Drugar, pred vistinata i bogovite molcat, a ti ne molcis.
Iminjata na predcite na Georgi se Branko, Ivan, Slavjani, Raposh, Gojko. Toa se slovenski iminja, a ne hristijanski (nema Sv. Branko, nema Sv. Gojko, nema Sv. Slavjan itn).
Значи ...јас не молчам пред боговите, а ти ја знаеш вистината... православноста, католиците, и едните, и другите, друже, се ХРИСТИЈАНИ!!! А ти дека си земаш за право, да си присвоиш вера за ТВОЈА...нека ти е господ на помош.
Самото тоа, дека единствен доказ за припадноста на Скендербег е неговото име,и имињата на неговите членови на семејството....немам што повеќе да ти кажам, најискрено.
Se jadosuvash, znam.
Sekade pishuva deka se vika Gorgi, od tatko Ivan, dedo Slavjan, a ti pak si teras po svoeto
Sto da praime koga coekot ne bil sqiptar, tuku Makedonec, ne mozeme da go menuvame sega.
Da te prasam nesto, znaes li sto e Hilandar? Bidejki ne znaes, ke ti kazam: toa e centarot na pravoslavieto na Balkanot, a tamu se naoga semejnata grobnica na Kastratite.
I zborot KASTRI e shqip zbor, spored tebe, taka? :pos2::pos2:
Duri i Marin Barleti pisuva za
GORGI [gjerg e izmislica],
Kral na geografskata oblast Epir [Rex Epiri] i
Kral na Makedoncite REX MACEDUM ; sekako deka se borel za geografskata oblast Albanija, koja togash bila naselena so etnicki Makedonci.Vo toa vreme nemalo turci, za da gi donesat Daghestancite vo Rbanovo.
Znaci, geografskata oblast Epir, bila naselena so Makedonci
Епир, мајке му, населена со македонци, кои зборувале ...епирски...кој уствари е албански?? Малце нејасно? Или не си знаел дека епирскиот јазик е албански јазик, работа што е веќе докажана, работа што си постои запишана уште од раните епирски денови, кога Франг Барди си го пишува епирско-латинскиот речник.
Е сега, запрашај се себеси...како може Епир да биде населен со македонци а уствари зборувале на албански?? Дај објасни ми го тој феномен??
Баш убаво што си ја постирал сликата. Читај го кругот. Најважното. Тоа што боде очи. Епир... Албанија...
Македонија е само фуснота.
Значи, да уште еднаш да повторам.
Епирскиот јазик = Албански = Епир географска област каде се зборува албански.
Албанија географска област, каде владеат албанци. (Не таа од кавказ на Анавено, туку вистинската)
Е...зашто тогаш бодат очи Епир, и Албанија??
Одговори тогаш...Лигата на Лежа, феноменот што сите до 19тиот век го условуваат Скендербег како албанец?
Во 21ви век, некојси академик (не е ни историчар) искача со теорија дека Скендербег е Македонец, поради неговото име. УАУ!!!! Еурека.
Векови записи, паѓаат во вода, само дека бил христијанин, и имал христијанско име,и бил погребан во црква, па надгробната плоча му била на административниот јазик што се користел.
Легендарен заклучок.
Кој го дрибла Франг Барди, Лек Матренга, Марин Барлети, Лек Дугаџини, и редица на странски писатели од тоа време кои го величат големиот албански војсководец кој ги победил турците при опколување на Круја и на Шкодра...
Глупи биле они, тогаш не ни постоеле албанци нели? Покасно уствари дошле од Кавказ. Скендербег не може да биде албанец, христијанско име има...упс извини, Македонско (или како што сам кажа, словенско...)
П.С. Уствари, чеј малце, ако името му е славјанско...зашто тврдиш дека е Македонец? Сите славјани се македонци? Иди преобрази ги србите, русите, словените, хрватите душички они македонци кои не си ја знаат историјата...
Господ нека ти е на помош што си земаш за право да присвојуваш вера за твоја. Мене нека ми е на помош ако грешам.