Eве ги предавниците, се јавија!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Знаеш, се добива впечаток дека вестите ги делиме не на издржани и неиздржани или добри, лоши и слично, туку само по тоа кој ги напишал...А, не кој го напаѓа Груевски...Би рекол кој го фали е ОК, на пример Латас:toe: .
Јас ќе ти кажам дека вестите се срање.Сите.Без исклучок.
Си се покажаа сите какви се,особено за протестите.

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Tурците се обично итри луѓе. Специјално, кога се работи за Грција, знаат дека тука важи само еден аргумент: стапот.

Овој мора да е ептен измелезен кога најде по македонското прашање да соли ум со грчка пропаганда.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Јас ќе ти кажам дека вестите се срање.Сите.Без исклучок.
Си се покажаа сите какви се,особено за протестите.
Дека е така, така е, ама ние немаме друга солуција за добивање информации...Барем поголемиот дел од нас обичните смртници. Секоја чест на оние кои вестите ги добиваат директно од партиските штабови...
А јас не дека ги заобиколувам вестите од Латас на Сител или во Вечер, напротив.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Е да! Не е од Латас за да биде ОК .
калипсо, дај тргни се од партиските глупости...

Од сите гомна, Латас е најголемото и најсмрдливото!

Сте запнале сите за Груевски, па Груевски....АБЕ МАКЕДОНИЈА Е ВО ПРАШАЊЕ!

Зошто Турчето Ризаов не се осврне на напади према Бакојани или Нимиц, или Караманлис - како што прават грчките новинари?!

Зошто „македонските“ медиуми не влеваат самодоверба во македонците преку нивните гласила, и наместо тоа ги замараат со дневно политички срања од кои никој нема корист?!

ШТО ФАЈДЕ ЗА ДРЖАВАВА ОД ПОЛИТИЧКАТА КРИЗА КОЈА ЈА СЦЕНИРА СДС?!

Идиоти сте...целокупно сите партиски војничиња, без разлика од која партија сте...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Дека е така, така е, ама ние немаме друга солуција за добивање информации...Барем поголемиот дел од нас обичните смртници. Секоја чест на оние кои вестите ги добиваат директно од партиските штабови...
Да,ти можеш да ја чуеш информација,ама не мора да и веруваш или ќе и веруваш со резерва.:wink:

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45

Зошто Турчето Ризаов не се осврне на напади према Бакојани или Нимиц, или Караманлис - како што прават грчките новинари?!

Зошто „македонските“ медиуми не влеваат самодоверба во македонците преку нивните гласила, и наместо тоа ги замараат со дневно политички срања од кои никој нема корист?!

Идиоти сте...целокупно сите партиски војничиња, без разлика од која партија сте...
Очигледно многу се палиш и излегуваш од контрола на секое спомнување на Груевски, ама јас воопшто не сум запнал за него. Второ воопшто не сум партиски член, а со тоа ниту војниче...И на крај воопшто не сум идиот...Воздржи се од такви квалификации, ОК ?
П.С. Прашањето на Македонија не се решава на форум на Кајгана, туку само коментираме како политичарите го решаваат.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Ерол Ризаов

:pos2: :pos2:

Ај да не остане само на смеењето, да се дообјасниме за ноторните глупости на Ерол Ризаов, кој заедно со бранко Героски и крелето СДС-овско, Талевски тераат понижувачка пропаганда против македонците!

Како може да напише ваква глупост кога Груевски на секои два дена ја повторува својата позиција дека е против менувањето на уставното име?!

Ај разбирам да искења ваква работа за Б.Ц. и неговите јавно дадени изјави да прифатиме некоја придавка...ама неможе, Шекерка ќе го скрши!

на крај краеви, како што и самиот грујо си кажа:
проблемот е во тоа што македонија од позиција на одбрана требаше да отиде во контра офанзива, како што и кажува Ризаов тие имиња грција ке ги одбиеше и потоа војната ке се водеше на нивна територија, они ке беа дипломатски гранатирани за дестабилизација на регионот, а Македонија ќе имаше комотна позиција пред самитот на НАТО, односно да не менува ниту една придавка на името!!!!!

Само болно е тоа што премиерот повеќе се замара дали ќе остане на власт или не, наместо да бара решение за името и НАТО.

Доказа за ова горното е Вечер!!!, па видите бе луге во последните две три недели, Ластас се замара само со тоа кој ке биде на власт по самитот на НАТО, а ако знаеме дека Латас е портпарол на Грујче све е јасно

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33

Чекај бе лоботомиран еден, па кој е на чело на државата ?????
И како СДСМ може да креира политичка криза?????
Кризата ја креираше глупата политика на твојот лидер и вашиот војвода ТАчи

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Да,ти можеш да ја чуеш информација,ама не мора да и веруваш или ќе и веруваш со резерва.:wink:
Точно така, а не веднаш со ароганција да се отфрли само затоа што ја напишал овој или оној.:toe:

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Како што креираа во 2001та така и сега пробуваат,ама тие финти повеќе не палат кај народот.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
грешка си машко такозвани астерикс, не мешај желби за власт во тема за која дискутираме за круцијална одлука за Македонија. А кога сме веќе кај „власта“ и утре да има избори, владата на груевски убедливо ќе победи...реално, така е.

А тоа што го пишува Турчето, со тие предлози на некоја придавка, ти или си роден вчера, или вчера си добил мозок па не се сеќаваш дека токму владата на СДС беше таа која ги поддржуваше овие предлози на почетокот на преговорите кога грција инстантно ги одбиваше!

Што значи, ВЕЌЕ ВИДЕНО.

СДС уште тогаш со десет раце ќе потпишеа за ваквите предлози...каква иронија е тоа, ама САМАТА ГРЦИЈА НЕ СПАСИ ОД ПРЕИМЕНУВАЊЕТО КОЕ СДСМ ЌЕ НИ ГО НАПРАВЕШЕ ВО 90ТЕ!!

И сеуште сакаат да го направат тоа...

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Преку новинарите, преку 80% од медиумскиот простор што е под СДС :smir:

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Како што креираа во 2001та така и сега пробуваат,ама тие финти повеќе не палат кај народот.
Абе Станоја, играњето на картата „ 2001 год.„ е излитена работа, а со тоа и непродуктивна...Место ширење фама за некакви си сценариа ала 2001 треба државниот врв да се фати за работа.А ако некој стварно нешто подготвува во таков стил, тогаш треба да биде уапсен и осуден, а не само да се трачари.:toe:

Едит: Преку глава ми е да слушам дека се спрема некој заговор, дека овој работи за таа итаа странска служба или држава итн, итн...Па ние колку што знам имаме агенција за разузнавање, ДБК, АРМ ( разузнавање и контраразузнавање )...Или се неспособни да ги откријат колабрационистите или нема такви...

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Sebastian напиша:
Преку новинарите, преку 80% од медиумскиот простор што е под СДS
Немораш да му објаснуваш, го знае сето тоа тој, само партиските узди не му дозволуваат да размислува со своја глава...

Калипсо напиша:
.А ако некој стварно нешто подготвува во таков стил, тогаш треба да биде уапсен и осуден, а не само да се трачари

Ај сега оди, уапси го Бранко Црвенковски, и осуди го за сценирање на војната од 2001

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814

Напишано од Stanoja
Ah sto e los toj Gruevski, voopsto ne e kooperativen. Trebase DPMNE i Gruevski da znaat da gi menadziraat meguetnickite odnosi kako SDSM t.e. da im se dade na shquiptarite, se` sto tie sakaat. Odnosno, shqiptarite da vladeat so Makedonija, kako taa da e druga Shquiprija. Pa taka, SDSM od sto bese premnogu "uspesen" vo menadziranjeto na megjuetnickite odnosi, dade 120.000 drzavjanstva na Kosovari, se albhaniziraa [so zakon donesen od SDSM] Skopje, Struga, Kicevo, veleskite sela, se dade pravo na povrzuvanje na shquiptarskite opstini t.e. cekor kon federalizacija itn.

Da sproveduvase Gruevski "prava politika" kako SDSM, trebase do sega na cela teritorija da goo vovede shqip jazikot kako oficijalno, pa i vo Strumica da doneseme shquiptari, bidejki nema tamu preveduvaci od shquip na Makedonski.

P.S. Tie sto ja napravija vojnata 2001 g. dojdoa na vlast 2002 g. DUI=UCK=ONA pravese vlada so SDSM, a ne so DPMNE. Ne se partneri DUI=UCK so DPMNE.

Kajgana Shop

На врв Bottom