НАТО самит во Букурешт: СИТЕ ДИСКУСИИ ЗА САМИТОТ - ТУКА!

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
Она што странските новински агенции го лиферуваат по 23 часот, е дека Бакојани изјавила оти нема да има покана, ама немало да има ниту вето!!!

Курва ебана, ороспија... кучката мисли дека ако дава изјави дека не ставиле вето, ама немало ни покана, дека не ја прекршиле времената спогодба, па дека ќе нема основа за наша интервенција во ООН...

Ороспијо, ако вие не ставите вето, тогаш сакам да ми наброите кој услов за членство не сме го исполниле??? Кучко...!!!!!!!

The international news agencies are broadcasting the news, after 11 p.m. Bakojanis informed that there is no going to have invitation, and veto too.

Fuckin whore, slut... the bitch think that with that, they will not violate the Interim Accord, giving no space for Macedonia
to make intervention in UN...

You slut, if you don't put veto, I would like to count me the conditions that Macedonia did'n accomplished!!! Bitch!!!!

Η Διεθνης ειδησεογραφικα πρακτορεια ειναι η ραδιοτηλεοπτικη μεταδοση ειδησεων, μετα τις 11 μ.μ. Bakojanis ενημερωσε οτι δεν υπαρχει καμια προκειται να εχει προσκληση, και βετο.

Fucking whore, slut ... η σκυλα νομιζω οτι με την αποψη αυτη, δεν θα παραβιαζει την Ενδιαμεση Συμφωνια, χωρις να δινουν χωρο για Μακεδονιας
να κανει παρεμβαση στον ΟΗΕ ...

Μπορειτε slut, αν δεν θεσει βετο, θα ηθελα να μου μετρησουν τις προυποθεσεις που Μακεδονιας did'n accomplished! Σκυλα!!

02.04.2008 23:48
Во Албанија одекна бомбастично информацијата за ставање вето за Македонија од страна на Грција.
Медиумите пренесуваат и реакција од албанскиот Премиер Сали Бериша, кој наводно излегол со многу остра осуда на еден ваков чекор. Премиерот Бериша рекол дека немањето покана за Македонија ќе влијае негативно за стабилноста на целиот регион.
Со исти реакции се и партиите од опозицијата и според нив поканата за Албанија нема да ја има таа вредност доколку се остави Македонија на страна.

Вето за прием на Македонија во НАТО, ова го јавија речиси сите медиуми во Атина, прекинувајќи ја својата програма, за да го чујат извештајот од Букурешт.
Проширувањето може продолжи доколку се најде решение во иднина за спорот, но засега во Атина нема информација, каков би бил завршниот документ од Букурешт.
Се очекува, велат новинарите на телевизија „Алфа“, Дора Бакојани да излезе пред новинарите и да објасни. Впрочем пред да замине во Букурешт, таа изјави дека ветото не е цел туку оружје на грчката дипломатија, кое се користи со голема внимателност кога има потреба да се заштитат грчките позиции и да се постигнат целите долгорочно.
Добро информирани новинари, дописници на тв станиците од Вашингтон, ги прогнозираат опциите, да се одложи приемот на Македонија, а во завршниот документ да стои: „Земјата ги исполнува критериумите, но поради нерешеното прашање за името, приемот се одложува“, да не стои зборот вето.
Прв тајминг како прогноза за можен прием го наведуваат министерскиот состанок на НАТО во октомври или ноември, кога би се донела одлуката или во декември кога Македонија би требало да го добие одговорот од ЕК, за можниот датум за преговори.
Грчките медиуми шпекулираат и со можноста, Македонија да биде примена во Алијансата за време на мандатот на Буш, тој да го потпише проширувањето, што би значело пред изборите во САД.
Дожд и студено. Времето во Атина се однесува исто онака како што и грчката дипломатија, последните вести воопшто не влеваат надеж дека Грција ќе попушти и под помоќните, Американците

leeeeeeeeee kolku se nanervirav znaci.soubo bev raspolozen,doma so drugari prvo gledav fudbal,cekav Makedonija vo nato da ja primat i da slavime i na kraj se razocrav.so se mislat ovie grcive ne znam.ama dokolku do utre ne resat nisto Makedonija treba da ja povlece svojata amasada od grcija,grcite ili da si ja povlecat i tie nivnata vo Makedonija ili nie da ja kamenovame,da se zatvorat granicite so niv,da ne odat makedoncive(ko prodadeni dusi)na odmori vo grcija i da gi trosat tamu parite ima i makedonija ubavi mesta kade da gi trosat parite.ne ko stalno ko ce gi slusas-BEV NA ODMOR.-KADE??-VO GRCKA.i ce se puvaat so toa demek bile vo grcija.ajde da se nadevame deka BUSH ce ne spasi vecerva.

leeeeeeeeee kolku se nanervirav znaci.soubo bev raspolozen,doma so drugari prvo gledav fudbal,cekav Makedonija vo nato da ja primat i da slavime i na kraj se razocrav.so se mislat ovie grcive ne znam.ama dokolku do utre ne resat nisto Makedonija treba da ja povlece svojata amasada od grcija,grcite ili da si ja povlecat i tie nivnata vo Makedonija ili nie da ja kamenovame,da se zatvorat granicite so niv,da ne odat makedoncive(ko prodadeni dusi)na odmori vo grcija i da gi trosat tamu parite ima i makedonija ubavi mesta kade da gi trosat parite.ne ko stalno ko ce gi slusas-BEV NA ODMOR.-KADE??-VO GRCKA.i ce se puvaat so toa demek bile vo grcija.ajde da se nadevame deka BUSH ce ne spasi vecerva.

Да не ти фрлиле Русите некоја ваква бомба,па кога поминало дејството си се освестил?::pos2:

http://www.utrinski.com.mk/?ItemID=384820CA2C66864591C8DACB43AB5E62

Da ja natrtam Lupevska i celiot A1 "team"

Конечно да се освестиме дека треба да се обединиме како нација, да го браниме посилно националното достоинство и да си ја вратиме изгубената историја, не заради минатото, туку заради денешнината и иднината!

Од каде некој си странец кој доаѓа во нашата држава, може да знае дека овој македонски народ има длабоки корени и драматично минато кое можеби се одигрувало токму на местото на кое застанал!
Каде да ги види трагите за јунаците, за творците, за неимарите кои ги раѓал овој народ, за сите оние Македонци кои дале свој прилог во градењето на европската цивилизација.

Затоа, не можам да не се запрашам што ли народ ќе бевме!? Ни по шест и повеќе децении од создавањето на современата македонска држава, пред македонското собрание го нема споменикот на првиот претседател на Президиумот на АСНОМ, Методија Андонов Ченто. Го нема ни Шатев, ни Брашнаров, ни Полежина, таа самосвесна македонска генерација која го посвети животот на македонската слобода и која трагично заврши во бесмислените антимакедонски идеолошки чистки.

Сигурно не барам споменикот да биде толку голем, како оној на Скендер-бег среде Скопје (зашто каде престанува научната историја почнуваат митовите и големите споменици), не барам спомениците на Малешевски, Беровски, Карев, Гули, Сандански, Узунов, ..., да бидат толку маркантни, но, барем да ги имаме, на видно место, да ни кажуваат, да ни покажуваат, да не храбрат.

Затоа, ви се молам загрижени “големи” социјални бранители кои се јавувавте по медиумите и кажувавте дека нема пари за паметници. Немојте да ја “жалите” државната каса со социјална демагогија. Каде бевте вака жестоко да пишувате за погребаните фабрики, запустените претпријатија, за украдените четири - пет децении државна индустријализација! И конечно, по 17- тина години разграбување на државниот имот, вие сега се збравте да удрите и да иронизирате за неизградените споменици (восочни фигури, скулптури, музеи), по неоткриената македонска историја. Треба да удрите по живите (а не по мртвите херои), по бизнисмените и т.н. интелектуалци кои ја украдоа вашата и иднината на вашите деца, внуци, правнуци!
Таму е вистинското место за критика!

Како сакаме некој да признае дека постои некаква македонска држава и македонски народ во 20- от век. Дозволивме, многу страмно, гемиџиите од почетокот на тој век да ни ги споредат со современи терористи од почетокот на 21- от век. На самата сто годишнина од настанот го изгнасија чинот на сможртвата на една група храбри Македонци кои тргнаа во смрт за да ја разбудат заспаната совест на Европа, да ја вознемират нејзината рамнодушност кон трагедијата на еден народ на Балканот.
Се изнаплукаа по големиот празник 23 октомври. Беше жално да се види и почуствува колку Македонци не си го знаат сопственото минато, па така, од еден општонационален празник со кој треба да се гордееме се правеше комедијанство.

Илинден 1903 и Илинден 1944 си ги разделивме. Не сакавме да сфатиме што мислеле оние кои токму на денот на Илинденското востание ја прогласувале македонската држава. И убаво, си направивме две прослави. Бирај! Лево или десно! Немаш право на двата!

Конечно е време за национален консензус. Престанете со партиска заслепеност!
Ајде Македонци!
Македонија - гордо звучи!
Научете си ја сопствената историја и чувајте ја.

Зашто без историја и без национален идентитет секој ќе ве прекрстува како ќе му текне!

СПЕЦИЈАЛНО ЗА КАЈГАНЏИИ!

БРАНЕ ЈЕ МАЛО ПОПИО У РУМУНСКОЈ, БУКУРЕШТ Е НА НОГИ! БРАНЕ ЧАСТИ! :vozbud:

dx0cah.jpg

Jas utre ke iniciram...
SHIROKO PRIFATENA,OPSTONARODNA KAMPANJA ZA BOJKOT NA STOKI KOI STO POTEKNUVAAT OD ftroy (FORMER TURKISH REPUBLIC OF YUNANISTAN).

Kako i na firmi cie sto sediste e vo MAKEDONIJA a se vo sopstvenost na etiopski cigani koi sto se zamisluvaat deka se grci.

Nareden cekor...ke se iniciraat blokadi na pat prema ftroy.

I ovoj pat...jas ke pravam plan za palenje na ambasadata na ftroy vo MAKEDONIJA.

Pa da vidime cija nana crnu vunu prede.

Sledniot Grk sto kje dojde da gi poprava zabite za eftini pari vo Makedonija ocekuvam da se vrati BEZ ZABI!

Ke vlezeme. Nema da menuvame ime.
FYROM, e dobro, podobro od predlozenite.

Samo treba malku VRHOVNIOT KOMANDANT da mu gi isrga "ushinjata" na KARamanlis, i da mu kaze kade mu e mestoto.
Bez panika, dajte malku optimizam.:)

neznam oti ama mislam deka ovie nasive supaci pak da bidat izraboteni.
neznam oti ama osekjam deka ne zasluzuvaat da doziveat naredni izbori.
ako se soglasat da pregovaraat pak do noemvri i dekemvri i da se pcueme nie ovde koj od koj predlog bil poubav pa mameto nivno tie prvi treba da bidat unisteni. more progoneti od makedonija. da nemaat pravo da se vratat od toj proklet bucharest.

Sledniot Grk sto kje dojde da gi poprava zabite za eftini pari vo Makedonija ocekuvam da se vrati BEZ ZABI!
Kako i takviot sto ke dojde da zema intervju.
Jas vekje sum im pratil poraki `so cestitki`.

Lugje razberete.
Vie ne pravevte nisto protiv pravilata.
Nekoj saka da ve udri.
Svinjstina e onoj popskiot muabet so ako nekoj te udri po edniot obraz-ti svrti mu go i drugiot.
Kako pa da ne...hahaha...eve sega odma.
A be lupni go kaj sto najmnogu go boli sestru mu ebam ja na nego...lupni go so raka,noga,so kamen,paver element...so palka,boksirac....
udri go kaj sto najmnogu go boli i zavrsi go so najmalku mozni udari.

ajde da gi vidam makedonskite specijalci sto ke ja branat Grckata ambasada

Ke vlezeme. Nema da menuvame ime.
FYROM, e dobro, podobro od predlozenite.

Samo treba malku VRHOVNIOT KOMANDANT da mu gi isrga "ushinjata" na KARamanlis, i da mu kaze kade mu e mestoto.
Bez panika, dajte malku optimizam.:)

Јас би те поправила место КАРаманлис.
Ато би го заменила со У.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom