New York Times со статии за Mакедонците

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
B

Borg_Drone

Гостин
Уфф македонци се намачив за ова..
Ќе частите кока кола :)

18970206p12dy3fz9.png

sg3610tt1.jpg

19470426qi3.jpg

19470608eh1.jpg

18960729ng9.jpg

18970305ow6.jpg

18970314ku9.jpg

r5bkr1c710tcn692d700.jpg

3rsp8vz00fbrvvfsuu5k.jpg

x34zgdd8fvwk7fy2po29.jpg

da4xcjjme2htrpdrernk.jpg

rpt5ras0lnj56b362ml5.jpg

cwdaq9upvk9zl2ugrcuo.jpg

niugbl9xoum2qd75waxg.jpg

jcq2fkqdqrb78zpqoyua.jpg

ji9d57dpkbdcov775iu3.png

vo ovie statii ima jasna distinkcija pomegu makedonci i bugari
ako ne citas dobro zemi si naocari

Честито за статиите. Трудот дефинитивно се исплатил.

Ovie artikli nasava vlada treba da plati da gi reizdadat, paralelno so tekstovite shto momentalno idat u eter

Си требал да очекуваш дека ќе почнат овие да се*ат :)
Ама сепак, пак ќе ти кажам :aplauz:

Не бе сакам да ми каже прво која е таа карта ме интересира :)

Инаку картата што ќе ја постирам е изработена од британскиот Wаr Office во 1916 година

Ќе ме части ли Сливнишки Пиво...??? Сепак побара една карта да му постирам..
Сите народности се набројани на картата
Срби,Бугари,Грци, Македонци, и.т.н.

Србите,Бугарите и.т.н. се ставени во групата на словенски народи...
Додека пак македонците не се ставени во групата на словенски народи
Е како е тоа можно..
М.М.Е.......сега Сливнишки сакам да ме части Каменитца
ethnographicalmapofcentbz3.jpg

До Brog Drone гледам дека пишуваш за Македонија дека постои 3000 години. Македонија постои преку 7500 години, а сега сме 7516 година од кога е создадена Македонија, пред Александар и Филип постоеле многу повеќе кралеви не билe само тие двајца, тука биле и Пердика; Аминта и многу други. Затоа не верувај во тоа дека Македонија постои 3000 години.

Сливнишки, и шо рече вие сте дале писменост на Срби,Руси???А бе да имам едно дрво до мене па да се акам од него од смеење.Зошто не се соочип со вистината дека вие сте од Азија дојдени дека не сте од овде?За гревојте сте.Боже прости му на Сливнишки не знае што зборува.

До Brog Drone гледам дека пишуваш за Македонија дека постои 3000 години. Македонија постои преку 7500 години, а сега сме 7516 година од кога е создадена Македонија, пред Александар и Филип постоеле многу повеќе кралеви не билe само тие двајца, тука биле и Пердика; Аминта и многу други. Затоа не верувај во тоа дека Македонија постои 3000 години.

Дека постоеле пред тоа македонски племиња постоеле.......не викам не...јас само зборувам како царство од кога постои..

Од времето на Каран до времето на Персеј

Сливнишки, на кој народ сте дале вие писменост????Да не имаш мавнато дупла доза?Или згрешени апчиња?Грешка си чоек.Оди прво учи историја па после дебатирај.

Дека постоеле пред тоа македонски племиња постоеле.......не викам не...јас само зборувам како царство од кога постои..

Од времето на Каран до времето на Персеј

Ако рачунаме и македонски племиња сигурно постоиме повеќе од 8-9 илјади години, јас зборувам дека како народ со држава постоиме 7516год.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom