Замислен изглед на смртта

• Креатор на темата Креатор на темата RapToR
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 април 2008
Мислења
62
Поени од реакции
1
Оваа тема можеби не е баш за овде али сепак убаво е да ја видите :). Темава ја отворив бидејќи многу пати обично пред спијање имам размилсувано како ќе биде послем смрта, и тоа дали ќе гледам нешто или ќе биде се темница и тоа дека повејќе нема да се разбудам од тој бескончен сон. Но имам исто така и читано дека послем смрта по 100 години од прилика си истата душа во друг човек али исто како ништо да не било предходно. Но да не забегуваме од темава за ова последново, туку сакам само да знам како вие го имате замислено ова или пак ако имате нешто читано за ова. САМО НЕ ПИШУВАЈТЕ ГЛУПОСТИ ТУКУ ИСКРЕНО КАЖУВАЈТЕ. Поздрав! ;):)

Брат ја верувам у реинкарнација али и тоа е тешко

Како ти беше пред да се родиш ? Така ќе ти е и кога ќе умриш

Кога спиеш 8 сати поминуваат за миг , тогаш мозокот ти се одмара а 8 часа не траеле ни секунда ... кога умираш мозокот не работи воопшто така да тие 8 часа стануваат вечност а дали има нешто после тоа никој не се вратил да ни каже

арно ти вели сега прајме муабет каков со треба не ја вадам темава за џабе јас реков дека повејќе пати ми се има случено онака морнарици по мене да поминат кога ке помислам како ќе биде послем смрта и некогаш и се плашам да умрам поради тоа што никогаш повеќе не бел ден да видам ...п.с. кој не се пласи да умри
Сепак не треси глупости

Убо ви кажа Геџо,
исто ко да си стиснал Turn Off на ПЦ-то :pipi:
се исклучвиш скроз/засекогаш
мозокот и сите витални органи не работат

додека душата оди некаде
ама каде :toe:

Ама мене ми беше прашањето дали на пример ти имаш размислувано како ќе ти биди појќем никогаш нема да видиш ништо.дали ти имаш размислувано?

Но имам исто така и читано дека послем смрта по 100 години од прилика си истата душа во друг човек али исто како ништо да не било предходно.

Брат ја верувам у реинкарнација али и тоа е тешко
Аха реинкарнација било друго а не тоа првото болдирано.

Аха реинкарнација било друго а не тоа првото болдирано.

Епа незнам јас порано читав за тоа..ако го најдам пак ќе го копирам за да го прочитате

Па мислам дека мозокот се гаси (тоа се подразбира), но исто така верувам дека душата продолжува да оди некаде, каде незнам но верувам дека продолжува некаде...

Па незнам ни јас дека оди негде но кога читав еден текст кој беше напишан од некој човек незнам како се викаше тврдеше дека со некој негов пријател пробувале да воскреснат т.е. да стани од мртвите и така праеле нешто незнам точно сега како беше да не ве лажам и пријателот негов по 1 месец нависитна (демек) воскреснал т.е. "станал од мртвите" и му расказувал дека бил на небото и се било бело што одвај се гледало и било како друга димензија од овој свет...се било исто само тука се најдувале добрите луѓе и се одвивал ист живот како на земјата и според тоа послем тие претпоставувале дека во пеколот е се исто како на земјата но само таму не е светло како во рајот туку било мрачно. Ова го читав неодамна на една страница ако го најдам ќе го копирам.

