Eве ги предавниците, се јавија!

Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
A planira nasiot drzaven vrv da izleze i da kaze so kur toa pravat i so se dogovaraat i na kraj so se dogovorile

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Соединетите Американски Држави ги отвораат картите – без оградување и затскривање, јавно и директно порачаа дека мора брзо, во деновите до Букурешт, да се постигне решение за името. Пораката ја пренесе амбасадорката на САД Џилијан Миловановиќ по средбите со врвот на Стејт Департментот во Вашингтон на кои се разговарало за македонската кандидатура за НАТО. Во денешната писмена изјава, амбасадорката Миловановиќ ги повикува политичките лидери во земјава да поддржат брзо изнаоѓање взаемно прифатливо решение за името. “Ги убедувам сите страни активно да работат заедно за постигнување национално единство и за неполитички пристап за да се дојде до успешен резултат” - вели американската амбасадорка. Бара да се стават настрана политичките и партиските калкулации и наместо тоа сите да се фокусираат на остварување на иднината која Македонија ја посакува за себе – иднина која и САД ја посакуваат за Македонија. Миловановиќ ја потврдува американската поддршка на преговарачкиот процес – ги фокусираме напорите за остварување напредок во посредништвото на ОН, со надеж дека сите заедно ќе можеме да прославиме покана за НАТО во Букурешт – порача во писмената изјава американската амбасадорка.

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Ма незнаат ни они што се договориле! Кај пробелм од 17-18 години се решава за 10 дена? Сеа се у фрка невидена. Овија ваму отворено предлагаат географски одредници, а Лицево само бае придавка со државно уредување.

Луд ј*бе збуњеног!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Македонија да стане земја членка на НАТО -ова е роденденската желба на министерот за одбрана Лазар Еленовски. И покрај можната блокада на приемот страна на Грција, Еленовски е оптимист дека Македонија ќе добие покана за НАТО на самитот во Букурешт.

Aloooooooo!!!!! Minister si be!!!
Gnidoooo!!!!!!!

Sakam za rodenden da ne mi turite veto i da mi go dadete NATO!!!!!!!

Bednik!!!!

Taka li se raboti be!

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
hahahhahaha za rodenden
oooooooooooo slatko se iznasmeav muahhahahahhahaaaaa

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Грција и Албанија ќе соработуваат за проблемот со името и за независноста на Косово

Во рамките на зголемените активности околу проблемите во балканскиот регион Албанија и Грција ќе почнат соработка, првенствено за спорот за името и за косовската независност, но и за грчкото малцинство во земјата. Основните проблеми, спорот меѓу Атина и...

Значи средства не се бираат...И со црниот ѓавол коалиција ќе направат, само да придобијат повеќе странски земји... А, ние имаме ли МНР ???????? Алоооооооо, некој нешто работи ли ? Лобира ли ? Каква апатија не зафатило...УПМ.

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Грција и Албанија ќе соработуваат за проблемот со името и за независноста на Косово

Во рамките на зголемените активности околу проблемите во балканскиот регион Албанија и Грција ќе почнат соработка, првенствено за спорот за името и за косовската независност, но и за грчкото малцинство во земјата. Основните проблеми, спорот меѓу Атина и...

Значи средства не се бираат...И со црниот ѓавол коалиција ќе направат, само да придобијат повеќе странски земји... А, ние имаме ли МНР ???????? Алоооооооо, некој нешто работи ли ? Лобира ли ? Каква апатија не зафатило...УПМ.
калипсо без нервози и хистерии, не се секрај нашиот државен врв има план, маме ке и расплакаат на Грција, Бакојани и Караманлис ама смо нека дојдат у Скопје па да видат

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
калипсо без нервози и хистерии, не се секриј нашиот државен врв има план, маме ке и расплакаат на Грција, Бакојани и Караманлис ама смо нека дојдат у Скопје па да видат
Е да, ако ни дојдат случајно на стадион да ги исвиркаме и замаваме со камења, маме маме ниво:pos2: .

Jovo Sk-Mk

Е брзо е,брзо е
Член од
16 јануари 2008
Мислења
310
Поени од реакции
40
Значи основата на темава е намерата на бране да се прифати некоја придавка која што нема од корен да го проммени нашиот национален идентитет.Веќе еднаш со кирца прифатија придавка која гласи БЈР или FYR па изгледа му се виде интересно да манипулира со идентитетот на народот и сега пак му се дига за нешто слично(докажан зависник од власт и моќ за манипулации со судбините на народните маси) Ако сака нека си стави придавка на неговото лично име (на пример моминското презиме на женаму).А ако стварно прифати придавка за државава ќе биде грев ако не се собереме едно 50 000 народ пред негов кабинет(истото важи и за сите останати фаци во државава кои имаат моќ да прифатат придавки и кои евентуално размислуват на такво нешто).

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
Еднаш го сменија името,не го прашаа народот,ке го сменат сега без да го прашаат народот?

Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
Interesni e koga zboruvame za identitet, pa do toa derge li doguravme mene nekoj seljak od evropa da mi kazuva koj sum, abe luge se znae so sme, Makedonci, jas sum makedonec i tocka, sme bile pod bezbroj pritisoci, i narekuvano sekako, no sekogas sme ostanale makedonci.
Jas mislam ili pocnuvam da mislam deka nekoj nas ovde se poveke raboti da ne odaleci od Nato otkolku da ne zblizi.
Bas sakam da slusnam kakov identitet ke ni ostane na nas koga site nasi sisedi ke se stabiliziraat i zajaknat, a nie ke ostaneme da tapkame vo mesto, primer po vlezot na Albanija vo Nato sekoja stranska investicija ke odi vo Albanija, a ne kaj nas, pa taka za edno 15 godini i samite ke se unistime zasto ke nema so da jademe. Povtoruvam poznavajki gi nasite dobri sosedi edvaj cekaat da ne unistat.

I na kraj eve so ke se desi RM ke prifati promena, koe ime neznam i toa ke bide samo za megunarodna upotreba i so Grcija, identitetot ke ostane ne pipnat, ako ne bide taka ke vidite.
Torba se polni kolku so mozes da nosis.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Дај не треси глупости. Иди лобирај за промена на име на друг форум во наредниве 2 недели колку што си на бан.

Шушумиги.

Член од
20 јануари 2008
Мислења
13
Поени од реакции
0
Дај не треси глупости. Иди лобирај за промена на име на друг форум во наредниве 2 недели колку што си на бан.

Шушумиги.
Зашо му стави бан? Затоа шо кажал тоа шо мисли?

Иначе... Незнам кој се предавници, крадци, лажговци.. се покажа владата на Груевски, па затоа ќе падне, па како шо кажа Горан Михајловски у Вест пред некој ден... „Ќе ја имаме таа среќа Бранко пак да не спасува“

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
Зашо му стави бан? Затоа шо кажал тоа шо мисли?

Иначе... Незнам кој се предавници, крадци, лажговци.. се покажа владата на Груевски, па затоа ќе падне, па како шо кажа Горан Михајловски у Вест пред некој ден... „Ќе ја имаме таа среќа Бранко пак да не спасува“
Aх ак не спасвит Бранче свршивме работа.
А за банот, правилно си постапи човекот, пропаганди против интересот на МАКЕДОНИЈА на друго место(во ВЦ-мој предлог)

Kajgana Shop

На врв Bottom