Ова новото Кубунту со КДЕ 4 нема фајрфокс, ама не знам зошто засебно го симнувал, исти е начинотна додавање софтвер, преку пакет менаџерот.Која дистрибувија на линукс? Скоро сите по дифолт содржат веќе инсталиран firefox...
Google .... Download mozila for linuxprv pat sega kladov linux i go zedov od net firefox, ama ne znam kako da go instaliram. Koja komanda ili kako da mi kazite kako se intalirva?
jas neznam ni kako se instalirva programa. Ke me naucite? prv pat koristam vakov operativen sistem!!!
Абе човек напиши веке еднаш кој линукс си го инсталирал!jas neznam ni kako se instalirva programa. Ke me naucite? prv pat koristam vakov operativen sistem!!!
malce zavisi so format(tgz, rpm) e firefox i so distribucia ima,Google .... Download mozila for linux
мислам дека секоја дистрибуција на линукс доаѓа со фајрфокс.....Доколку имаш интернет, за твојата дистрибуција побарај firefox на интернет. Би требало да го најдиш како “Бинарка“ и да го инсталираш или со двоклик, или со команда преку конзолата (има објаснување при превземањето)..
Сепак, независно дали имаш или немаш фајрфокс, линуксот МОРА да има веб пребарувач некој вграден, иако незнам која дистрибуција сега нема фајрфокс :S