Душа ? хммм ако воопшто постои душа тогаш би се запрашале каде оди

Прво да ве прашам која е разликата помеѓу човек и животно ? колку јас и ти се разликуваме од едно куче,маче или некоја птица ?
Да пробам да ви помогнам во одговорот : единственото нешто кое го прави човекот човек е мозокот кој со милиони години еволуција стигнал до ова ниво ( јесте дека не го користиме во целост ама ете што прават 10% ) . Човечкиот мозок еволуирал до тоа ниво што покрај основните инстикти за преживување имаме и совест,емоции и најбитно од се свесни сме за нашето постоење за разлика од животните кои мозокот го користат само за основните потреби - да преживеат додека слични карактеристики како нас имаат приматите и тие чуствуваат тага,среќа,осаменост .... Едноставно тоа што сакам да кажам е дека ете и животните
( приматите ) полека еволуираат па и не велат за џабе дека ни се далечни роднини
Мозокот како пресуден фактор за нашето постоење после смртта изумира а со тоа и ние.Кога спиеш 8-10 сати поминуваат за миг , тогаш мозокот ти се одмара а 8-10 часа не траеле ни секунда ... кога умираш мозокот не работи воопшто така да тие 8-10 часа стануваат вечност а дали има нешто после тоа никој не се вратил да ни каже. Човекот од секогаш си барал некоја утеха за неговото постоење и секако дека го пронајде а тоа е религијата. Да не мисли дека неговото постоење е само да си ја продолжи "лозата" и дека постои некој задгробен живот . Ај сега сакам да ве прашам нешто како си го замислувате тој задгробен живот ? Место каде што милјарди луѓе-души живеат среќно или бедно засекогаш ?

Оваа тема можеби не е баш за овде али сепак убаво е да ја видите :). Темава ја отворив бидејќи многу пати обично пред спијање имам размилсувано како ќе биде послем смрта, и тоа дали ќе гледам нешто или ќе биде се темница и тоа дека повејќе нема да се разбудам од тој бескончен сон. Но имам исто така и читано дека послем смрта по 100 години од прилика си истата душа во друг човек али исто како ништо да не било предходно. Но да не забегуваме од темава за ова последново, туку сакам само да знам како вие го имате замислено ова или пак ако имате нешто читано за ова. САМО НЕ ПИШУВАЈТЕ ГЛУПОСТИ ТУКУ ИСКРЕНО КАЖУВАЈТЕ. Поздрав! ;):)

Смртта се пишува со 2 т.Се извинувам
Онтопик:Не сум размислувала за ова,ниту сум читала.Не верувам дека некој би кажувал или би пишувал книга за тоа зашто нема човек кој доживеал такво нешто па сеа се вратил за да раскажува.Јас и не верувам во живот после смртта.А она за 100те год воопшто нема логика,демек кога ќе умреш твојата душа оти во друго човечко тело и опстојува таму 100год...знаши сите имаме сега нечија душа и сите ќе живееме 100год???Хм...барем јас така го разбрав,ако може некој нека ми дообјасни за ова.

Кога спиеш 8-10 сати поминуваат за миг , тогаш мозокот ти се одмара а 8-10 часа не траеле ни секунда ...

Ова за со мозокот дека користиме 10% ..точно е иако јас читав дека корсиитме смао 6-7% мах 9% али тука е и 10% али ова со е болдираново погоре па...не сум баш сигурен за тоа и прв пат слушам искрено. И баш сакам да знам од каде ја дозна оваа информација дека 8-10 часа поминуваат како секунда?

Смртта се пишува со 2 т.Се извинувам
Онтопик:Не сум размислувала за ова,ниту сум читала.Не верувам дека некој би кажувал или би пишувал книга за тоа зашто нема човек кој доживеал такво нешто па сеа се вратил за да раскажува.Јас и не верувам во живот после смртта.А она за 100те год воопшто нема логика,демек кога ќе умреш твојата душа оти во друго човечко тело и опстојува таму 100год...знаши сите имаме сега нечија душа и сите ќе живееме 100год???Хм...барем јас така го разбрав,ако може некој нека ми дообјасни за ова.
Првото болдирано ај ок е ама не сум на македонски т.е. исто ко нејзе да ја слушам и не сум тука за граматика :) иначе тоа второто болдирано јас не го измислив па да знам дали има логика или нема и плус не реков дека тоа опстојува таму 100 год туку пример по 100год ти си како друг човек само тоа не го сејќаваш (така барем читав).А и кога сме тука дали ти се има случено на пример да направиш нешто или да поминиш негде и да си речеш..еј чекај бе ова мене еднаш истово ко да ми се случило....тоа како ќе го објасниш?

10 часа ако спиеш како ти поминуваат ?
па да таа информација од каде ја доби дека 10 часа дур спијаш исто ко 1 сек.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom