ДПА се пишмани, се врати во Владата

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Dobro utro..Od koga FOKUS e pro-Ljubco orientiran.Potocno, toj e medium na LJUBCO..Stvarno ova ne go znaes ili...?
Можеби е Фокус про Љубчо ориентиран, ама исто така е многу читан неделник во Македонија...:toe:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.977
Поени од реакции
5.596
Можеби е Фокус про Љубчо ориентиран, ама исто така е многу читан неделник во Македонија...:toe:
Ne..Bese mnogu citan, koga Ljubco bese na vlast...Sega e ogranicen na simpatizerite na vmro-np, mislam deka ne e poveke ona sto bese...

Член од
1 јуни 2007
Мислења
404
Поени од реакции
2
Е значи Тачи секој ден ме изненадува...
Абе изгледа си мислат дека на народов му е досадно....
Политичкава (циркуска) сцена во Македонија никогаш не била поинтересна....
Абе го гледам и чудим.....

Член од
1 јуни 2007
Мислења
404
Поени од реакции
2
Не..хехе не си глуп хах

Иди јави му се на Крадемарули да ти го објасни ставот на СДС уште еднаш.

Едит:

Грчките весници пренесуваат:

НЕЕДИНСТВО ВО ДРЖАВНИОТ ВРВ НА СКОПЈЕ

ДВЕ СТРУИ:
1 СТАВОТ НА ГРУЕВСКИ ЗА НЕ МЕНУВАЊЕ НА ИМЕТО

2 СТАВОТ НА БРАНКО И ПЕТКОВСКИ СО НИВНИТЕ ИЗЈАВИ ЗА МЕНУВАЊЕ НА ИМЕТО
( Иако Американската амбасада побарала од нив да НЕ го прават тоа )

НА ГРЦИЈА и ОДГОВАРА 2 СТРУЈА.

Еден и единствен што ја ЗАСЕРУВА целава работа е “10 до 2“ и никој друг.....
Мало дете да ангажираш има повеќе капацитет да размислува за решавање на спорот со името.....

“И ДЕЦАТА ЗНААТ“, НЕЛИ???:pos2:

Ra

Член од
15 февруари 2008
Мислења
417
Поени од реакции
5
Ако се пишмани, Тачи треба да плати `пишманлак`..
Аллааааа!

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Ако се пишмани, Тачи треба да плати `пишманлак`..
Аллааааа!
Брат, ако некој плаќа за неговите или нивните како сакаш игранки, тогаш тоа сме сите ние...граѓаните на Македонија:toe: .

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
По договорот меѓу ВМРО-ДПМНЕ и ДПА да формираат работни групи за изнаоѓање решение за законот за јазиците, закон за жртвите од конфликтот, закон за знамето, за правична застапеност на етничките заедници, од ДУИ велат дека синоќа се сретнале со работната група на ВМРО-ДПМНЕ ангажирана за изнаоѓање решение за употреба на албанскиот јазик. Ова го потврдува потпретседателот на ДУИ Рафиз Алити.
„Синоќа се состанаа работните групи. Ние сме подготвени да ја помагаме оваа Влада, со тоа што сме ги подготвиле нашите предлог закони, кои сме спремни да и ги дадеме на оваа Влада“, рече Рафиз Алити.
„Ако оваа Влада спрема закон за борците на ОНА, ако оваа Влада спрема закон за јазиците, секако дека тоа е обврска на Владата, без оглед дали тоа ќе се постигне со нас или со ДПА“, додаде Алити.
Во ВМРО-ДПМНЕ велат дека разговорите кои се воделе со ДУИ по прашањата поврзани со жртвите од конфликтот и за изнаоѓање решение за употреба на јазиците на етничките заедници требало да продолжат.
До исполнување на договореното меѓу Груевски и Тачи остануваат уште седум дена. Во меѓувреме, партиски извори потврдуваат дека се екипираат работните групи кои ќе работат на овие теми. Било договорено работата на групите да биде јавна.

Со оглед на фактот дека ВМРО-ДПМНЕ разговара на истите теми со ДПА, цени дека одделни разговори со двете партии не би биле продуктивни. Затоа во интерес на граѓаните ВМРО-ДПМНЕ ја повикува ДУИ да се приклучи на разговорите кои ВМРО-ДПМНЕ ги има со ДПА, изјави портпаролот на партијата Александар Бичиклиски.

Во интерес на кои граѓани бе Бичиклиски.....

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
По договорот меѓу ВМРО-ДПМНЕ и ДПА да формираат работни групи за изнаоѓање решение за законот за јазиците, закон за жртвите од конфликтот, закон за знамето, за правична застапеност на етничките заедници, од ДУИ велат дека синоќа се сретнале со работната група на ВМРО-ДПМНЕ ангажирана за изнаоѓање решение за употреба на албанскиот јазик. Ова го потврдува потпретседателот на ДУИ Рафиз Алити.
„Синоќа се состанаа работните групи. Ние сме подготвени да ја помагаме оваа Влада, со тоа што сме ги подготвиле нашите предлог закони, кои сме спремни да и ги дадеме на оваа Влада“, рече Рафиз Алити.
„Ако оваа Влада спрема закон за борците на ОНА, ако оваа Влада спрема закон за јазиците, секако дека тоа е обврска на Владата, без оглед дали тоа ќе се постигне со нас или со ДПА“, додаде Алити.
Во ВМРО-ДПМНЕ велат дека разговорите кои се воделе со ДУИ по прашањата поврзани со жртвите од конфликтот и за изнаоѓање решение за употреба на јазиците на етничките заедници требало да продолжат.
До исполнување на договореното меѓу Груевски и Тачи остануваат уште седум дена. Во меѓувреме, партиски извори потврдуваат дека се екипираат работните групи кои ќе работат на овие теми. Било договорено работата на групите да биде јавна.

Со оглед на фактот дека ВМРО-ДПМНЕ разговара на истите теми со ДПА, цени дека одделни разговори со двете партии не би биле продуктивни. Затоа во интерес на граѓаните ВМРО-ДПМНЕ ја повикува ДУИ да се приклучи на разговорите кои ВМРО-ДПМНЕ ги има со ДПА, изјави портпаролот на партијата Александар Бичиклиски.

Во интерес на кои граѓани бе Бичиклиски.....
Во интерес на граѓаните на Шипковица:kesa: .

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
na interes na Albancite kazi go pravo toa sto go mislis!!!pa tie ne se gragjani na ova drzave be be....
Еј Енхалон, ај не ме дави више со тие твои видовити способности...изгледа како си видовит и празен пост да оставам ти ќе знаеш што сум сакал да кажам, а сум се срамел, а ?:pos2:
Тоа што сакав го кажав...туку баш ме интересира што ти сакаш да кажеш во твојот пост за заканите од Брисел со фразата „ како што идат работите, ариведерчи НАТО и пак назад ФИРОМ „ зашто јас не сум толку видовит како тебе. Туку за твојата лојалност, нејсе...некој друг пат.

Член од
20 февруари 2008
Мислења
210
Поени од реакции
3
Еј Енхалон, ај не ме дави више со тие твои видовити способности...изгледа како си видовит и празен пост да оставам ти ќе знаеш што сум сакал да кажам, а сум се срамел, а ?:pos2:
Тоа што сакав го кажав...туку баш ме интересира што ти сакаш да кажеш во твојот пост за заканите од Брисел со фразата „ како што идат работите, ариведерчи НАТО и пак назад ФИРОМ „ зашто јас не сум толку видовит како тебе. Туку за твојата лојалност, нејсе...некој друг пат.
eve i ovoj tuka pak toa go misli. ne si ti kriv jas sum posto treba di gi kazam rabotite na najprostiot nacin za da razbira sekoj vid.

Kajgana Shop

На врв Bottom