Проблемот во општеството лежи во нас младите, во секој поединец. Да може да кажуваме дека социјализмот или политиката се виновни, но тоа е само бегање од сопствените проблеми.
Сакате здраво општество, без девијации? Ќе треба да го запотите задникот за тоа.
Малите нешта го прават животот, и малите нешта ги менуваат големите работи.
Во еден пост пишуваше политичарите се виновни, не не се тие виновни. Ние сме виновни што ги гласаме и што им дозволуваме да се понашаат ко желка пред менструација.
Јас ќе појдам од друга гледна точка чисто како банален пример(иако катањарда пати сум го спомнал) Се додека поважно ви е да ја убиете вечерта со едно кафе со вашиот другар кој што по цели денови дрвите муабети на месенџер нема да се случи ништо.
Се додека барате , добивате, купувате и дркате на турбофолк и на србија и србизми...нема ништо да се подобри.
Се додека сте курајбери и се курчите пред сите ако сте пиеле пијалок од 200 евра и сте јаделе кавијар тогаш сте сељак и нема ништо да се подобри.
Се додека немате: мисија, визија, план, стратегија за самиот себеси а потоа и за средината во која живеете нема ништо да се промени.
Сега ќе има предвремени избори...не гласајте ајде организирајте се и бојотрајте ги изборите ооо...младино наша.
-Кога положив и почнав да го возам автомобилот. Една од првите работи другар ми мој драг што направи е следново.
Ме однесе во еГзит(на кеј) седнавме на сепаре, нарача џони вокер и ми рече " вади клучевите на маса или врти ги низ прсти да те видат сите...плус ќе ебеш 2 пички вечерва"
Истата вечер направи едно 30-тина слики од мене додека возам и се потпирам на колата(и он истот го правел) ми ги даде и ми рече стави ги на hi5 еден куп вагини ќе запознаеш----а бре будали додека имате ваков памет никогаш ама баш никогаш нема да се смени ништо.
Факт е дека 99% без разлика мажи жени ќе ми кажат да во право си, јас не сум таков или таква. Но на крај на денот секој еден од вас ќе ги врти клучевите низ прсти, ќе става слики од себеси на мотор или до кола на нет, ќе нарачува џони вокери иако можеби сака само густи сок да се напие....а девојките пак ќе трчаат по нив затоа што ....ај да не кажувам зошто. На форумов за тие највеќе што попувале за љубов и искреност сум слушнал комплетно апсурдни срања што ги прават а овде пљукаат по тоа.
За Крај: запалете една цигара, и размислете во какви монструми сте се претвориле за да испаднете фраери и фраерки пред другите.
Не е ова офтопик се е многу убаво поврзано за тој што знае и сака да прочита и разбере.