata tam e zverska mizerija.Govorish mi za audita tova sa izkluchenija.Mestni deribei.V po malkite gradove bez da si rodnina na njakoj zabravi da si namerish normalna rabota.Pod normalna razbiram takava za kakvato si uchil.
Хаjде да позборуваме зашто е там мизериja.Целата мизериja се должи на неколко факта.
Шуменската област е толкова благоприjaтна за туризам,да не кажам дека нема подобра,ама коj е на власт в тези селца и градове около Шумен?Една партиja,коjaто изолира хората,една партиja,коjaто полни обрачите от фирми и това е се.Толкова начини има за туризам... само да сакаш.Еве иди и види от Крджали ком Смолjaн.Почти во секо село имаш 2-3 мали хотелчета,там кадето имаш и минерални извори има цели центрови и така натаму.
Вие около Шумен имате и Плиска и Преслав и Мадарски конник и какво немате... места супер за туризам.Еве Крджали со един Перперикон чудо направиха.Аjде малце да поработите врз туризма си и нема да има равни на вас,а не одете по Варна и черноморието да работите.

И като цело еве уште вести....

Во Бугарија има 60.000 илегалци
Околу 60.000 луѓе илегално живеат во Бугарија, објави вчера бугарската мисија на меѓународната организација за мигранти. Според статистиката, најголем дел од мигрантите биле од Турција, Македонија, Кина, Русија и Украина. „По влезот во ЕУ, Бугарија стана атрактивна за луѓето од третиот свет“, се вели во извештајот на бугарската мисија. Во Бугарија има два центра за мигранти. (Г.А.)
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=AA366C8FFCAE364292F855CAB044BDCF

БГ за прв пат от 10 години ке има дефицит во буджета си от 0,756% от БВП или това е около 250 милиона евро.Во сабота ке има средба на финансовиja министар со премиера за да се реши,дали ке има 13 пензиja и 13 плата за државните служители.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
133
Поени од реакции
0
Bravo be bulgar.Ti vece me izgoni ot Bulgarija.Predi tova neiskash li i imeto da mi smenish?
Нај-са ми смешни па хора като тебе.

Едно време хлипаха пред камерите като ги снимаха по границата, а като се об'рне оператора и се смејат. "Отт'рвахме се" викаха.

Всички до един им бјаха надеждите че ште станат гастарбајтери и ште ходјат свободно до Германија да работјат, и да се установјат там.

Това беше в корена на "Голјамата Екскурзија" покрај вашите "имена".

Вашата трагедија е че ни сте б'лгари, ни сте турци, ни тука ви харесва, ни там ви искат, без род, без родина, без език, без ак'л, и очевидно и без азбука.

Не се ках'ри де, п'тја к'м себе си на всеки народ не е лек, но е важно да б'де изв'рвјан. Твоја што е зав'ршил в Софија с турско знаме обаче не знам, дано поне ти знаеш.

Хаjде да позборуваме зашто е там мизериja.
Може, аз сборувам заштото не се работи.
Само се сборува, а кога дојде до работа - сите се оказват политичаре, мениджаре, и всјакакви "-аре" но не и "работаре"

Член од
7 декември 2009
Мислења
207
Поени од реакции
12
To takiva kato tebe s mnogo akul ste ja dokarali stranata na tova deredze.

Tipichen glupav i prost bulgarin.

Takiva bokluci kato tebe otbluskvate i po umereneite i blagorazpolozeni hora ot moja etnos. Shte go izjadete nakraja debelija kraj.

Член од
8 декември 2009
Мислења
26
Поени од реакции
2

Takiva bokluci kato tebe otbluskvate i po umereneite i blagorazpolozeni hora ot moja etnos. Shte go izjadete nakraja debelija kraj.
Ајде бе намерихте каде да се карате. Повечето б'лгарски турци за мен са неконфликтни и работливи хора.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Г-жа Румjaна Желева беше избрана за замесник председател на еуропеjската народна партиja,чиjто наблудавашт член е и ВМРО-ДПМНЕ.

Член од
8 декември 2009
Мислења
26
Поени од реакции
2
Г-жа Румjaна Желева беше избрана за замесник председател на еуропеjската народна партиja,чиjто наблудавашт член е и ВМРО-ДПМНЕ.
Секоjа чест за Желева! Овое е многу важен пост во еуропските структури.
Лобито на Бг во ЕУ се усилва и сголемува.

Dionysus

zeni i vino
Член од
28 септември 2009
Мислења
12
Поени од реакции
0

Turchin, ти какво очакваш? Вееш турското знаме, а очакваш да ет приемат като б'лгарин. Не става.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Темава се претвори во бугарски драма-квин расправии.

Член од
14 септември 2009
Мислења
118
Поени од реакции
9
На 19 декември ке доидете да видите накраи како живеат бугарите. Никаде не е лесно.

Член од
9 август 2008
Мислења
781
Поени од реакции
40
Како живеат сега Бугарите во Европска унија ? - Одговорот е едноставен. Не живеат. Само преживуваат, и то тие што се стари , болни и сакати. Другите сите избегаа на запад.

Член од
23 октомври 2009
Мислења
78
Поени од реакции
2
Како живеат сега Бугарите во Европска унија ? - Одговорот е едноставен. Не живеат. Само преживуваат, и то тие што се стари , болни и сакати. Другите сите избегаа на запад.
Во право си. Ето - jас сум на 75 години, болен от 16 болести и половина и сакат.
Ако имаш да казваш нешто по суштество - кажи, не сбори глупости! Не че не ти отива :wink:

Член од
17 декември 2008
Мислења
51
Поени од реакции
0

Пак се изказваш неподготвен. Ако всички са избјагали и са останали само - стари, болни и сакати ... кој работи, за да се плаштат поне пенсиите на тези стари и болни хора?
След 5 дни тези, които искат и могат ште дојдат в БГ и ште видјат как живејат хората тук.
Добре дошли!

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
vo bugarija nema nitu eden aktiven rudnik, samo edna rafinerija, edna fabrika za plastika...i mnogu drugi industriski granki se po edna ili niedna.

potrebnite tehnoloshki produkti se od stransko proizvodstvo. So evropska zaednica i bezcarinskiot sistem koj e nejzin osnov stranskite firmi polesno mozat da gi prodavaat nivnite produkti i taka izvlechat poslednata para od bbugarskite dzebovi. Bugarija ne e nishto drugo osven nov pazar za zgolemuvanjeto (iako minimalno) na prodaznata marza na firmite od zapad koi vo poslednive godini (ushte pred krizata) nemaa vekje porast na profitot.

shto imaat bugarite of toa...prazen dzeb nishto drugo.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom