Quark
brr,brr...zbrc
- Член од
- 12 март 2008
- Мислења
- 3.489
- Поени од реакции
- 156
Kaj caircanka pozadi donerdzijata ( girodzijataАј нека каже некој со која мобилара имал добро искуство, па да знаеме од каде да купуваме а од каде не?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kaj caircanka pozadi donerdzijata ( girodzijataАј нека каже некој со која мобилара имал добро искуство, па да знаеме од каде да купуваме а од каде не?
Преваранти невидени , нов телефон три пати ми го сервисираа (Не сакаа да ми го заменат за нов бидејќи фискалната била постара од три дена)! И на крај , откако ја кренав продавницата у воздух , видоа не видоа , мораа нов да ми дадат т.е ми рекоа да си одберам друг модел !!! :nesum:Германос - му го поправаа телефонот на братучедот цели 2 месеци и на крај со пазарна инспекција им отиде и зеде нов. Нека биде ова совет и за други.
Читај за мојот случај, истоПреваранти невидени , нов телефон три пати ми го сервисираа (Не сакаа да ми го заменат за нов бидејќи фискалната била постара од три дена)! И на крај , откако ја кренав продавницата у воздух , видоа не видоа , мораа нов да ми дадат т.е ми рекоа да си одберам друг модел !!! :nesum:
како и да е, сфатете дека големиве компании мораат малце повеќе да го задржат телефонот на сервис, знам дека германос отворија нешто како fast service customers - значи на лице место или за пола саат да ги решаваат брзите сервиси, но сервисите под гаранција мора да бидат минимум 1 недела задржени а максимум 40 дена, според новиот закон 20 работни дена.подобро губи од џебот, одколку од образот
Без контрадикторности ќе ве молам :pos2:но немојте да мислите дека на "запад" кога ќе ви се расипе телефон одма ве чека ново телефонче спакувано со панделка, може и да ве отераат во пичку матер - искуство од хрватска.
морам да додадам, на татко ми еден пријател кој е доктор во америка, купил ај фон, му паднал во вода - и им кажал во сервисот дека му е паднат во вода, луѓето за помалку од 10 минути му дале нов ај фонбез да доплати, ама кај нас...
![]()
Без контрадикторности ќе ве молам :pos2:
Значи , "На Запад" т.е во земји каде функционира законот ,муштеријата е господ , и тука нема дискусија . И тоа не само кога станува збор за мобилни , ту за се друго ! Значи , тамошните трговци имаат сватено дека лошата пропаганда не можат да ја надминат никако и затоа муштеријата е секогаш у право .
Пр. Нов Зеланд ; купуваш патики , месец дена ги носиш и им ги враќаш во продавница и им викаш : " Извинете ама јас не сум задоволен од патиките ". И без збор ќе ти бидат заменети :nesvest:
Без контрадикторности ќе ве молам :pos2:
Значи , "На Запад" т.е во земји каде функционира законот ,муштеријата е господ , и тука нема дискусија . И тоа не само кога станува збор за мобилни , ту за се друго ! Значи , тамошните трговци имаат сватено дека лошата пропаганда не можат да ја надминат никако и затоа муштеријата е секогаш у право .
Пр. Нов Зеланд ; купуваш патики , месец дена ги носиш и им ги враќаш во продавница и им викаш : " Извинете ама јас не сум задоволен од патиките ". И без збор ќе ти бидат заменети :nesvest:
што има врска јадењето со сервисирањето мобилни? јас може на иста маса и да дупам па после да ти го сервисирам мобилниотНеможе на некој му текнало да се занимава со мобилни, па си купил еден пц, две три штрафцигерчиња, едно биро, читнал нешто на интернет и сервисира.
На масата пие пиво јаде бурек и после отвара мобилни. На што личи тоа. Да се испозатворат тие, и да се остават само тие што вложиле во бизнисот да работат и тогаш се ке биде во ред. Но се додека овие хоштаплери работат, работоте ке си останат по старо.
Да беше така само кај мобилариве добро ке беше но скоро кај се е така.
што има врска јадењето со сервисирањето мобилни? јас може на иста маса и да дупам па после да ти го сервисирам мобилниот
![]()
Па ти свесен ли си колку ти е прљав телефонот? Што се немаш во џебовите кај што го ставаш, со какви се раце го фаќаш, каде се го оставаш, додека збориш подолго време ти се поти дланката и увото па какви се бактерии се создаваат... да не донабројувам што уште не.Па може и прво да го сервисираш а после да дупиш. Така ке може да се искористи мобилниот поради вибрациите како секс играчка.
А тоа што после јас ке го ставам на лице нема врска.
Мора да бидат запазени некои основни правила за работа. Кадешто се работи се работи, а кадешто се јаде се јаде.
Па ти свесен ли си колку ти е прљав телефонот? Што се немаш во џебовите кај што го ставаш, со какви се раце го фаќаш, каде се го оставаш, додека збориш подолго време ти се поти дланката и увото па какви се бактерии се создаваат... да не донабројувам што уште не.
Мислиш ќе му смета ако седи на иста маса со еден хамбургер покрај се што прошол дур стигне на сервис?
Знаеш дека тастатурата и маусот имаат повеќе бактерии од WC шолја?