Апел за подобро утре

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
Никола, ме игнорираш мене дека не сум на твое ниво или?

Туку да не цитирам, сакав само нешто да вратам на муабетите за рамноправност. Зошто мора да сум јас рамноправна со некој маж само ако одам во војна или работам во рудник? Зарем не сум рамноправна со него ако исто колку него на друг начин допринесувам за нас и во нашиот дом евентуално? Зарем не е рамноправност ако јас не издржувам исто колку и него?
Познавам ете жени кои земаат три пати поголема плата од мажите ... во тие случаи нивните мажи треба да бараат рамноправност? Или не, само затоа што се мажи?
Ако е така како што повеќето мажи кажувате, јас ќе кажам па дека не ве сметам рамноправни со мене додека не дојде денот да родите дете. Што ако нема логика, јас на тоа ќе си седам де ...

п.с. Аман престанете со глупостите како таа дека мажите се попаметни. Не се брукајте до толку.

Зошто мора да сум јас рамноправна со некој маж само ако одам во војна или работам во рудник? Зарем не сум рамноправна со него ако исто колку него на друг начин допринесувам за нас и во нашиот дом евентуално? Зарем не е рамноправност ако јас не издржувам исто колку и него?
Е мора. Ако сакате вистинска, а не рамноправност која си ја штимате како што ви одговара. :jaj:

Стварно, зошто не одбирате такви професии, на што се должи тоа?

Vazi be koga veke ramnopravnost za zenite pa togash i za mazite, ima i on da pere,pegla,menja peleni, gotvi,cisti,pazari i site tie trakatanci, pa koa veke ramnopravnost barem za dvata pola neli:)

Па мажите никогаш не се жалеле дека им е загрозена рамноправноста, можат кога сакаат да го прават тоа, жените се оние кои кенкаат :)

Ne mi gi isprevrtuvaj zborovite sea,:) muabetot mi e koga veke ramnopravnost togash i za dvata pola, nezavisno koj poveke ili pomalce kenkal neli:)

Е мора. Ако сакате вистинска, а не рамноправност која си ја штимате како што ви одговара. :jaj:

Стварно, зошто не одбирате такви професии, на што се должи тоа?

Па има жени рудари... И ако е за рамноправност друже зашто ондак не ти тече крв низ курот секој месец и зашто не пробаш да извадиш нешто 60 пати поголемо низ него одкако ќе те исшвркаат во гз..???

Па има жени рудари... И ако е за рамноправност друже зашто ондак не ти тече крв низ курот секој месец и зашто не пробаш да извадиш нешто 60 пати поголемо низ него одкако ќе те исшвркаат во гз..???

Не мешај природа и рамноправност

И ако е за рамноправност друже зашто ондак не ти тече крв низ курот секој месец и зашто не пробаш да извадиш нешто 60 пати поголемо низ него одкако ќе те исшвркаат во гз..???
Затоа што мајката природа сакала нив да ги шврка и да им искачаат работи. Прашај ја зошто, пиши и мејл. Прашај ја и до кога планира да ги држи така нерамноправни и кога и на нас ќе ни протече.

aha ova me potseti koga baba mi mi kazuvase u nivno vreme kolku morale da go trpat mazot i ti da ne si gi slusal istite prikazni kao mazot moze da ima aferi kaj stasa a zenata ne smee nisto ni da mu kaze?sorry but no!back to reality 21 vek sme ne 17 pa zenite da bidat necii robovi site sme isti pred boga!ah da da ne zaboravev kako ke ti bide ti da bides sekoj den tepan od zena ti?

aha ova me potseti koga baba mi mi kazuvase u nivno vreme kolku morale da go trpat mazot i ti da ne si gi slusal istite prikazni kao mazot moze da ima aferi kaj stasa a zenata ne smee nisto ni da mu kaze?sorry but no!back to reality 21 vek sme ne 17 pa zenite da bidat necii robovi site sme isti pred boga!ah da da ne zaboravev kako ke ti bide ti da bides sekoj den tepan od zena ti?

Добро бе...сами викате дека сме 21ви а давате примери од 16ти...само го спомувате тоа тепање и малтретирање,ко секој ден ќутек да јадете...ве размазиле и сеа се жалите и кога треба и кога не треба :pos:

Добро бе...сами викате дека сме 21ви а давате примери од 16ти...само го спомувате тоа тепање и малтретирање,ко секој ден ќутек да јадете...ве размазиле и сеа се жалите и кога треба и кога не треба :pos:

vidi sea ja ne rekov deka sekoj den ne biftaat po doma tuku go prasav kako ke mu bide seto toa sto go kazuva da go oseti na svoe telo nema da bide seedno

Vazi be koga veke ramnopravnost za zenite pa togash i za mazite, ima i on da pere,pegla,menja peleni, gotvi,cisti,pazari i site tie trakatanci, pa koa veke ramnopravnost barem za dvata pola neli:)
морам да ти реплицирам на ова бидејќи во поново време во врските или браковите каде постои хармонизација оваа не е реткост,е сеа немој да ме напаѓате мачоменовци зашто погледнете околу себе каде би наичле на ваков хармонизиран однос па пресудете сами:cug:

back to reality 21 vek sme ne 17 pa zenite da bidat necii robovi site sme isti pred boga!

Пред Бога можеби, арно ама не сме исти, природата различно не створила!!! Затоа, за да опстанеме, постои општествена поделба на трудот и соодветна организација на животот.

Најоптимална организација која ги штити интересите на жената е семејството. Но ако традиционалната семејна организација се растури, треба ти како жена да излезеш на мегдан и да им конкурираш на мажите. Во тој машки свет, мажите со милениуми се тренирани да се јаки, издржливи, да си конкурираат максимално, итн. Бидејќи на западот жените видоа дека не можат да конкурираат, почнаа СО СИЛА да наметнуваат норми и квоти во образованието, на работа, во војска и полиција, итн. кои не се ефикасни, а чинат многу.

браковите каде постои хармонизација оваа не е реткост

Само покажувш дека има нов систем во кој жените си ги задржале старите привилегии, а добиле нови можности и нови привилегии.

Никој нас мажите не не прашал дали сакаме ваква улога. Нов општествен договор нема за ова што го опишуваш. Во суштина, се се заснива на индивидуалните желби на жената. Ако е така, тогаш е најдобро да идеме секој за себе, како на западот. Еден маж се може да постигне сем да роди дете. Затоа за нас е најдобо е да бираме жени кои се воспитани да оформат семејство. Ако кај нас такви нема, или изборот не е соодветен, тогаш се знае, одиме таму каде што има избор.

Семејството е создадено најмногу во интерес за заштита на жената и децата.
Но според фем теориите, тоа е патријархална творба со цел да ги малтретира жените.
Немаат никаква идеја колку се во грешка.
Нема ништо поубаво од саглам фамилија, дечиња и убави односи.
Најголемиот развиток и прогрес на човештвото се од времиња кога тоа функционирало.
Сега се е раскалашено. Не се знае кој пие кој плаќа.

A дали би сакал некој да ми разјасни, колку интелигентен треба да се биде за да се работи “машка“ работа - рудар?:uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom