Дали сме сами во вселенава?

• Креатор на темата Креатор на темата RapToR
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дека во АРЕНА 51 ...

Баш арена, мортал комбат. :)))))
Да не е тажно ќе беше смешно.

Инаку некој ми го прочита коментарот за дрејковата формула?
Или да не се трудам во иднина да разглобувам до толку?

Јас бидејки сум по тоа мистериите :nesum: ви велам дека не СМЕ САМИ. Вака,еден научник(многу добар) работел во САД во владата и тоа во ТОП СИКРЕТС после одкако отишол во пензија и пред умирање каже се: Дека во АРЕА 51 секоја недела доагаат воземјани и дека САД има склучено договор со нив и почнале да праваат размена на технологии. Откако тие воземјаните си отишле од АРЕНА 51, дошле друг вид на воземјани кои им рекле на американците дека другите воземјани сакаат да ги измамат и дека сакаат да ја заземат ЗЕМЈАТА бидејги нивната уште малку ке се распаднала (тој исто така има кажано дека има 3 вида на воземјани дека едните не мразат нас, другите само набљудуваат а третите вршат експерименти со нас). и откако САД не ги послушала овие воземјани тие си отишле. И сега почнува интересното откако САД добила антигравитационо средство од воземјаните (со кое направиле Авион кој не го провлекува гравитација) се договориле САД да прати една група Американци на нивната планета а тие да пратат нивна група со цел повеке да се запознаат со технологијата. Исто така воземјаните (оваа го имате слушнато 100%) побарале од САД да грабнуваат луге и да им прават експерименти но со цел на крај да ги вратат од кај ги земале и без да има мртви (се слушнале за оваа). Но по некое време САД забележала дека голем број на луге ги однемало никаде и тука се прекинува оваа соработка !!!!!

Па незнам можеби ви звучи како приказна но јас верувам !!!!!!

sorry my mistake !!!!

Ova mi deluva kako izmislica ama mozno e da e vistina nemozam so sigurnost da kazam...
Back on Topic: NE!!! Ne sme sami, bi bilo premnogu "idiotski" da veruvame deka vo tolkav prostor narecen VSELENA da sme sami, da ima zivot samo na ovaa planete...:toe::toe::salut:

Ма какво 99%. Не сме сами 104,2% како што вели Амди Бајрам :)
Мислам стварно не е логично да сме сами при толкав ОГРОМЕН простор. Можда тие други светови се поназад од нашата технологија и откритија, можда се МНОГУ понапред (повеќе ветувам во второво), али сеуште немаат стигнато до нас..

абе знаеш што, во право си за ова само јас вака ке те надополнам.
дека не сме сами во просторов не сме, ама дека имат такви шо се поназад од нас имат, сигурно, и ние не мојме да ги видиме пошо не сме толку развиени, а има и такви шо се поразвиени од нас па тие не гледаат не следат цело време ама не се кажуваат, од една едноставна причина, пошо ако се дознае дека постојат ние луѓето овде од страв, од паники од незнам шо такви глупости, има да направиме све карма-караши да истрескаме нај разни глупости,се шо ке ни паднат на памет. И сега се чека само едно, сами по сами сите да се испооткриеме кој кај е, шо е, зошто е, па после поразвиените ке ни ја кажат целата наша историја од маите па и порано, па до сега до оваа шо си ја знајме и визуелно си ја имаме запишено, па после и ние ке ги набљудуваме другите и така. Само незнам кај ке му е крајот на овај синџир то е поголема мистерија овде.
А за оваа фолмулата мене ми изгледат доста реално и релативно истовремено барем за нашиов степен на развиеност, ама зато пак за некој сега таа е нешо ко нас шо сега ни е: е=мц ајнштајновата а оваа кај нив се учит во прво одделение сигурно.

Јас мислам дека во толкава вселена не сме сами дефинитивно. Јас верувам дека многу често сме посетувани од нив. мислам дега во иднина ќе можеме и мегусебно да контактираме.

Не сме сами. Тоа е веќе јасно од пред многу години, векови...
Што ние да не сме најпривилигирани :helou:

Јас бидејки сум по тоа мистериите :nesum: ви велам дека не СМЕ САМИ. Вака,еден научник(многу добар) работел во САД во владата и тоа во ТОП СИКРЕТС после одкако отишол во пензија и пред умирање каже се: Дека во АРЕА 51 секоја недела доагаат воземјани и дека САД има склучено договор со нив и почнале да праваат размена на технологии. Откако тие воземјаните си отишле од АРЕНА 51, дошле друг вид на воземјани кои им рекле на американците дека другите воземјани сакаат да ги измамат и дека сакаат да ја заземат ЗЕМЈАТА бидејги нивната уште малку ке се распаднала (тој исто така има кажано дека има 3 вида на воземјани дека едните не мразат нас, другите само набљудуваат а третите вршат експерименти со нас). и откако САД не ги послушала овие воземјани тие си отишле. И сега почнува интересното откако САД добила антигравитационо средство од воземјаните (со кое направиле Авион кој не го провлекува гравитација) се договориле САД да прати една група Американци на нивната планета а тие да пратат нивна група со цел повеке да се запознаат со технологијата. Исто така воземјаните (оваа го имате слушнато 100%) побарале од САД да грабнуваат луге и да им прават експерименти но со цел на крај да ги вратат од кај ги земале и без да има мртви (се слушнале за оваа). Но по некое време САД забележала дека голем број на луге ги однемало никаде и тука се прекинува оваа соработка !!!!!
...
Ова ми звучи многу како 4400 :nenene: Не ми е уверлвио некако.
Инаку не сме сами тоа е нешто најреално, а тоа дека не посетуваат ... да не е кажано од Баба Ванѓа? :pos2:

Шансите да сме сами се многу мали.
За да настане живот на некоја планета стварно треба да се исполнат голем број на услови и не знам уште шо не за да настани некоја глупа амеба :) , ама на огромен број планети не вервам дека Земјата е толку посебна за да биди единствена планета со организми.

Kako be vo ovaa ogromna vselena nie da sme sami. Nie sme bas izbranite. Kako moze Zemjata da e najposebnata planeta pa samo tuka da ima zivot. Pa normalno e deka ima i nekoi drugi planeti na koi ima zivot. I sigurno se mnogu porazvieni od nas. Stom uspevaat da se pojavat na zemjata sigurno imaat mnogu razviena tehnologija. Nie edvaj stignavme do mesecinata a ete tie stignuvaat do nas.

Друже,сеуште никој официјално не потврдил дека тие стигнале до нас,тоа е само наша претпоставка.

I sigurno se mnogu porazvieni od nas.
Чиста предпоставка, не можеш да кажеш дека сите вонземјански раси се поразвиени од нас, можеби некои се сеуште во камено доба или бронзено време :pos2:

Stom uspevaat da se pojavat na zemjata sigurno imaat mnogu razviena tehnologija. Nie edvaj stignavme do mesecinata a ete tie stignuvaat do nas.
Си видел ти некој вонземјанин? Епа јас не сум видел и не сум видел каде се имаат појавено на Земјата досега. Скратете со X-Files малце.

Kako be vo ovaa ogromna vselena nie da sme sami. Nie sme bas izbranite. Kako moze Zemjata da e najposebnata planeta pa samo tuka da ima zivot. Pa normalno e deka ima i nekoi drugi planeti na koi ima zivot. I sigurno se mnogu porazvieni od nas. Stom uspevaat da se pojavat na zemjata sigurno imaat mnogu razviena tehnologija. Nie edvaj stignavme do mesecinata a ete tie stignuvaat do nas.

Реков и во другата тема. Ако не престанеш да пишеш глупости нема само од тема од секаде ќе барам да бидеш баниран. Го претера бе чоек, свести се малку. Не ти го кажувам во приватна порака, бидејќи сакам и други да прочитаат и да имаат и тие некој елементарен осет при проценка што да искоментираат.

Сметам дека денот кога со задоволство ќе констатираме дека постои живот надвор од планетата Земја е близу.
Е сега да не скокаме дека тоа ќе бидат некои супер интелегентни форми на живот со кои ќе може веднаш да комуницираме. Едно од клучните истражувања за постоење на живот е Miller's tube. Со помош на овој експеримент докажано е создавањето на РНК и ДНК од смеса на определени гасови, течности и сл. Имено токму поради истражувањата поттикнати од ова се смета дека потребен (а можеби и доволен) услов за развој на живот е постоењето на вода (затоа на Марс бараат мраз!). За разлика од веќе спометава планета која ја отупевме од истражување две локации на кои сме сигурни дека има вода во Сончевиот систем се Венера и Европа. Додека Венера е нај hostile место Европа е местото каде треба да бараме. Оваа 6та месечина на Јупитер е со големина колку и нашата месечина и површина прекриена со дебел слој мраз под кој се верува (99%) дека постои огромен океан. Во моментов се смета дека ова е местото на кое треба да бараме постоење на живот во вселената.
За жал на Европа (или било каде во Сончевиот систем) може да најдеме само живот не и интелегентен живот.

Реков и во другата тема. Ако не престанеш да пишеш глупости нема само од тема од секаде ќе барам да бидеш баниран. Го претера бе чоек, свести се малку. Не ти го кажувам во приватна порака, бидејќи сакам и други да прочитаат и да имаат и тие некој елементарен осет при проценка што да искоментираат.
Gledaj druze kakvi gluposti mislis deka sum napisal. Glupost e da imam svoe mislenje. Glupost e da kazam deka mislam deka ima porazvien svet od nasiot. Glupost e da kazam deka se popametni i deka ima isceznato iljadnici luge tuku-taka. Abe vo Ohrid imaat videno NLO, a sledniot den vonzemjansko bebe. I sega pak e glupost toa sto go kazav. Ako mislis deka e taka banirajte me od forumot sto da ti kazam poveke.

Gledaj druze kakvi gluposti mislis deka sum napisal. Glupost e da imam svoe mislenje. Glupost e da kazam deka mislam deka ima porazvien svet od nasiot. Glupost e da kazam deka se popametni i deka ima isceznato iljadnici luge tuku-taka. Abe vo Ohrid imaat videno NLO, a sledniot den vonzemjansko bebe. I sega pak e glupost toa sto go kazav. Ako mislis deka e taka banirajte me od forumot sto da ti kazam poveke.

Јас не сакам да се расправам, не сакам да се карам, но ме иритира кога некој ги уништува темите. Значи кога следен пат ќе напишеш нешто кое не е научно потврдено, туку си го начул, стави линк, па ќе го разглобиме.
Ти пишуваш некои работи ко од Боро Шпакла што ми е комшијата што ги збори, без никаква врска со реалност.
Така да со поисаф.

п.с.види го коментарот на овој над тебе од Goikoetxea. Да му е мерак на човек да прочита. Кохерентно, издржано. Дај бе некое ниво да постои.

Јас не сакам да се расправам, не сакам да се карам, но ме иритира кога некој ги уништува темите. Значи кога следен пат ќе напишеш нешто кое не е научно потврдено, туку си го начул, стави линк, па ќе го разглобиме.
Ти пишуваш некои работи ко од Боро Шпакла што ми е комшијата што ги збори, без никаква врска со реалност.
Така да со поисаф.

п.с.види го коментарот на овој над тебе од Goikoetxea. Да му е мерак на човек да прочита. Кохерентно, издржано. Дај бе некое ниво да постои.
Alal neka mu e na covekot za toa sto go napisal. Gledaj na Mars mozno e nekogas da imalo zivot, ne nekoj razvien ama sigurno imalo nekoi amebi ili nekoi koi bile vo kamena doba. Toa se bilo dodeka taa rotirala okolu svojata oska (barem taka procitav mozno e i da sum greska). No koga taa prestanala da rotira okolu svojata oska ednata strana ostanala zasekogas zavrtena kon sonceto a drugata kon obratnata strana. Taka ednata strana koja bila kon sonceto ostanala zasekogas da se peci na sonceto, a drugata ostanala zaledena i so toa prestanalo da ima zivot na mars. Sega naogaat zaledeni oblasti (pred nekoj den procitav deka nasle ledeno ezero) ama na mars veke nema uslovi za zivot. Edinstven nacin za pak da se vrati zivotot e pak da pocne da rotira sto so nasata tehnologija ne veruvam deka e mozno.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom