Магии - бу!

A

Anonymous

Гостин
Acid напиша:
Е што ти погоди толку? Што не го праша за матичен број? Број на лична карта... Веќе ако си платила, нека ти приреди добро шоу. Можеш и тоа да го побараш, нели?

За лоши работи.. на секого му се случуваат, тоа е барем лесно да се погоди.
не бара пари тоа е зашто помага а не се богати од празни муабети ти остаив лп читни ја
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.191
Поени од реакции
34.425
Имаш одговор. :wink:
 
Член од
25 август 2005
Мислења
98
Поени од реакции
2
Abe kakvi magii. Toa ne postoi. Nekoi imaat sposobnost da vidat nekoi raboti no ne i da frlat zla magija na nekogo.
 

Ninja

Кајгана на око
Член од
15 мај 2005
Мислења
623
Поени од реакции
9
Луѓето кои замислуваат дека, со 2-3 збора врз некоја тревка или праменче коса, можат да влијаат врз развојот на настаните во нечиј живот, според мене, се посебен социјален феномен и заслужуваат набљудување и истражаување. На тлото на Република Македонија, пред се во руралните средини, верувањата во магии се толку распространети и вкоренети во свеста и традицијата на цели фамилии што еден аналитичар со диплома од социологија или психологија би можел да се прослави со своите трудови на ова поле:).

Зошто размислувам вака? Од претходните мои постови на оваа тема станува јасно дека сум била во контакт со лица (мал број, за среќа) кои цврсто веруваат дека магиите се дел од нашето реално секојдневие. Интересно е што, истите тие лица, не сфаќајќи колку се всушност контрадикторни, истовремено тврдат дека се и православни верници. Имено, колку што ми е мене познато, а нека ме поправи секој кој има факти дека не е така, православието не познава магии, а свештениците апелираат да се напуштат тие верувања. Уште повеќе, во напорите да не се предизвика нечија зла волја, спомнатите индивидуи живеат во круг од лаги - ако народот не знае, нема ни да наштети. Со цел посликовито да ви го доловам последново, ќе ви наведам неколку совети кои би ги добиле од нив: Не кажувај никому (освен на домашните) кога одиш на испит; Не кажувај никому до каде си и како ти оди факултетот; Не кажувај никому дека ќе аплицираш за работа; Кога имаш гости, сите соби во куќата држи ги под клуч (посебно собите за спиење); Што помалку луѓе знаат дека со партнерот планирате свршувачка, тоа подобро; Невестинскиот фустан држи го подалеку и од очите на првите братучетки; Имај мал број другари, но не им се доверувај, не дели интима со нив - секој е сомнителен; Секој подарок да го погледне "стручно" лице од областа на фрлањето магии; итн. Сето ова делува смешно и бесмислено, но, жал ми е што мора да кажам дека се случува. Сега замислете како им изгледаат животите на луѓето кои почитуваат вакви и слични "правила" само заради тоа што некој би можел да шепне неколку збора врз 2 мл вода и да им ја фрли во дворот.

Приказнава трае, сеуште сум сведок на нивниот начин на живот. Покрај нивните ограничени умови, ограничени им се и контактите со нивните најблиски баш заради девизата "секој е сомнителен". Нели, никому не би му било пријатно да дознае дека е на нечија црна листа на можеби-природно-злобни-луѓе-кои-можеби-знаат-да-прават-магии.
 

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
141
они се толку уверени у магиите, што и за најмалата случка ги тера да помислат на магија, без претходно да го проанализираат случајот
 
D

DJ_DEXTER

Гостин
Потполно точно

vodkamixx напиша:
Шо знам дали да верувам во магии или не... мене ништо не ми се случило досеа од магии и такви чуда... а некои луѓе зборуваат дека им била фрлена магија итн итн па неможеле ова да праат не можеле она... па шо знам изглеа не верувам... т.е. не верувам во ништо додека не осетам на моја кожа... :lol:
потполно е точно ова . Ако нешо не ти се деси во твоја кожа не веруј :)
 
Член од
10 декември 2005
Мислења
2
Поени од реакции
0
Stvarno e tesko da se veruva vo magii. Jas licno smetam deka takvo nesto mi se nema deseno do sega. Sepak znam eden slucaj: mojata tetka otisla na bajac zatoa sto imase nekakov tezok period kade sto se i odese od naopaku. Balackata i kaza koga ke odi doma, da ja otvori postelninata vo koja se naoga jorganot na nejziniot krevet i ke najde klopce od konci koe treba potoa da go frli nadvor od kukjata. Taka i se desi. I ajde sega objasnete go ova!
 
Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
Гижо напиша:
21 век е, глупо е да се верува во магии, после толку докажани мистерии коишто порано ги толкувале како невозможни чуда
pa bas zasto e 21 vek i treba da veruvas,u ovaa denesnica sto se nema da se izmisli.i magii i vudu i 300 cuda.magiite postojat odamna i veruvam u toa zasto postojat zivi dokazi.pred mesec dena na mene i moeto semejstvo ni bese napraena magija.magijata bila napraena 11 meseci pred da ja otkrieme,a kako se pogodi pred tie 11 meseci se super da bide a tie 11 meseci se da se svrti naopaku?biznisot sto go imaa moite da ne im ide kako sto im idese,non stpo karanici doma za banalni raboti?aj objasnete kako toa se desavese,zasto taka sakavme nie da bide lil zasto taka sakal nekoj da bide?bese taka se dodeka majka mi na najde napikano parce vunica(za pletenje) pod vleznata vrata.volnicata sama sa stutkala u klopce i se butnala pod vrata?da sigurno e toa,da! a i plus ne mi e jasno kako ja zabutal nekoj pod vrata,koga se mali sansite za toa!postojat magii i veruvam vo niv:wink:
 
Член од
24 април 2005
Мислења
124
Поени од реакции
13
ок, луѓе, малку со усул... :)

Кога зборувам за магија... Не зборувам за едно едноставно АБРАКАДАБРА што го менува светот. Не може само да посакате некој да се вљуби во вас, и тоа да се случи. Не може ни да ставите жаба во нечиј чај и тој некој да се вљуби во вас. Магија не е желба или помисла... Кога човек кој верува во магија, вистински верува во магија, и знае што е магија, вистински знае што е магија, зборува за ЕНЕРГИЈА!!!
Тоа е све. Енергија... Меурчиња околу нас, зраци, облаци... наречете го како сакате, едноставно енергија. Секој од нас има енергија, наша енергија. Све околу нас, исто така, има енергија... Кога таа енергија ќе се промени, доаѓа и до промена на самата околина и на самиот човек.
А тоа и не е така лесно. Не може да го направи секој. Не можат ни многу луѓе. За една личност да може да направи магија, вистинска магија, треба желба, треба знаење, и треба толку толку вежбање пред тоа.

Помислете, едноставно, на поместување на пенкало со само гледање во него. Знам, некои од вас мислат дека и тоа не е можно, но луѓе што го прават тоа ПОСТОЈАТ. Насекаде, околу вас. Што е тоа? Едноставна магија, промена на енергијата. Тоа лице ја насочува својата енергија кон тоа пенкало... и полека, го поткрева или подбутнува... Сте ги виделе оние десетици луѓе кои можат да превиткаат лажичка со поглед? Не го прават тоа со погледот, истите тие луѓе можат тоа да го направат и со затворени очи - не е погледот битен, туку енергијата!!!

Прво, разграничете лекување со билки од лекување со магија. Лекување со билки е едноставно наука... Некој човек некако дознал дека една билка помешана со вода ќе излечи нешто - и го прави тоа. Со такво експериментирање настанал и аспиринот... Никаква магија.
Лекување со магија, од друга страна, до сега, во целата историја на светот, не можеле да направат повеќе од околу 5 луѓе. Тешко дека ќе го најдете - потребна е премногу енергија, преголема концентрација... Така да, не ни мислете на тоа.

Друго...
Битно... БЕЛА И ЦРНА МАГИЈА.
Мислам дека веќе го кажав ова. Единственото правило - не е правило, туку... водич на некој начин - кај Wicca е прави било што све додека не ги повредуваш другите. Секоја магија која не допира друга личност е бела магија. Бела магија е најчесто ритуал за повикување на Божицата, ритуал за нема вечера, или нешто слично, да не набројувам. Црна магија е све друго... Поигрување со човековиот организам или чувства, без негова согласност, целосна согласност, е црна магија!

За онаа голема црна магија потребно е нешто што малку практикувачи на Wicca воопшто го имаат, огромна посветеност, огромна мотивираност и огромна енергија. Не се познати повеќе од 10 личности во целата историја што воопшто можеле да се занимаваат со црна магија. Црната магија е обично поттикната од настан, од чувство, но способноста за црна магија си оди со чувството... Не се грижете, нема да се соочувате со тоа any time soon:)...

И така...

А да... За магиите што ви ги направил некој на семејството, или на некој кошаркар... ГЛУПОСТИ... Не постои човек што може да направи таква магија ради реда, прво... второ, не постои човек што може да направи магија по нарачка. Магија е енергија и чувство...
 

The_Grim

Acid Nightmare
Член од
22 ноември 2005
Мислења
1.501
Поени од реакции
24
dobro e. mislev deka sum edinstveniot freak na ovoj forum i zatoa ne sakav da napisam nisto. kako sto kaza "koleskata" pogore magiite postojat samo ne se vikaat magii nego manipuliranje so energija. a za luge koi imaat telekineticki i telepatski sposobnosti...postojat...samo site sto videle ili slusnale ne veruvaat zasto ne e sekojdnevno i mislat deka toa e izmislica ili nekakva izmama. Okultizmot na primer ne se zanimava kako sto velat nekoi so povikuvanje na duhovi i demoni bla bla bla....okultizmot e nauka koja se zanimava so zdobivanje na mudrost i znaenje od NETHERWORLD (taka da go narecam) i se uci samodisciplina i samokontrola ako veke saka da se manipulira so energijata. za takvi magii so krv, konci, partali ne znam sto, toa se da ne recam babini devetini. energijata e pravata stvar.
 
Член од
24 април 2005
Мислења
124
Поени од реакции
13
Една грешка... Телекинеза е МАГИЈА!!! Не е способност, туку магија... игра со енергија која се учи ако се сака... Ако вистински се сака.
 

^Killer^Boy

HeLp Me
Член од
15 март 2006
Мислења
153
Поени од реакции
2
Koj saka magii? I jas sakam pa zatoa baram :)videte : http://www.spellsandmagic.com/spells.html
http://www.khakani.com/indianegyptianmagicspells.htm
Super e ova :)

7.Kissing Spell

Take a red color lipstick and draw a lip print on a piece of white paper ,
then take a red candle and burn the paper while chanting : kiss me when we meet ,
Kiss me {mention persons Full name } Greet me with your lips , and say you missed me .
But most of all kiss me . Dont forget to visualize the person you want to kiss you ,
and conjure love . this is a good spell it worked for me , I even tried it on a married guy to see if it would work well he stared at me the whole time I was by him and then when
I walked away to go to my car he followed me , and grabbed me and kissed me .
I asked him why he did that , and he said I really dont know I just had too .
from this spell on I became interested in witchcraft :) {the power is REAL ...... }
if you believe ... any ?? this is an anonymous sender.


Ovaa e posebno dobra :):):) Samo dali ke vi uspee :D
 

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
LisaRowe напиша:
Една грешка... Телекинеза е МАГИЈА!!! Не е способност, туку магија... игра со енергија која се учи ако се сака... Ако вистински се сака.

Телекинезата не се учи само ако се сака од потреба , ако се сака од срце се учи....:bip:
 

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Јас не верувам во магии.Кога ги гледам на телевизија интересно ми е,чудно ми е,ама знам дека постои некој трик бесен позади тоа.
Магиите дури и смешни ми се на моменти,и интересно ми е да слушам некој кога ми зборува и објаснува за магии.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom