Д
Демијан
Гостин
Што е тоа frontline?Ја на моево му ставам ампула за против крлежи,викаат дека е многу ефикасна,а тоа пемчето дека брзо ветреело.
Епа тоа што му ставаш најверојатно е фронлине. Тоа ампула против надворешни паразити која се става кај вратот и трае месец два.Што е тоа frontline?Ја на моево му ставам ампула за против крлежи,викаат дека е многу ефикасна,а тоа пемчето дека брзо ветреело.
Буви... моуст проб`бли.Кучево мое почна да се гризе на ногата и од што толку се гризе малце крв има.Утре ќе дојде ветеринарот,па ме интересира што би можело да биде?
Буви... моуст проб`бли.
Го чешаат, па се гризе.
Може да е и алергија од храна. Можда нешто изел што не треба.Па и влакна да нема на тоа место?Му стаив ампула нели тоа помага?
Може да е и алергија од храна. Можда нешто изел што не треба.
А за ампулата, и јас мислев дека е најефикасна, ама сабајле моево куче пак имаше крлежи. Изминативе денови бегаа од него, а денес пак му се насобрале... :/
А си приметил да не има црвенило на местото пред да му паднат влакната?Цело време се плашам да не е шуга!
Немаше никакво црвенило пред да му паднат влакната,онака се гризеше и паднаа и малце крв имаше.Утре доаѓа ветеринарот да ја види и да и даде една ревакцинација.Него и на стомакот почна да и поцрнува,го викнав ветеринарот ми рече дека било пигментација,а сега гледам само и потемнува ни се чеша ни ништо.А си приметил да не има црвенило на местото пред да му паднат влакната?
Во случај да е шуга или некоја габична инфекција може да се прошири, затоа најбрзо што може треба да се однесе на ветеринар.
Но на твоето не верувам дека му е шуга, само од храна реакција. :smir:
Ампулата треба да почне брзо да дејствува. Не знам што е проблемот кај моето куче, зашто пак му се лепат, пошто изминативе денови бегаа крлежите. Господ знае колку најдовме на ѕид залепени. :/Немаше никакво црвенило пред да му паднат влакната,онака се гризеше и паднаа и малце крв имаше.Утре доаѓа ветеринарот да ја види и да и даде една ревакцинација.Него и на стомакот почна да и поцрнува,го викнав ветеринарот ми рече дека било пигментација,а сега гледам само и потемнува ни се чеша ни ништо.
Уште едно прашање,и ставив ампула ама после ставањето и најдов крлеж!Колку време треба за да почне да дејствува ампулата?
ЕДИТ:Ако може да ми препорачате добар ветеринар за да и ги исечат ушите?Значи сакам 1000000% да и бидат добри после да и личат!Имам видено доста питови со катастрофа исечени уши па се плашам и мојава да не ја уништат
Ампулата треба да почне брзо да дејствува. Не знам што е проблемот кај моето куче, зашто пак му се лепат, пошто изминативе денови бегаа крлежите. Господ знае колку најдовме на ѕид залепени. :/
Инаку за ветеринар, ако си од СК однеси го во амбулантата во Автокоманда, иако јас имам доста доверба во мојот ветеринар. Не мојот де, на Парис.
Ако сакаш ќе ти дадам број да си прашаш колку е зафатот и се` што те интересира.![]()
Епа прашај дали некој има такво искуство во амбулантата. Ако се пожалат, извести и ќе ти дадам неколку ветеринари да си се распрашаш.На 3 мин ми е амбулантата.Aма не е тоа проблемот сакам ушите да и бидат добри,пошто ако ги заебат нема враќање!Не е проблем за пари само да и бидат добри!
А колку трае една ампула?
http://frontline.us.merial.com/products/index.aspЕпа прашај дали некој има такво искуство во амбулантата. Ако се пожалат, извести и ќе ти дадам неколку ветеринари да си се распрашаш.
Инаку ампулата трае до 3-4 месеци.![]()
Во право си, погрешно ми кажале мене.http://frontline.us.merial.com/products/index.asp
еве за ампулата, не трае повекје од месец дена , така и производителот си кажал, за болви може поише да потрае, ама и тоа не е толку сигурно.инаку требада се внимава при апликација , да се стави директнона кожа, да се напраи патец на влакното, да не се гали кучето два дена, и да не се бања.
сечење на уши не е проблем, се работи со калап, само по новите закони и правилници, купирањето е забрането.
поздрав