ZIKS
Ај за убо да е.
Па изгледа, ова денес во 11 можеби ќе е да се официјализира датумот. Срање!.тоа нокеска било?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па изгледа, ова денес во 11 можеби ќе е да се официјализира датумот. Срање!.тоа нокеска било?
Па изгледа, ова денес во 11 можеби ќе е да се официјализира датумот. Срање!.
кога сме дозволиле да не газат
Им пропадна планот на седесето за велепредавство. Инаку интересно како цело време овие изроди трубеа како Груевски немал капацитет, како владата на ДПМНЕ ја уништува државата, а сега кога практично добиваат на тацна поклон кој секоја опозиција може само да сонува да го добие, предвремени избори, е сега повторно плачат дека било неодговорно да се оди на предвремени избори. Зашто? Затоа што знаат дека народов не е ни слеп ни глуп и ќе им пресуди на изродите и ќе ги прати онаму каде што им е местото. У пичку материну, да ми простите на францускиов :helou:Собранието денеска треба да донесе одлука за распуштање и распишување предвремени избори, што треба да се одржат најдоцна до почетокот на јуни.Формалната одлука за првите предвремени избори во историјата на Македонија треба да биде донесена на продолжението на собраниската седница, што треба да започне во 11 часот.
Пратениците дебатираа до рано изутрина со чести прекини и реплики, по што ја прекинаа седницата и ја закажаа за денеска, со напомена таа да заврши најдоцна до 18 часот. http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=91691
И мене не ми е јасно како може опозиција да е против избори?!
Мене ме интересира само една работа. Цела вечер, цела недела, цел месец слушам пораки од опозицијата за тоа како ние треба да ги одржуваме преговорите со нашиот јужен сосед. Ама за какви преговори зборуваат кога Грција не направи ни еден чекор во тие преговори.
Што подразбира Шекеринска под терминот продолжување на преговорите?
Цело време викаат(урлаат) дека решението е на повидок и дека прашаење е на недели, ако не и денови. Како мисли госпоѓата Шекеринска да го реши проблемот за неколку дена, кога самиот проблем постои со години, а Грција нема абер да направи никаква одстапка. Најверојатно ни има смислено толку добро име што грциве кога ќе го слушнат ќе паднат на дупе.
Е сега тука има еден мал проблем. Ние граѓаните на Р.М.(се надевам барем мнозинството) на пример не сакаме никакво менување. Значи кое фајде од формирање на експертска влада. Е тука е финтата, фајде ке видат само членовите на опозицијата(Шекерка).
Значи дај конечно нека прекинат да трубат дека со предвремени избори Македонија ќе западне во незнам си каква криза и ќе ни се случат незнам си какви црни сценарија. Црните сценарија не се случуваат сами по себе. нека оладат малце и нека почнат да се спремаат за предизборна кампања, а им треба големо спремање ако сакаат да добијат некое место во парламент.
И искрено се надевам дека ќе водат фер кампања во која нема да бидат пласирани невистини и ниски удари слични на оние што ги слушавме во парламентот.
сдсм...и се е можно.И мене не ми е јасно како може опозиција да е против избори?!
Нив конечно треба да ги снема од политичкиот живот на Македонија. На ликовите мислам, инаку ништо не ми смета името-СДС. Меѓутоа луѓето собрани таму се кој од кој. Премногу штета имаат направено на оваа држава - конкретна штета. Нема потреба од набројување мислам повеќе од јасно е.
Треба да дојде некој нова опозиција, опозиција од млад и неискварен кадар, кадар кој нема да е дел од Осмите патници.
white noise...white noise...white noiseVecer e najbolji vesnik, i sekogas ima proniklivi , realni i inspirativni vesti, samo sot edno se ispusti da se kaze, i se e toa bazirano vrz edna golema laga.
Koalicijata DPMNE DPA i DUI se soedinija, da ja ,,spasuvaat,, Makedonija so predvremeni izbori.
Mi zvuci kako Hamburger, vo koj DPMNE e pleskavicata.
Vecer e najbolji vesnik, i sekogas ima proniklivi , realni i inspirativni vesti, samo sot edno se ispusti da se kaze, i se e toa bazirano vrz edna golema laga.
Koalicijata DPMNE DPA i DUI se soedinija, da ja ,,spasuvaat,, Makedonija so predvremeni izbori.
Mi zvuci kako Hamburger, vo koj DPMNE e pleskavicata.