Неуспесите на Груевски

• Креатор на темата Креатор на темата theprince
  • Време на започнување Време на започнување
Ете таак... се слагам со тебе...
за следниве неуспеси...
1.Не воведе производство на нафта за производите да бидат македонски.
2. Не воведе производство на автомобили за производите да бидат 100% македонски...
Не воведе производство на еден мал милон работи, во кои македонската економија нема компаративни предности, природни ресурси, или човечки ресурси, за производите да бидат 100% македонски..

леб со странска вода, стрнско брашно, печен на странски дрва, транспортиран со странски камион и странска нафта, е македонски производ ако го печел македонски пекар, тој пекар треба да земе плата, тој газда треба да земе профит.
пак тој е патриотски леб.

Но затоа владата воведе “патриотски“ сметки во кој од “патриотизам“ ќе има само за 2-3 софтверски фирми така позамашна сума од 6-7 милиони евра.А она дека со странско брашно,вода,дрва и други работи Македонскиот пекар ќе печалел пари,на друг да му кажеш оти и со комплетно увезен леб Македонскиот трговец ќе печали пари......или трговецов не е Македонец?:toe:

Pokacuvanjeto na mlecnite proizvodi so obrazlozenie deka e toa polsedica na svetska inflacija e isto kako Brazil da go pokaci kafeto vo Brazil so opravduvanje deka poskapelo i vo Avstrija.

И сепак ќе освои 61 пратеник ,јбг стварно, се е кажано се се знае,ама сепак народов ќе гласа за него :toe:

Таков е животот, полн со разочарувања.

Dpmne 2008 = Sdsm 1997
Leta li leta vo oblaci, misli gospod za jajca go drzi......:)

Dpmne 2008 = Sdsm 1997
Leta li leta vo oblaci, misli gospod za jajca go drzi......:)

Со..една разлика, мала додуше. СДСМ ја нема “милијардата“ на Циле во 2008.

А има еден куп долгови...кон земјава, битно своите јајца си ги осигураа.

A be, nikoj nikogo ne drzi za jajca, samo si mislat deka gi drzat dodeka so jazik gi odvapcuvaat.

Трошењето на пари за рекламни спотови и други помалку важни работи наместо да се вложат во градење на фабрики кадешто луѓето ќе можат да вадат леб .Работава ми звучи како СДС на времето . Демек до сега ги поправавме грешките на минатата влада од сега почнуваме со вистинската работа . И пак македонецот е овца . Цел живот му верува на некого и стално наебува . Да се надеваме дека со тек на време че научи нешто ...Дека сите влади и остали срања работат само за нивни интереси а не за народот .

Добро е што барем јајцава не поскапеа.. имаме доволно за да си ги вапцаме и кршиме. На крај пак ќе си ги изедеме, може и малце солца ќе ни треба,онака за вкус.

И сепак ќе освои 61 пратеник ,јбг стварно, се е кажано се се знае,ама сепак народов ќе гласа за него :toe:

Таков е животот, полн со разочарувања.

Интересно би било СДСМ да се откаже од овие избори предвреме зошто се знае дека однапред им се катастрофално изгубени.:toe:

Трошењето на пари за рекламни спотови и други помалку важни работи наместо да се вложат во градење на фабрики кадешто луѓето ќе можат да вадат леб .Работава ми звучи како СДС на времето . Демек до сега ги поправавме грешките на минатата влада од сега почнуваме со вистинската работа . И пак македонецот е овца . Цел живот му верува на некого и стално наебува . Да се надеваме дека со тек на време че научи нешто ...Дека сите влади и остали срања работат само за нивни интереси а не за народот .

А,овојпат не би можело тоа така,зошто оваа “новата“ влада ќе треба малку да ги поправа сопствените грешки.:toe:

Интересно би било СДСМ да се откаже од овие избори предвреме зошто се знае дека однапред им се катастрофално изгубени.:toe:

Не би извршиле самоубиство, пргави дечки се тие и ќе се борат додека не го разграбаат и последниот денар од земјава.

Ако знаеш какви можат да бидат одбранбените тактики на менаџерите (СДСМ) во случај на несакано преземање на компанијата од другата страна ( ВМРО) , тогаш ќе ти беа појасни нивните стратешки потези.

Не би извршиле самоубиство, пргави дечки се тие и ќе се борат додека не го разграбаат и последниот денар од земјава.

Ако знаеш какви можат да бидат одбранбените тактики на менаџерите (СДСМ) во случај на несакано преземање на компанијата од другата страна ( ВМРО) , тогаш ќе ти беа појасни нивните стратешки потези.

Што па зар досега светски едуцираниве менаџери на ДПМНЕ не ја превзедоа компанијата во свои раце,или малку им беа 2 години па треба да ги почекаме барем 20?

До интел! Друже и крава музара јаде. И тоа јаде сточна храна. Е, за твоја информација прочачкај малце по интернет па види колку е покачена сточната храна во последната година па информирај.

Дај малце, основни познавања да се немало. Има една изрека:,,Учи го ти, учи го, али што му кажале на трет вечер тоа му е,,

A sto jade ? Uranium ?
Da ne uvezuvame koski vo prav od UK.:):)
Dodeka serioznite vladi obezbeduvaat leb za svoite gragani nasata se zanimava so rejtingot na Gruevski.
Posle pak kje imame sekade 5% inflacija ovde 15%
Во време кога голем дел од државите увезуваат пченица со цел да го пресретнат можното ново поскапување на овој основен прехранбен артикал на светските берзи, на нашата Влада целосно и' се врзани рацете да го преземе истиот чекор. Ова е период кога станува јасно дека е дојден крајот на евтината храна, па затоа многу земји стартуваа со интервентен увоз на пченица. Државите што ја произведуваат, пак, почнаа да го забрануваат нејзиниот извоз.
http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=E41EE1DDEEE9914A9C0590DC48AB84D3

За твоја информација во повеќето земји имаат забрани за извоз. Оние кои немаат ја диктираат цената.

А зошто и се врзани рацете на Владата за интервентен увоз?!

Pa vo koj svet ti zivees ne mie jasno voopsto?? Zosto ne svatite deka ako nekoj ima kritika na Grueski ili na Vmro -DPMNE odma go tretirate kako sdsmovec?? Zarem ne trpite kritike mozeme da praime muabet i za katastrofite na SDSM i za toa se moze da se otvori tema, ama momentalno Grueski e na vlast i toj e onoj koj sto treba da snosi odgovornost, a deka N.G. nema neuspesi toa mozeme do utre da go diskutirame i analizirame. Zatoa napisav kako post scriptum bidete realni. A dokolku ti e merak za SDSM da praime muabet ok i za nivnite sran*a mozeme da praime muabet. Temava bese konstruktivna za da uci na greskite od predhodnite godini vladeenje na grueski
Jas nema da naveduvam negovi neuspesi -ke ostanam neutralen-ja ostaviv samo temata za da se razmenat mislenja
Hm,sto bese sega toa sdsm?Sigurno ke e nekoja kratenka,samo ne znam na sto.Mora da e isfrleno od upotreba stom ne znam sto e.:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom