Реинкарнација

Верувате ли во реинкарнација?

• Да

Гласови: 274 58,4%
  • Не

Гласови: 128 27,3%
  • Не сум размислувал/а ...

Гласови: 67 14,3%

• Вкупно гласачи
    469
B

black angel

Гостин
Смрта e самo пoчeтoк.. не крај

Mnogu drevni civilizacii veruvaat deka smrtta e pocetok na nov zivot deka dusata odi vo novo telo i pocnuva novo patesestvie......sto mislite vie za ova imali li zivot posle smrtta?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Секако дека има :) ама и тема има за ова...

Ивет: Споени :smir:

EmilyTheStrange

rebel girl
Член од
5 јули 2009
Мислења
120
Поени од реакции
2
toj japonecot slabo bil ufilman :pos2:, jas licno ne veruvam u reinkarnacija, inace znam deka katolicite veruvaat u reinkarnacija, :salut:

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не сум имал регресија, од професионално лице, но имам некои работи за споделување, ако си заинтересиран, пошто гледам многу интерес за темава нема од други луѓе, можда зошто не си опишал што мислиш под регресија. :p

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Еј а кај е постот на тој што ја отворил темата него го прашував?
Оваа тема не е моја.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не е моја, постот што е прв треба да биде втор и немаше да го забележам тоа да не напишешпе нешто на нејзе :toe:.
Дали се сеќаваш чива била темава? Можам да го прашам Apokalipto да ја спои со некоја тема која веќе постои. Или да најде која е фркава. Ако сакаш.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Април месец еј, не можам да се сетам.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Well... една од првите теми кои сум ги спојувал... и сум ја сјебал, сега ќе средам :)

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Well... една од првите теми кои сум ги спојувал... и сум ја сјебал, сега ќе средам :)
Хахаха! Еј се случува, it aint easy being a moderator.

Али звучам смешно сега кога викам дека никој не реплицирал, а види колку души има :S

Anyway, where were we? Ааа, чекај да видам дали некој напишал нешто интересно, па да реплицирам :vozbud:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Смртта е дефинитивен крај на оваа сегашна свест, но ќе има некоја свест како што ја има сега оваа сопствената, во таа смисла сме вечни како секогаш други животи!

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Смртта е дефинитивен крај на оваа сегашна свест, но ќе има некоја свест како што ја има сега оваа сопствената, во таа смисла сме вечни како секогаш други животи!
Смртта е дефинитивен крај на едно физичко постоење. На телото. Но не и на свеста/душата која го окупира. Потполно сум убеден во реалноста на реинкарнацијата и мултиживотното искуство.

Можам сам да гарантирам за ова од лично искуство.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
но таа свест ќе има друг идентитет и нема да се сеќава на претходните животи освен на некои секвенци као дежа ву така да овој идентитет од овој живот дефинитивно се губи.

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
а ти брат знаеш за онаа приказна кога дете се сеќава на предходниот живот. И се им рескажува на родителите и тие го носат таму кадешто пораснал во минатиот живот и тој ја препознава сестра му, која била помала од него, сеа старица. И ги препознава портретите што мајка им ги нацртала од нив двајца за кои никој друг не знаел.

Ја искрено не верувам, ама ќе се најде некоја ваква приказна да те збуни тотално, да незнаеш што да мислиш.
А и анкетава па да се чудиш. Испадна се будисти на форумов. ЧД

Kajgana Shop

На врв Bottom