Изродите

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
кога веке го мешаш Бог...Бог реши Кирче да живее...а атентатот беше пресуда на некој друг...само нема врска сето тоа сега...кажи ми дали преку име со географска одредница не можеш да се идентификуваш???
А што мислиш зошто искаат грците географска одредница

Нели е затоа што искаат да избришат било каква врска со Егејска Македонија

Целиот геноцид врз Егејските Македонци и осталом фашизоидни процеси

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Mislish deka sto imash takvo ime i takov avatar ti si pogolem makedonec ili anticki takov?:tv:
Не мислам ја ништо бе

Оставам другите да оформуваат мислења за мене

Како што во моментов оформуваат за тебе :tv:

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
кога веке го мешаш Бог...Бог реши Кирче да живее...а атентатот беше пресуда на некој друг...само нема врска сето тоа сега...кажи ми дали преку име со географска одредница не можеш да се идентификуваш???
Да го остави жив ама жив звисен,поука за сите други што сакаат да го сменат името наше Македонија.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
Не мислам ја ништо бе

Оставам другите да оформуваат мислења за мене

Како што во моментов оформуваат за тебе
хаха
Da ti i golem del od narodot ziveete pod toa sto misli evropa i zapadot za nas ili kako sto rece drugi sto mislat za tebe.
Mene licno me zabole kurot sto misli evropa za nas ili ti ili nekoj drug sto misli za moite izjavi.

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
Da ti i golem del od narodot ziveete pod toa sto misli evropa i zapadot za nas ili kako sto rece drugi sto mislat za tebe.
Mene licno me zabole kurot sto misli evropa za nas ili ti ili nekoj drug sto misli za moite izjavi.
А кај ја спомнав Европа

Ваљда знаеш да читаш

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
Да го остави жив ама жив звисен,поука за сите други што сакаат да го сменат името наше Македонија.
ок...името е важно...секогаш било..само..од каде доагаме таму и одиме...историјата покажува дека нема да ни биде прв пат да се дефенираме преку географска одредница...и не гледам ништо лошо во тоа..посебно не сега кога можеме многу да добиеме..кажи ми дали КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА не е географска одредница???и кажи ми те молам дека оние што и го дале тоа име се предавници...како што денес тврдиш...нели како Македонец се идентификуваш преку КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА????или и тоа го сметаш за предавство???
пример 2
ОХРИДСКАТА АРХИЕПИСКОПИЈА...и тоа ли предавство е????
ајде ви се молам оладете ги малку главите пред некој да наречете предавник....

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
ок...името е важно...секогаш било..само..од каде доагаме таму и одиме...историјата покажува дека нема да ни биде прв пат да се дефенираме преку географска одредница...и не гледам ништо лошо во тоа..посебно не сега кога можеме многу да добиеме..кажи ми дали КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА не е географска одредница???и кажи ми те молам дека оние што и го дале тоа име се предавници...како што денес тврдиш...нели како Македонец се идентификуваш преку КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА????или и тоа го сметаш за предавство???
пример 2
Едно е Охридска Архиепископија и Крушевска Република

Друго е Р. Македонија Шкуп

И зошто не ми одговори на прашањето

Што мислиш зошто искаат грците географска одредница

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
пример 2
Тогаш било друго времето а сега е друго.

Тогаш сме биле поробени а сега кога сме самостојни треба да да си го сочуваме името.

TMPO

Obraz
Член од
31 октомври 2007
Мислења
1.728
Поени од реакции
26
пример 2
Toa beshe Krusevskata Republika zosto celo Makedonija ne beshe oslobodena tuku gradot Krusevo.

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
Едно е Охридска Архиепископија и Крушевска Република

Друго е Р. Македонија Шкуп

И зошто не ми одговори на прашањето

Што мислиш зошто искаат грците географска одредница

ако ги отстраниш КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА и ОХРИДСКАТА АРХИЕПИСКОПИЈА кажи ми кој е дострелот на македонскиот народ те молам??????????
она што во Егејска Македонија се случи грците нема да можат да го избришат никогаш...
п.с грците не се залагаат за географска одредница...нивната цел е да сме надвор од НАТО и сите релевантни организации под име што нема никаква врска со Македонија пред 45 година...ако тоа не успеат тогаш ке целат на целосна дезинтеграција на Р.МАКЕДОНИЈА...

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
Тогаш било друго времето а сега е друго.

Тогаш сме биле поробени а сега кога сме самостојни треба да да си го сочуваме името.
бевме поробени и ослободивме дел од Македонија...исто како што и денес имаме дел...и види за чудо тој дел тогаш го нарековме КРУШЕВСКА РЕПУБЛИКА...

Член од
23 февруари 2008
Мислења
869
Поени од реакции
477
ако ги отстраниш КРУШЕВСКАТА РЕПУБЛИКА и ОХРИДСКАТА АРХИЕПИСКОПИЈА кажи ми кој е дострелот на македонскиот народ те молам??????????
Дострелот

па види сега вака

Имаш Античка Македонија

После Џингис Кан

Најголема светска империја

Па имаш и Самуилово Царство

Па следи осталом бој со Турците

Kajgana Shop

На врв Bottom