Неуспесите на Груевски

• Креатор на темата Креатор на темата theprince
  • Време на започнување Време на започнување
И да, ќе го заборавев мојот допринос кон целта на темава,
Груевски е најголемиот виновник што СДСМ и останатите партии се толку мизерни и неспособни, некадарни и плитки во нивните патетични обиди да се издигнат на повисоко ниво во политичкиот живот.

Најголема катастрофа е тоа што дечките од СДС, не даваат аргументи, и конкретни предлози за надминување на некои ситуации. Туку само паушално критикуваат, плукаат и ништо повеќе.

Кога ќе престанат со ваквите методи и кога ќе почнат да нудат конкретни предлози, за надминување на одредени ситуации, тогаш и ќе почне да им се подобрува рејтингот.

Меѓутоа после тоа треба да бидат доследни на дадените предлози и да ги имплементираат, а не у стилу на ,,по еден вработен од секое семејство,, или у ситлу ,,кога ќе дојдеме ќе го укинеме данокот на прехрана,, за веднаш по тоа данокот од 5% да го качат на 18%. Значи дека со доследност треба малку да почнат да се истакнуваат.

И да, ќе го заборавев мојот допринос кон целта на темава,
Груевски е најголемиот виновник што СДСМ и останатите партии се толку мизерни и неспособни, некадарни и плитки во нивните патетични обиди да се издигнат на повисоко ниво во политичкиот живот.

Земи ја и ДПМНЕ во истиот кош,не е ништо подалеку од другите партии.:)

Најголема катастрофа е тоа што дечките од СДС, не даваат аргументи, и конкретни предлози за надминување на некои ситуации. Туку само паушално критикуваат, плукаат и ништо повеќе.
Кога ќе престанат со ваквите методи и кога ќе почнат да нудат конкретни предлози, за надминување на одредени ситуации, тогаш и ќе почне да им се подобрува рејтингот.
Меѓутоа после тоа треба да бидат доследни на дадените предлози и да ги имплементираат, а не у стилу на ,,по еден вработен од секое семејство,, или у ситлу ,,кога ќе дојдеме ќе го укинеме данокот на прехрана,, за веднаш по тоа данокот од 5% да го качат на 18%. Значи дека со доследност треба малку да почнат да се истакнуваат.

Доследноста е мана и на ДПМНЕ,можеби се сеќаваш на либерализација за визниот режим кога ја испратија Агнеза Руси и Шпреса Јусуфи да преговараат,иако не знаат ни дома да си појдат ако не им ја фарбаш портата.Или ветувањата дека треба да се зголеми премијата за тутунот?:toe:

Земи ја и ДПМНЕ во истиот кош,не е ништо подалеку од другите партии.:)

Во право си, не живееме на друга галаксија па да не знаеме. Меѓутоа барем покажуваат основни знаци на живот и нудат опција, која може да биде критикувана и во исто време фалена.

Меѓутоа другите немаат ништо за фалење и покажување.
Затоа и сликата е таква каква што е и ДПМНЕ ужива двојна-тројна предност.

Во Реед, Груевски пак ке биде премиер, Вмро пак ке биде на власт, но освен пофалби и паѓање во несвест за тоа како убаво ни ја водат државата тука може да му дадете некој критика или кои се нештата кои ги сметате како неуспех на Груевски

П.С. БИДЕТЕ РЕАЛНИ
Grueski nema neuspesi,ima samo uspesi.Znam deka vi e tesko da se soocite so realnosta,ama ne se sekirajte Sekerka ke ve izvadi ili potocno kazano ke ve dotolci.:pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :drk:

можеби се сеќаваш на либерализација за визниот режим кога ја испратија Агнеза Руси и Шпреса Јусуфи да преговараат

Ме ставаш на мисла, АБЦ. Познавајќи го расизмот на “нашите големи пријатели“, изгледа дека единствена реално остварлива можност за излез од гетото ни е да се шлепаме зад правата на албанците. :violent1:

Уште некој ваков потег, и ќе почнам да се сомневам дека во ДПМНЕ нема само парада, туку има и вистинска мудрост..

Grueski nema neuspesi,ima samo uspesi.Znam deka vi e tesko da se soocite so realnosta,ama ne se sekirajte Sekerka ke ve izvadi ili potocno kazano ke ve dotolci.:pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :drk:

Дај молим те, шо Грујо да не е совршен. која влада нема грешки.
мислам грешки, а не неуспеси. можеби и насловот на темата не го дава во прав смисол значењето на поимот неуспех.
неуспех јас барем подразбирам, дека за некоја работа која се трудиш да ја оствариш, во случајов Грујо се труди да направи подобра Македонија за подобро живеење, тој труд резултирал со неуспех. значи си се потрудил но не си успеал.
Грујо повеќе се труди за својот рејтинг барем јас така мислам.
а дали ќе доживее неуспех (тоа се гледа на крајот)зависи од чекорите кои ги прави, дали се правилни или погрешни. има правилно, но има и големи грешки во работата.
на пример, веќе спомнатиот центар за клинички.
грешка е преместувањето на карго аеродромот од Струмица во Штип.
грешка е воведувањето на патриотските фискални сметки (грешка е во моментов, за понатаму можеби нема да е).
покачувањето на казните во сообраќајот, а никако да се покачат платите подеднакво во државата.
Партиското вработување.

тоа е дел, а за успесите има друга тема мислам.

Зашто се грешка патриотските сметки?

Мислам дај објаснување...зашто би било грешка форсирање на домашното производство од секаков вид. Ем имаме голем дефицит у трговска размена, ем било каков потег, на било кој начин би покушал да ја намали, се осудува?! Незнам не ми е јасно, барам објаснување...

Зашто се грешка патриотските сметки?

Мислам дај објаснување...зашто би било грешка форсирање на домашното производство од секаков вид. Ем имаме голем дефицит у трговска размена, ем било каков потег, на било кој начин би покушал да ја намали, се осудува?! Незнам не ми е јасно, барам објаснување...

Патриотските сметки се само фарса за одредени софтверски фирми да си ги наплатат побарувањата од владата за своите досегашни ангажмани.
Би било убаво кога патриотските сметки владата ги воведе бесплатно и им нареди на фирмите програмери тоа да го прават без надоместок,вака и од авион се гледа дека патриотизмот е чиста манипулација барем за креаторот на оваа идеја во договор со оние кој ја реализираат за многу висока сума.:toe:

Еве АБЦ ти го даде одговорот, зошто дополнителни 100 евра трошок за сметки на кои ќе пишува колку данок има од домашните производи кои си ги купил ако си ги купил. мислиш ли дека секоја продавница може да издвои дополнителни 100 евра, на пример некоја малска продавница која едвај го гледа ќарот. до вчера повеќето претпријатија немаа фискални каси, а веќе од утре им бараат патриотски сметки.

Тоа е се што имате како аргументи?

А кој се пак аргументите за “патриотски“ фискални сметки?И онака владата не обезбеди доволно жито да се прехраниме,па сега кога ќе купуваме леб ќе не лаже дека е Македонски иако всушност 50% е од увоз.Нешто слично ќе биде со сите производи затоа што увезуваме енергенси за нивно производство,работниците кој ги произведуваат се возат до работното место со странски возила оти не произведуваме домашни,горивото кое го користат е странско,слично е со секој “домашен“ производ кој нема да биде потполно или 100% домашен.
Накратко речено патриотските сметки се “срње во боја“ и добра заработка од 5-8 милиони евра за фирмите кој ќе го надградуваат софтверот.Абе најдобро е самоубиецот да се самоубие од заседа,по можност организирана од Македонската влада која знае некогаш вака добро да се “просери“ во проценките на некоја своја профитерска идеја.:(

А кој се пак аргументите за “патриотски“ фискални сметки?И онака владата не обезбеди доволно жито да се прехраниме,па сега кога ќе купуваме леб ќе не лаже дека е Македонски иако всушност 50% е од увоз.Нешто слично ќе биде со сите производи затоа што увезуваме енергенси за нивно производство,работниците кој ги произведуваат се возат до работното место со странски возила оти не произведуваме домашни,горивото кое го користат е странско,слично е со секој “домашен“ производ кој нема да биде потполно или 100% домашен.
Накратко речено патриотските сметки се “срње во боја“ и добра заработка од 5-8 милиони евра за фирмите кој ќе го надградуваат софтверот.Абе најдобро е самоубиецот да се самоубие од заседа,по можност организирана од Македонската влада која знае некогаш вака добро да се “просери“ во проценките на некоја своја профитерска идеја.:(

Ете таак... се слагам со тебе...
за следниве неуспеси...
1.Не воведе производство на нафта за производите да бидат македонски.
2. Не воведе производство на автомобили за производите да бидат 100% македонски...
Не воведе производство на еден мал милон работи, во кои македонската економија нема компаративни предности, природни ресурси, или човечки ресурси, за производите да бидат 100% македонски..

леб со странска вода, стрнско брашно, печен на странски дрва, транспортиран со странски камион и странска нафта, е македонски производ ако го печел македонски пекар, тој пекар треба да земе плата, тој газда треба да земе профит.
пак тој е патриотски леб.

Pa vo koj svet ti zivees ne mie jasno voopsto?? Zosto ne svatite deka ako nekoj ima kritika na Grueski ili na Vmro -DPMNE odma go tretirate kako sdsmovec?? Zarem ne trpite kritike mozeme da praime muabet i za katastrofite na SDSM i za toa se moze da se otvori tema, ama momentalno Grueski e na vlast i toj e onoj koj sto treba da snosi odgovornost, a deka N.G. nema neuspesi toa mozeme do utre da go diskutirame i analizirame. Zatoa napisav kako post scriptum bidete realni. A dokolku ti e merak za SDSM da praime muabet ok i za nivnite sran*a mozeme da praime muabet. Temava bese konstruktivna za da uci na greskite od predhodnite godini vladeenje na grueski
Jas nema da naveduvam negovi neuspesi -ke ostanam neutralen-ja ostaviv samo temata za da se razmenat mislenja

Македонија годинава со рекордна инфлација!
Прескапа храна, која се очекува и натаму да поскапува.
Партиски вработувања. премногу партиски вработувања.
Глигор Таш(а)ковиќ и Веле Самак.
Амбасадорските листи.
Бугринот Милошов за МНР.
Нови скапи извори за Овчеполието за наводнување.
Аеродромот и преместувањето.
Преименувањето.
Немањето стратегија за НАТО и ЕУ.
Немањето слух и стратегија за името и спорот со ахајците.

Додуше, кој и да беше исто лајно ќе беше. Без пардон, без слух, без идеја.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom