Фан клуб - РК Вардар

Сигурно, не опспорувам дека имаат добра публика. Кажав, веќе сум им ги видел фановите пто дојдоа тогаш. Прво МРК играше со Филипос, па после Пелистер-Вардар фудбал, околу 100-тина дупи отидовме и на овој меч. Беше многу јако, а и ми се присвиѓа играта на младиве. Бидејќи Вардар Про отпадна пред МРК, отидов да ги погледам младиве и со Спорт Решица. Таму изгубивме бајаги, а овде истотака не торпедираа. Бајаги беа посилни од МРК, али сега може приказната се сменила аи МРК не е Вардар Про:)
Имаа околу 70 души во публика. Имаше и мажи и жени, ама добро си го избодреа тимот. Навиваа цело време :)

Се сложувам со тебе и јас мислам дека Зоте греши за романските екипи. Ама споредбата со Констанца не ти држи вода :) Ние ги тепавме Звезда 3-1, а Слога ако не се лажам истата сезона не победи така да такви споредби не :)
пс. Денес чкембар никако да начекаш, сигурно се спремаат за дербито xD

Споредбата е за да кажам дека далеку од непобедливи се романските екипи... :)

Зоте, заеби ракоплескање кога и пред празна сала германските тимови може да ти начукаат и 15 гола разлика без поголеми проблеми :) Гумерсбах и да го победиме дома, на гости шансите да ја одбраниме таа предност се рамни на нула. Кажав и пред некој пост, убаво е да се биде оптимист, а уште поубаво да се биде реален. Ако сакаме полуфинале тогаш ждрепката е добра, а ако сакаме да гледаме тим од најсилното ракометно првенство и да се простиме сега од настапите, тогаш ждрепката е лоша :)

Европскиве гиганти на првиот натпревар може да те потценат, но рачунај дека на вториот ќе платиш со камата. Последен таков пример е натпреварот Вардар - Загреб, на гости бевме многу подобри, водевме 5 разлика и на крај заврши нерешено, а дома не растурија во секој поглед. Гумерсбах никаде не ни бега, ете го полуфиналето па финалето, здравје... :)

--- надополнето ---

Сигурно, не опспорувам дека имаат добра публика. Кажав, веќе сум им ги видел фановите пто дојдоа тогаш. Прво МРК играше со Филипос, па после Пелистер-Вардар фудбал, околу 100-тина дупи отидовме и на овој меч. Беше многу јако, а и ми се присвиѓа играта на младиве. Бидејќи Вардар Про отпадна пред МРК, отидов да ги погледам младиве и со Спорт Решица. Таму изгубивме бајаги, а овде истотака не торпедираа. Бајаги беа посилни од МРК, али сега може приказната се сменила аи МРК не е Вардар Про:)
Имаа околу 70 души во публика. Имаше и мажи и жени, ама добро си го избодреа тимот. Навиваа цело време :)

Дома изгубивме 10 разлика, а на гости 11... :)

Иначе
http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=63326&utm_source=twitterfeed&utm_medium=facebook
Што значи нема да гостуваме во бт сигурно ни во автокоманда,а ни они кај нас..... Не ми е јасно зашто е забраната само ?!

А ако се стварно точни гласините дека Решица е пред банкрот,значи имаме неверојатна среќа. Искрено се надевам дека е така. :)

Нашиот противник во 1/4 финалето на КПК, екипата на Решица се соочува со сериозни финансиски проблеми

180960_10150155014140348_58355680347_8079453_6510995_n.jpg

Не сакам да се откажат, сакам само и двата дуела да ги играме овде во Скопје :)
Да се уиграат малку нашиве со посериозен противник. А со два меча овде, нема шанси да не елиминираат. Да не ја прославуваме победата уште од сега :icon_mrgr

Не сакам да се откажат, сакам само и двата дуела да ги играме овде во Скопје :)
Да се уиграат малку нашиве со посериозен противник. А со два меча овде, нема шанси да не елиминираат. Да не ја прославуваме победата уште од сега :icon_mrgr

neka se odkazat poarno e 1 4ekor ponapred idete

btw so im e na site so ova navivaci samo vo makedonija go ima ova da ne mozi da se gostuva ni na fudbal,ni na kosarka,ni na rakomet :S

Подобро двете во Скопје така ќе се разиграат малце нашите, а не вака со некој треторазредни екипе ( пАлистер...)
Ова со забраната за гостување е најдебилна работа на свет. Кај има малце публика на натпреварите ( освен кога се игра против комплексот Вардар ) уште и таа публика што ја има ја бркаат.

Nek si ibe mamata nereseno duri is me imale sreka kako sto me izvestija , i demek sudiite ni pomognale bla bla bitolski muabeti so moz durgo da slusnes, kako i da e ova REZIL so eden pelister da nemozes da go tepas c c

И тука првенството за нас е и сигурно завршено :)
Ете шанса да се насочиме кон купот :pos: и кон Евроопа секако :icon_mrgr
Викам јас не сме толку јаки, како што изгледаше после Копенхаген. Али ајде, биднало, нерешено, нерешено, кој ти го дава :)
Да се надеваме дека формата ќе се крене пред мечевите со Решица, и уште повеќе да се надеваме дека ќе им се продлабочи финансиската криза...

погледав малку преполно и според понашање на публиката овде не верувам дека би било можно гостовање а да нема инциденти. и вујович имаше такви изјави за атмосферата во битола можеби е и тоа причината за ваквиот резултат на играчите.

п.с. коментаторот не го коемнтирам :pos2:

--- надополнето ---

последни 4 минути стои резултатот 27-27 но се гледаше дека вардар игра колку да го одигра ово јнатпревар, а играчите според мене ако можам добро да проценам се уплашени и тешко е да играш со таков грч или под таков притисок.

искрено штета што и пелистер одавна нема спонзори и не е вториот патник во балкаанска лига, барем личи на гоелм клуб со сала и навијачи, цел град стои позади него отколку металург кој е малски клуб.

и затоа отсекогаш м ибило криво како можат нашиве кои се нафаќаат као трифун и сега минчо да вложуваат во такви мали клубови од кои сакаат да направат големи едноставно тоа не е можно.

погледав малку преполно и според понашање на публиката овде не верувам дека би било можно гостовање а да нема инциденти. и вујович имаше такви изјави за атмосферата во битола можеби е и тоа причината за ваквиот резултат на играчите.

п.с. коментаторот не го коемнтирам :pos2:

--- надополнето ---

последни 4 минути стои резултатот 27-27 но се гледаше дека вардар игра колку да го одигра ово јнатпревар, а играчите според мене ако можам добро да проценам се уплашени и тешко е да играш со таков грч или под таков притисок.

искрено штета што и пелистер одавна нема спонзори и не е вториот патник во балкаанска лига, барем личи на гоелм клуб со сала и навијачи, цел град стои позади него отколку металург кој е малски клуб.

и затоа отсекогаш м ибило криво како можат нашиве кои се нафаќаат као трифун и сега минчо да вложуваат во такви мали клубови од кои сакаат да направат големи едноставно тоа не е можно.

Браво за мислењето почитувам искрени коментари ...Се знај кој се брендови во Македонија тоа се Пелистер и Вардар !!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom