Иднината на Македонија... Гласај...

За каква иднина на Македонија се определувате ?

• MACEDONIA FYRO / Република Македонија ... Држава на македонскиот народ како и на дел од албанскиот н

Гласови: 7 53,8%
  • ХХХ МАCEDONIA / Република Македонија ... Држава на ??? народ како и на дел од албанскиот народ,турск

Гласови: 2 15,4%
  • ХХХ МАCEDONIA / Република Македонија ... Држава на рамноправните граѓани кои го уживаат правото на у

Гласови: 4 30,8%

• Вкупно гласачи
    13
Статус
Затворена за нови мислења.

PIRRO

Walking away
Член од
25 ноември 2007
Мислења
561
Поени од реакции
7
Гласајте каква би сакале да биде иднината на државава... Слично би било и референдумското прашање кое често пати се спомнуваше од премиерот Груевски во поеследно време...

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28
Република Македонија/ Држава на Македонскиот народ и останатите малцинства.

PIRRO

Walking away
Член од
25 ноември 2007
Мислења
561
Поени од реакции
7
Република Македонија/ Држава на Македонскиот народ и останатите малцинства.
Значи повторно треба да се менува уставот... инаку од 2001 нашиот устав не предвидува малцинства туку рамноправни народи од кои тие што се над 20% од целото население уживаат некои одредени права кои се овозможуваат со одредени закони...
Мене барем ми е по прифатливо третата опција бидејќи државава треба да им го овозможи правото на идентитет на кој било етнос во државава, македонци,албанци,бугари,срби,власи,турци итн итн...

Член од
16 март 2008
Мислења
33
Поени од реакции
0
Republika Makedonija-drzava na makedonskiot narod i malcinstavat sto ziveat vo nea

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Piro: site tuka kje glasaat kako devojkata nad mene.

Imeto na nashata drzhava e Republika Makedonija. Zoshto ne si go dal toj izbor vo anketata?

Republika Makedonja e drzhava na makedinskiot narod. Vo nea zhiveat i drugi narodi, Albanci Turci, Vlasi, chii pripadnici se ramnopravni gragjani koi slobodno mozhe da go govorat svojot jazik, da gi neguvaat svoite tradicii, itn.

PIRRO

Walking away
Член од
25 ноември 2007
Мислења
561
Поени од реакции
7
Piro: site tuka kje glasaat kako devojkata nad mene.

Imeto na nashaa drzhava e Republika Makedonija. Zoshto ne si go dal toj izbor vo anketata?

Republika Makedonja e drzhava na makedinskiot narod. Vo nea zhiveat i drugi narodi, Albanci Turci, Vlasi, chii pripadnici se ramnopravni gragjani koi slobodno mozhe da go govorat svojot jazik, da gi neguvaat svoite tradicii, itn.
Не знам дали можам сега да ја вметнам таа опција... инаку нели таа опција е невозможна ???...

Сепак ако може да се промени од администраторите нека се вметне како опција...

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
Pirro stavi go tuka kako mozna opcija i Federal Republic of Macedonia kako mozna varijanta, ne se znae sto ke se pravi:toe:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.439
Поени од реакции
18.417
XXX Macedonia ORGY, јас сум за ова име!!!

или уште подбро

XXX Macedonia Republic of EU ORGY

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom