НАТО самит во Букурешт: СИТЕ ДИСКУСИИ ЗА САМИТОТ - ТУКА!

• Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
пак сите се крстите во Америка, да беше толку влијателна како што сите мислите , денес ќе славевме а не да кукаме и да се надеваме дека некој ќе ги вразуми грците....смешно е.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Luge, sega e vreme koga treba maski da se stoi na noze i dobro da se razmisli sto ponatamu, a za Grcija ne se sekirajte George ili Gjorgi kako sakate ke im dostavi na Grcistava edna debela Faktura ili (Fraktura) od dedo Noe pa navaka vo edno trilion tocki !

za toa okolu ZASTANUVANJETO na noze ooodaamnaa se slagam i zalagam, a inaku za toa fakturata...mose bi i ke ja ima , ama kontoto nema da e vo nasa banka i na nasa smetka :)

ZIKS

Ај за убо да е.
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.582
Поени од реакции
39
пак сите се крстите во Америка, да беше толку влијателна како што сите мислите , денес ќе славевме а не да кукаме и да се надеваме дека некој ќе ги вразуми грците....смешно е.
Истото ме нервира, Америка вака, Америка онака. Ќе видиме сега колку се силни Американците.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
На сител гледав пред малце демек буш давал денес изјава од констанса и дека повторно ја спомнал македонија ќе влезе во нато

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Во колку саат ќе го знаеме дефинитивниот одговор денес?

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Во колку саат ќе го знаеме дефинитивниот одговор денес?
Започна сесијата на Северноатлантскиот совет

Букурешт, 3 април (МИА) - Во Букурешт утрово започна сесијата на Северноатлантскиот совет со учество на шефовите на држави и на влади на 26-те земји-членки на НАТО.

- Се собравме овде за да донесеме одлуки што сигурно ќе ја обликуваат иднината на Алијансата, изјави генералниот секретар на НАТО Јаап де Хоп Шефер пред шефовите на држави и на влади.

Сесијата, што започна по синоќешната работна вечера со која формално беше отворен самитот, беше отворена со едноминутно молчење за почит на загинатите во мировните мисии на НАТО во светот.

- Ќе донесеме одлуки во врска со проширувањето. Европа мора да биде обединета и безбедна, рече Шефер. - Ќе обезбедиме овде во Букурешт семејството на НАТО да продолжи да расте, додаде генералниот секретар на НАТО.

На работната вечера синоќа, 26-те членки не успеаја да стигнат до конечна одлука за проширувањето и дискусиите по тоа прашање ќе продолжат и на денешното заседание.

Портпаролот на НАТО Џејмс Апатурај на прес-конференција по работната вечера изјави дека постои консензус за прием на две од трите земји-кандидати - Албанија и Хрватска.

Грција синоќа ја потврди намерата да наложи вето на поканата на Македонија, ако не биде постигнат договор за спорот со името.

Лидерите на НАТО исто така ќе ги продолжат дискусиите за присоединувањето на Украина и на Грузија кон Акцискиот план за членство, придонесот на одделни земји на операциите на Алијансата во Авганистан и новите предизвици кои што стојат пред организацијата.

извор ИДИВИДИ

Одговорот најкасно во сабота:)

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Самитот на североатланската бла бла бла почнал пред пола час ... до кога ќе трае не знам

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
дали ќе трае уште еден саат или уште еден ден..исто ни е...покана нема да има....освен ако не се деси некое чудо, ама за жал први април помина

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.981
Поени од реакции
5.598
AJDE STISKAJTE PALCI....JEEEEE....Малку оптимизам..Верувам во поканата до последен момент..Верувам дека ќе им зададеме на хелленине двоен удар...АЈДЕЕЕЕ...А и да нема МАКЕДОНИЈА ЌЕ ОПСТАНИ!Македонија на Македонците

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
хммм..не можам да ви се начудам на оптимизмот.Што сме сега ние на потег, што може ние да направиме..возот отиде..а другиот не се знае дали ќе го дочекаме..си кажаа вчера убаво "другарчињата" од ДУИ.ако не не примат во НАТО, нема тогаш зашто да постои оваа држава, они си ги гледаат интересите само на албанците ги заболе уво за државата.А со толку многу предавници од нивна страна и со уште поголеми предавници од наша страна...тешко дека ќе го дочекаме следниот воз
Taka vikaa i srbite za Makedonijna 1992 g. Deka ke se raspadnela do 1997 g. A Makedonija ne se raspadna, Srbija se raspadna i se raspaga ponatamu.

Najlosoto nesto sto moze da i se sluci na Makedonija, e da se otcepi eden del od Makedonija i pripoi kon Albanija. No, ostanatiot del ke si e Makedonski i ne znam zosto takvi basni sirite, dali sakas da se pripoime kon Srbija ili kon Bugarija, pa siris propaganda deka SAMI nema da ne bide i ete morame da barame potkrepa od Srbija ili Bugarija??!!

Bosna, kade Bosnjacite se 35% dobija drzava i opstojuvaat, a do pred 15 godini ne se smetaa za narod i nacija, ne pa nie koi sme apsolutno mnozinstvo vo R. Makedonija.

Sto se odnesuva do Grcija, Bush skapo ke im naplati. Ima coekot uste edna godina vlast, a toa e mnogu dolg period. Ne moze Bush da veti Makedonija ke vleze denes vo NATO, a mrsniot turko-vlav da kaze NE. Taka ispaga deka Bush i USA NISTO NE VREDAT, deka nemaat vlijanie i mokj, pa edna Grcija gi omalovazuva, sto e najgolema navreda za USA. E toa, sto ja ceka Grcija treba da ne` raduva:vozbud: A i sekoe zlo e za nekoe dobro. Mozebi ke si se nareceme vo UN Macedonia, sekako so pomos na USA ovaa godina i ciao Grcija. A deka Makedonija ke opstoi, ke opstoi. Da ne opstojuvase, nemase USA da go napravi Skopje centar na CIA za cela jugoistocna Evropa. Koj i da pretsedatel na USA da dojde utre na vlast, ne moze da ja prekine strategijata na USA, a toa e stabilna Makedonija.
Sekako, nema da dojde na vlast vo USA afrikanecon so muslimansko poteklo. I da dojde, CIA ke napravi da zavrsi kako Kenedi.

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
AJDE STISKAJTE PALCI....JEEEEE....Малку оптимизам..Верувам во поканата до последен момент..Верувам дека ќе им зададеме на хелленине двоен удар...АЈДЕЕЕЕ...А и да нема МАКЕДОНИЈА ЌЕ ОПСТАНИ!Македонија на Македонците
за ова не ни станува збор....а за друго малце потешко

energichen

EOTL
Член од
19 септември 2007
Мислења
519
Поени од реакции
75
lugje nadezda ni e vo turcija tie vikaa deka ke stavat veto na hrvatska ako grcija nas ni stavi veto

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Шефер за еден час треба да ја прочита поканата за новите членки на НАТО

Денеска и официјално се отвора работата на земјите членки на самитот на НАТО во Букурешт, во кој ќе се расправа за проширување на Алијансата.

Во 10.30 часот, се очекува отворањето на самитот од генералниот секретар на НАТО, Јап Де Хоп Шефер, кој што ќе ја прочита и поканата за новите земји членки. Во 11 часот, според најавите, се очекува пред собраните да зборуваат премиерите на Хрватска Стипе Месиќ и на Албанија, Сали Бериша.

Во меѓувреме, во врска со Македонија, синоќа и утрово се остварени повеќе средби за да се дојде до компромис со Грција, и ако не се дојде до компромис, поканата ќе се одложи за една година.
Самитот започна со неформален доручек помеѓу романскиот претседател Трајан Басаску и претседателот на САД, Џорџ Буш, на кој се разговарало за тоа поканата да биде тројна, пернесуваат светските медиуми.

Автор на веста: Нетпрес
Објавена на 03.04.2008 09:39:24
Да почекаме уште половина час ко така па ќе видиме ама ако се одложи поканата за Македонија ГО ЈАДОВМЕ тогаш ...

Kajgana Shop

На врв Bottom