Остри реакции против албански паралелки во Прилеп

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Will Smith e legenda, a ti i slicnite kako tebe forumdzii od site etniciteti ke odite na ban do posle samitot vo Bukurest i ke vi bide maka da ne mozete da lafkate na forum ako prodolzite so istava jebena glupa retorika. Jasno.

Tisina i mir. Dosta e veke.

P

Princ

Гостин
Jas sum od Prilep i so sigurnost vi tvrdam deka NEMA nitu EDEN Albanec koj sto zivee vo Prilep ( zboruvam za gradot )...po selata prilepski moze ima po nekoj no taa brojka sigurno ne e poveke od 500 dusi ( zboruvam vkupno za site prilepski sela )...inace fakt e deka od tie so se pisani kako Albanci vo prilepskite sela polovinata od niv ne se vistinski Albanci tuku Turci,Torbesi i slicno ( ima i po nekoj Dzuptin :) ) taka da odlukata na ministerot e navistinia smesna ...ete i na TV pred nekoj den kazaa deka vo Prilep i vo osnovno i vo sredno ucat vkupno samo 16 Albanci ( 13 vo sredno i 3 vo osnovno ) i toa rasporedeni vo nekolku sredni ucilista...spored ova nema ama bas nikakva logika da se otvori nitu edna paralelka za Albanci ( a ne pa celi 6 )...inace siguren sum deka i vo narednive 20 do 30 nema da se sluci vo samiot grad Prilep da se naselat Albanci ( osven ako nema nekoe prisilno naseluvanje na Albanci vo samiot grad Prilep koe ke go napravi drzavata )
Како прво не сме Албанци, ок? Освен ако ти не си славо-македонец, каур, грк, бугар или србин. Или се во едно.
Ова под претпоставка дека Албанците имаат побарано од целиот свет да им се обраќа како Албанци и кога некој аутсајдер им се обраќа како Албанци тие тоа го сметаат како директна навреда. Да не сакаше да ме навредиш ти мене случајно????

Се враќаме на темата.
Министерот за образование пак го тврди ова
За 83 осмоодделенци-Албанци во Прилеп, Министерството предвидува 204 места во шест паралелки.
според Дневник

Јас не работам во Министерство за Образование, нит пак имам било каква врска со нив, затоа претпоставувам дека они подобро од мене знаат. Ако ти знаеш подобро од министерот за образование кога се работи за образование, бујрум корегирај го со ФАКТИ а не со мрсомудење дека немало ниту еден Албанец во Прилеп.

Гарфилд, можеш да ги забришиш малку и "твоиве" ѓубриња а не само "моите". Или Албанофоб си?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Sfe sum Princ, sfe, samo ne fob. Moze grokmrzec i bugaromrzec eventualno.

Ne brisam, ima drugi za brisenje, jas opomenuvam, potoa baniram, na kraj brisam sve.

Sekakvi ne ima, senesto pisuvaat, ne se sekiraj, onie koi zasluzuvaat odamna se na zasluze odmor.

I "tvoi" i "moi"!

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
Принц вели: насиље се шири на све стране! (ABC извини, по грешка те напишав тебе)

А кој го шири во државава? АЛБАНЦИТЕ, се разбира! Тепање на Македонци по автобуси и на улици, удирање „рекети“ и одземање на мобилни телефони и пари на 15-годишни недолжни деца од страна на разулавени албански орди, раководени начесто од 20-годишни магариња. Цртање „УЧК“ и „Смрт за Каури“ во Старо Нагоричане, Матејче, Арачиново. Разулавен нацизам, со пукање со пушки и закани за оружени бунтови.

Другарче дали е ова одлика на Македонците? Или се ова најчесто го прават Азби Асани, Беким Османи и слични на нив? „Насиљето“ вие го ширите, а не ние! Ај кажи ми ти кога последен пат, си бил ти сведок (не мора да пишувало во весници) дека Албанци се истепани од Македонци? Кажи ми те молам.

Никој не ви го ускратува правото на образование, јас сум за тоа да се образувате и конечно да се исфрлат некои примитивни карактеристики како на пример насилството. Меѓутоа се додека под тоа „образование“ се подразбира „сонови за големи Албании, намерни и планирани населувања на Албанци во региони во кои што ги нема, сосила правење на албански заедници кои ќе се бунат и постојано ќе бидат незадоволни во тие општини, за да може да се викне Ричард Гир за пред него да се цмиздри “, ќе има отпор од Македонците.

Јас имам познаници и другарки од албанска националност, и не ми сметаат зашто не настапуваат со познатите задни намери.

НЕ, за албански паралелки во Битола, Прилеп и Велес. Во Јаболчиште направете си, чисто од економични причини да не се мачат вашите деца да одат секој ден по 64 километри до Велес и назад.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Јас учам баш во училиштето "Ристе Ристески-Ричко" каде сакаат да отворат уште 3 паралелки.Само проблеми и инциденти ќе има а ништо добро.И онака има многу џган во училиштето уште овие ни требаат.НЕ ДАВАМЕ!!!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Паралелките не се проблем,нека отворат и 30,доколку имаат ученици од оваа општина.Сепак да не им го скратиме основното образование на оние кој немаат елементарни услови во истата општина затоа што парите наменети за нив,ќе завршат на друго место,практично во празните паралелки на Албански за средно образование кој ќе имаат само по еден ученик,или половина,според статистиката на релевантни фактори.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Еве, секој клас нека има по 32 ученици (и така албанците секогаш биле трупани на купчиња... Имам учено во македонско основно училиште, на македонски јазик, 22 ученици бевме... Кога дојдов во Кондово, 32 бевме во клас :)). Значи јасна е математиката. Не знам зошто не предочите некој факт кој ќе го побие фактот на министерот за образование.
Пази па да не, албанците на купче биле ставани...кај мене на пример (кога завршував основно) албанските паралелки беа со максимум 20 души, еве 17 просек, додека македонските испод 30 немаше. Еве, јас цел живот сум учела во класови што ја поминувале бројката 30, па тек и на факс се губам у рајата.:)

Бујрум :) Насиље се шири на све стране :)

Солид, јас за основно зборев. Замисли во 1 или 2 одделение, 32 деца... Што ќе ги научиш сите нив, кое внимание ќе им го посветиш...
Се посветува внимание на секој, тоа просветните работници најдобро си го знаат. Види како паметна и убава испаднав јас, а не ме тинтрале.:)

Инаку за отварањево нови паралелки...зошто не се отворат истите во „селските“ училишта, туку мора во поголемите градови? И така поголемиот дел од популацијата што ќе се образува во нив не е од градот. Јас на пример, не ги сметам луѓето од околните скопски села за скопјани, зошто не се. Значи, нормално е да очекувате реакции дека во Прилеп нема албанци, зошто албанци по селата може има, ама во градот не.

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Ја од прво до 4то учев во одделени со 43 ученика, па види ти сеа кого ставале на купче! Коа ке најдеш албанска паралелка со 43 ученика да дојдеш или да ми се јавиш ок?:smir:

А за у прилеп дека ке напраат парралелки, чисто сумљам, ама ај нека помине и вревата за ова. Потекнувам од Прилеп, мајка ми е од таму. Сум бил премногу пати и донекаде го знам менталитетот на прилепчани. Тешко им на Албанчињата во тие паралелки, ке го јадат стапот секој ден по 3 пати, сигурно ке бидат малтретирани! Па отвори весник, види црна хроника и ке видиш дека нема ден без у прилеп да се деси некој зулум :) Затоа не препорачувам во Прилеп да се отвараат паралелки, нека одберат некој покроток град, прилеп е полн со МАНГИЊА :) и разноразни будали, со чесни исклучоци нели :) :smir:

Член од
13 јануари 2008
Мислења
570
Поени од реакции
18
Ја од прво до 4то учев во одделени со 43 ученика, па види ти сеа кого ставале на купче! Коа ке најдеш албанска паралелка со 43 ученика да дојдеш или да ми се јавиш ок?:smir:

А за у прилеп дека ке напраат парралелки, чисто сумљам, ама ај нека помине и вревата за ова. Потекнувам од Прилеп, мајка ми е од таму. Сум бил премногу пати и донекаде го знам менталитетот на прилепчани. Тешко им на Албанчињата во тие паралелки, ке го јадат стапот секој ден по 3 пати, сигурно ке бидат малтретирани! Па отвори весник, види црна хроника и ке видиш дека нема ден без у прилеп да се деси некој зулум :) Затоа не препорачувам во Прилеп да се отвараат паралелки, нека одберат некој покроток град, прилеп е полн со МАНГИЊА :) и разноразни будали, со чесни исклучоци нели :) :smir:
Немој така брат, сега ќе ги надразниш да почнат да се фалат како Крејзи Појол како не убивале и не колеле, и после да докажуваат дека ние сме ги угнетувале и тепале, и на крај да кажат дека тие се најстариот и најцивилизираниот народ на светот.:pos2:

Дури и Прилеп го основале они, а ние не знаеме за тоа, дека уштењ не лажат комунистиве. Сега и Пирро ќе дојде да каже дека кучињата во Прилеп по записи на Гроф Монтетрпе имале илиро-албански гени:pos2: :pos2:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Celo sredno pominav vo takva paralelka, gimnazija "Zef Lus Marku", vo cela generacija nemase paraleka pod 35 dusi. Vo prva godina bevme okolu 650-700 ucenici, odvoeni na trista objekti. E ti koga ke mi najdes makedonsko sredno so tolku ucenici vo edna generacija, pratimi po posta izvestuvanje, zadolzitelno taksena markica.

F

fantomX

Гостин

Ова последново можам лично да го потврдам:toe::wink:

Insomniac

Evil Macedonian
Член од
27 мај 2007
Мислења
1.799
Поени од реакции
28

Мангина не мангиња. Во Прилеп немаме буква "њ"

Kajgana Shop

На врв Bottom