Eве ги предавниците, се јавија!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
брату не сме ние тие што преговараме,туку други.да бев јас или ти ќе кажевме како сакаме али:toe:,само народот на нозе мислам дека друго решение нема
Има бе,како нема,има расипани јајца,домати,секакво ѓубре,сочни пцовки и по некој камен на следните избори кој и така не се далеку,па да видиме дали ќе прават митинзи и ќе кокодакаат дека тие само малку морале да попуштат пред големите сили.Тоа важи за сите политички опции кој ќе се осудат да се кандидираат на следните избори а пред тоа нивните глаучи ќе одлучат да го смениме името или да се зачлениме со одложена покана под референца или било што друго различно од Македонија.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
kosovarite go napravea najgolemit kompromis na svetot , mu dadoa na monstrumite poveke 20.000 masakrirani deca,zeni i stari i tolku stradanja a vtoriot kompromis bea razgovorite so srbite, koi nemale ni moralno eticko ili bilo nekoja humano pravo da go barat toa.
Аха... 1.Македонија го смени знамето, 2.го смени Уставот, 3.се откажа од заштита на своите малцинства во соседните земји.

Тоа не ли е веќе доволен и преголем “компромис“?

А оние бегалци што беа протерани од Егејска... мааалл компромис се нели..

а да не ги споменуваме и масакрираните Македонци како од Загоричани така и од други места

Него ајј... да не правиме циркузи.. сето ова ви е добро познато, ама намерно користите ситуација да се ситите, веќе видена ваша игра.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Kako ne ti sram be da se zakanuvas na luge ako si fraer ke ti dadam brojot pa ke se dogovorime pa da vidam na kogo ke menjas licniot opis ili ako sakas ja ke dojdam ke tebe
Хехе....а пилево се истакна, и ме ставил на ингор листа...неможам да му пратам ПП да ми го даде бројот... :(

јуначишта...

spored mene ova e mnogu logicno i realno i ima mnogu vistina vnatre.ako nekoj se pokazuva deka e patriot i go saka poveke od site dobroto na drzavata togas sigurno ke mu bide primarno NATO otkolku imeto(posto se znae veke deka mora da se pravi kompromis za toa nema drug izlez).
ЕТЕ ЗАТОА НЕ БЕА АЛБАНЦИ ПРИКЛУЧЕНИ ВО ПРЕГОВОРИТЕ!

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
znam deka si emotivna na ovoj period no aj kazi ti nekoj drug izlez kako da go cuvas tvoeto ime i jas bi stoil vo toa ama bez da gi zagubime dvete a?
Го*ната на големата сестра, презентирани од страна на enhallon,
Мислете со свој ум !!!

А ти мнм поарно и да не си ја читал темава, да не те испровоцирала да се зачлениш ќе си не спасел од нервози и нас :)

Јас сум за НАТО, невелам дека е МОЧАНО итн итн, ама од утре несакам да бидам Нов македонец (ако ми дозволи грција да го користам терминот македонец).

Затоа мисли малце што зборуваш...

А ФИРОМ, како фиром не е она што се менува пошто ФИРОМ е (привремена) референца дур не се најде решение за спорот со името кој ни го наметна Кирко наш голем маш.

Така да уште малце повеќе размисли што зборуваш....

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
дечки очигледно премногу емоции се собраа овие месец,два во сите нас Македонците, албаниците ги боли уво, си имаат они уште две разервни држави.Не ми е јасно зашто воопшто им одговарате на провокациите, оставете ги нека си зборат.Си ја трошиме залудно енергијата на некој кој што не заслужуваа воопшто да го спомнуваме а камо ли да полемизираме со него.Дај да си ја насочиме енергијата да си го заштитиме она што е наше.Нема потреба да ги бареме предавниците тие сами се јавуваат.

Член од
18 декември 2007
Мислења
448
Поени од реакции
51
и јас мислам дека сето ова отиде предалеку...пцуење и плукање по лугето што сами ги избравме...крстење во американците кои пак во 2001 како непријатели ги знаевме...и сета оваа недоверба во нашите политичари..

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879

ФИРОМ ни го избраа кумовите во 1995 година

13 септември 1995 година македонскиот министер за надворешни работи Стево Црвенковски и неговиот грчки колега Каролас Папуљас во Њујорк ја потпишуваат Привремената спогодба за нормализација на односите помеѓу Македонија и Грција. Со спогодбата Грција се обврзува да ја прекине економската блокада на Македонија, во замена за промена на официјалното знаме на Република Македонија. Проблемот со името е оставен да се решава во иднина. Оваа спогодба е ратификувана на 9.10 1995 година, а стапи во сила 13. 10. 1995 година.

Претходно македонските власти се согласуваат со употреба на референцата ФИРОМ или БЈРМ ( Бивша Југословенска Република Македонија) за прием во Светската банка и монетарниот фонд. На 7 април 1993, Советот за безбедност, го одобри влезот на Македонија со Резолуцијата 817. Според резолуцијата референцата БЈРМ, или ФИРОМ е привремена референца и се користи се додека спорот не се реши, терминот дан биде референца, а не име, како неутрална гледна точка во спорот, терминот е за користење само во обединетите нации и не е обврзувачка за било кои други организации и терминот не имплицира дека Република Македонија има било какви врски со Поранешна Југославија.

Кумовите на ФИРОМ се повторно заедно

Што е тоа што вака радикално ги смени состојбите?!

1. По неколкумесечното декларативно единство помеѓу претседателот и премиерот, претседателот Бранко Црвенковски почна со двосмислени изјави и отстапки за кои нема мандат со најави дека е подготвен за промена на уставното име. Тој неколку пати за овие пар недели изјави дека не е лошо да го смениме името, а не даде никаква насока или конкретен предлог со што создаде хаос и впечаток дека го продава името во замена за нов претседателски мандат;

2. Последните неколку недели во агитација за промена на името мошне агресивно и без поткрепа се вклучија компромитирани имиња како: Љубомир Фрчкоски - поранешен министер за внатрешни и надворешни работи во владите на Бранко Црвенковски; Денко Млаевски, министер за надворешни работи и амбасадор во мандатите на Бранко Црвенковски; Ѓунер Исмаил со недефинирана професија, а за време на премиерскиот мандат на Бранко Црвенковски - министер за односи со јавност; Стојан Андов - претседател на Собранието во времето кога е донесена одлука Македонија да ја прифати референцата ФИРОМ;

3. Накусо, сите кумови на референцата ФИРОМ која се употребува во светот, пред се во ЕУ и НАТО, наместо нашето уставно име се собраа на едно место со цел агитација да го смениме уставното име, а никој од нив не излегува со конкретен предлог што е замената и што за таа замена ние би добиле.

4. Заклучок: Се повторува сценариото и се повторуваат личностите кои ги водеа кампањите за време на военитот конфликт во 2001 година со крај на нивната дејност која за Македонија значеше губење на унитарноста и Бадентеров принцип на федерално уредување, со што сите загубивме освен Фрчкоски кој доби голем хонорар од Љубчо Георгиевски, а Ѓунер Исмаил и Сашо Ордановски добија бизниси со Косово... а СДСМ доби власт во соработка со терористите од ОНА. Од тогаш во јавноста е познато штом Фрчковски и неговата група се залагаат за нешто, зад тоа мора да стојат матни интереси и политичка корупција.

5. Сево ова мора да има и своја логистика во Парламентот што е работа на СДСМ. Неколку месеци лидерката на СДСМ Радмила Шекеринска изјавуваше дека ги поддржува претседателот и премиерот во преговорите околу името. Последниов месец таа бара да се направи се за поканата од НАТО, што секако под зборот се подразбира и промена на уставното име. Ниту таа, ниту кумовите на ФИРОМ не даваат конкретен предлог и конкретна причина за тоа. Освен овие СДСМ презема и други активности за притисок врз оние кои не се на нивна линија. Во сред преговори на премиерот му работи зад грб со организирање државен преврат и преземање на власт без победа на избори што Грците го следат и гледаат дека можат да не обработат како им е мило и драго. Но Шекеринска не запира тука. Во истов период за прв пат се случува цела една партија да тужи медиуми. Овој партиски притисок врз медиумите ВЕЧЕР и СИТЕЛ кои не се под нејзина контрола според својот тајминг и цели, се во функција СДСМ уште еднаш, како во 2001 година да не продаде сите, да го собере ќарот кој се вика власт, а потоа повторно да мора да си оди од власта на првите наредни избори поради корупција.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Kумовите сега имаат испораснато голем број мали кумчиња,кој одат по нивните стапки,малку со подруга конотација.Сега се оди на историскиот момент кој никако не смеело да се пропушти,а се знае дека секој момент е историски штом Македонија е во прашање,што значи дека приемот во НАТО не е ништо посебно особено доколку тоа се прави во една присилна форма како оваа.Профитерите како да заборавија дека со сила ништо арно не бидува,а токму начинот за прием во НАТО изгледа повеќе од насилен со ненормални и болни побарувања за смена на името кај еден цел народ односно држава.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Petelot uste ne kukurikal da ja najavi zorata, a Branko veke tret pat, kako Sv. Petar od Isus, se otkaza od ustavnoto ime izjavuvajki deka e prifatliva dodavka, pridavka ili nastavka.

Ajde sega, sto se toa implicira?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Petelot uste ne kukurikal da ja najavi zorata, a Branko veke tret pat, kako Sv. Petar od Isus, se otkaza od ustavnoto ime izjavuvajki deka e prifatliva dodavka, pridavka ili nastavka.

Ajde sega, sto se toa implicira?
Притиска кретенот,сака да го наметне неговиот предавнички став како официјален државен.
Затоа прави parroting наоколу, јасна му е позицијата на Груевски и единствена опција да го сруши од власт е да го принуди да смени име, Бранко нема што да изгуби и онака нему е важно што мисли народот за него,а и на сите им јасно која била и сеуште е неговата улога така да неговите интереси може само да профитираат од смена на власта.
Виновникот секако ќе биде Груевски за евентуална смена на името, Бранко ќе се амнестира од одговорност наводно дека тоа била одлука на Грујо. ( Го лажел Грујо народот дека нема да сменел а го сменил името и мора да си оди 2+2=?)
Така е поставена играта.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
376
Поени од реакции
15
Што ќе биде ако ПРЕДАВНИЦИТЕ сепак си ја завршат својата работичка?

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Велепредавство...Зошто уште е жив Б.Ц.?

Член од
2 февруари 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
Kako i da e mora da se smeni imeto na smrdenava drzava. Dali ke go smenat sega ili posle godina dena ne pravi razlika. I taka ne ne biva za nisto barem vo NATO da uspeeme da se protneme nekako dodeka ne videle stvarno sto drzava i narod sme pa da se predomislat zasekogas.

Kajgana Shop

На врв Bottom