Компјутери низ училиштата во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата ^Exotic^
  • Време на започнување Време на започнување
Ја чекам интернет да стават... Е тогаш можеме да кажеме дека имаме компјутери у школо.

Арни сте. Нели класната оти ни е многу паметна ги исклучи оти не внимававме на часовите (пред 2 недели беше тоа). Денеска вика, абе вие нели ги оклучувате?? Еее како сум се изнервирал.

Ако ке помине и тоа, утре зимам пасс за админ, па Wine ке си ставаме. :vozbud:

EDIT: "А знаете ли дека Линекс е подобар од Виндоус?" - Математика

Имаме ама за џабе. На секое поминување паѓа по некој глушец, тестатура или евентуано монитор. Партал ги напраија нашиве културни и цивилизирани дечиња кои се желни за наука. Инаку не ни била исправна инсталацијата во гимназијата, затоа не ги уклучувале..:nesvest:

Кај нас ги исклучија... :nesum: изгледа ги фати ова економската криза, па и на струја штедат

Нас ни ги исклучија...толку само месец дена ни беа уклучени не за друго побрзо ни поминуваше времето на компјутерите.

Кај мене Османлиине веќе ги средија. Во училните каде што учат тие, еден маус здрав нема. Ептен се вицкасти, ги менуваат копчињата, каде што седам јас наместо Ф копчињата ми пишува Fuck You, а кај таа до мене пишува Dickhead.
Ќе сакаш да ги цивилизираш некои, ама џабе е, не успева. Не е за овој народ технологија, затоа што културата му е застаната со развиток во 16 век.

Кај мене Османлиине веќе ги средија. Во училните каде што учат тие, еден маус здрав нема. Ептен се вицкасти, ги менуваат копчињата, каде што седам јас наместо Ф копчињата ми пишува Fuck You, а кај таа до мене пишува Dickhead.
Ќе сакаш да ги цивилизираш некои, ама џабе е, не успева. Не е за овој народ технологија, затоа што културата му е застаната со развиток во 16 век.

Ама кажи како влегуваат во филм на сред час кога ќе се замислуваат дактилографи?:pos:

аиии денеска ги пуштивме за 1 пат закон беше сум ги хакнуел:zver: многу споро ми отвараше кајган се изначекавме добро е со компјутериве :kafe: и зокиарсенал може да пише нешто кои страни ги посетиуваше:tv:

ja na час им отварам цд ромот, и таа со седи до компијутерот цело време се нервира, хахаха,ке пукне од нервоза.

ја , да не се фалам многу,, али у рекорди сум најбојље од цело школо....
по игрите што се играат оби4но,сеа не им ги знам имињата, али нема везе тоа, мислам дека беа тетрис, она едно кинеско кај сто барас 2 исти, она коа треба да имас најмалку две топки за да се изгубат коа ги стискас, и други не ми текнуваат,али у овие сум прв хахха,,,,,

И кај мене се што можеше да се дигне дигнаа.Маус падовите се како кучиња да ги кинеле,на тастатурите има по 5-6 исти букви(во кабинетот хемија има 9 единици:pos:)каблите ги приклучија кој каде ќе стаса,последна глупост што видов беа ламбичињата на екранот до копчето за вклучување кои некој ги скршил со пенкало највероватно,на некој компјутери избришале и дел од програмите на пример на македонски Word немаше.Еднаш-два пати пуштија интернет-се приклучивме само неколку класа и интернетот стана неверојатно спор(замислете кога ќе ги пуштат сите:tapp:)катастрофа...

Супер работа се , засега се во добра состојба :pos: иако некои се ишарани/изгребани (мониторите) , кога испрашуваат .. нешто такво , главата доле кај мониторот и не те глеат.. кога е досадно шах/атомикс , еднаш пуштија интернет.. цел час една страна отвараше -.- и тоа не ја отвори целосна :pos:

Сакат нешто да постигнат, да модернизираат, ама не знаат како да ја водат наставата со овие ком. незнам што е проблемот што толку ретко ги уклучуваме (2/3 пати во месецот) и зарем не гледаат дека компјутерите се кршат, кабли се кинат,дугмињата се вадат од тастатурите, а за мауспатови да не зборам зошто и тие што ги има се :kajg:. И нели требаше да донесат клупи за место за каблите каде што ќе се стават вака се испотепавме од нив, а пак наставата позади мониторите е :cug: Нешто треба да се промене ,а мислам тоа е до професорите и до директорите бидејќи како што гледам и баш не се замараат многу:nesum:

Сакат нешто да постигнат, да модернизираат, ама не знаат како да ја водат наставата со овие ком. незнам што е проблемот што толку ретко ги уклучуваме (2/3 пати во месецот) и зарем не гледаат дека компјутерите се кршат, кабли се кинат,дугмињата се вадат од тастатурите, а за мауспатови да не зборам зошто и тие што ги има се :kajg:. И нели требаше да донесат клупи за место за каблите каде што ќе се стават вака се испотепавме од нив, а пак наставата позади мониторите е :cug: Нешто треба да се промене ,а мислам тоа е до професорите и до директорите бидејќи како што гледам и баш не се замараат многу:nesum:

Клупи кај мене од новите има само во 2 училници.И само во 2-3 користиме компјутери.Другите професори не дозволуваат, онака прашина фаќаат компјутерите.Веќе почна да се кради на големо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom