GrouchoMarx
Мочко
- Член од
- 26 јануари 2008
- Мислења
- 2.907
- Поени од реакции
- 469
Израелец сум.
Епа што тогаш прашуваш дали тоа се однесувало на тебе??
едит:не се дозволени повеке од еден пост во 5 мин
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Израелец сум.
Мисирков не ми е јасно зошто го избриша мојот претходен пост?
Јас ниту го чувствувам ниту го сакам како Македонски цар.
Зошто?
Прво
Од причина што неможам да сакам човек што си ги убивал браќата за да дојде на власт.
Второ
Се здружил со папата против Василие кој бил од Македонската династија на цареви на Византија.
Во контекст на претходново што мислите зошто Василие ослепел толку војници од војската на Самоил, а?
Од една причина, затоа што Македонци (слепци) тргнале по умот на еден ебиветар како Самоил, против Македонски ЦАР. По мене затоа така и се осветил Василие и сите ги ослепил.
Трето
Како што имам слушнато тој бил Ерменец.
Второ
Се здружил со папата против Василие кој бил од Македонската династија на цареви на Византија.
Od istoriski aspekt, poimot 'makedonec' e projden niz mnogu filtri na manipulacija i se spomenuva vo razlichni konteksti i viduvanja, pa ne e ni chudno shto ne si go razbral konkretniov sluchaj.![]()
Во тоа време немало националност, НИКАКВА, т.е. тие не се чувствувале никако, освен како ВЛАДЕТЕЛИ или ЦАРЕВИ.
Затоа излишно е тоа што ми го велиш.
Но, со Византија владееле Македонски цареви со неколку прекини.
И последниот Византиски цар е Македонец.
Негова ќерка се мажи за руски кнез.
Син и е првиот руски цар Иван Грозни, затоа станал цар оти бил син на црска ќерка.
Зависи от гледната точка кое е правилно и кое неправилно.Се работи за војската на Цар Самоил. Византијците сите нe-Ромеи ги нарекувале со погрдното име "бугари" вкл. и Словени, Скити, Трибали, како и турко-монглските Бугари.
Такви "бугари" имало се до Словенија - т.е. до места каде што вистинските турко-Бугари никогаш не стапнале.
Ова колку да ја насочиме дискусијата на правилен колосек.
И по кој документи заклучи дека со Византија владееле Македонци, сите тие официјално во светот се признати како Ерменци, значи она династија која се пишува како Македонска потекнува од Тракија и по етнос се Ерменци (според официјалната историја)
Ova ne e potvrdeno tuku se samo teorii. Isto kako i za Car Samuil i za Vasilij II nema tocni podatoci za negovoto etnicko poteklo.
Bidejki veke nekoj spomna deka i Samuil bil Ermenec da ne ispadne deka site bile Ermenci :wink:.
Ima isto teorija deka familijata na Vasilij bile preselnici od Makedonija i zatoa Romeite formirale takva tema vo Trakija.
Nisto nema sigurno.
Може има, само ние не стигнуваме до тие податоци.
Според Ерменските извори Василиј и неговите наследници (македонската династија) се чисто ерменци по род, а за истата династија пак арапските извори велат дека Македонците се словени.
Јас не сум видел ни ерменски ни арапски докуент, а евро-шљамот па ги сака само грчките извори.
Затоа за сите се е ветер и магла.
но за Самуил се знае дека нема негови лични документи, но многу фактори говорат дека блгар дефинитивно не е.
И зошто никој не го зема предвид податокот од времето на ОТО 3, владее во исто време со Самуил и тој никаде не напишал блгарија, туку Склавинија.
![]()