Eве ги предавниците, се јавија!

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Треба да отвориме тема за тоа. Само мора да се посочи линк до изјавата на дотичниот предавник, за да се докажи дека изјавил такво нешто.
Hic Rodos, hic salta. Темата е оваа. Имињата зе наброени, цитирани, се е на куп.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Ај само не ме убедувај за Латас, жити се...Да, подруго ќе биде ако 50% медиуми се провладини, ќе го почнеме своето враќање кон едноумието, од кое барем декларативно сите се згрозуваме...

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Ај само не ме убедувај за Латас, жити се...Да, подруго ќе биде ако 50% медиуми се провладини, ќе го почнеме своето враќање кон едноумието, од кое барем декларативно сите се згрозуваме...
Ако 50% од медиумите се провладини, ќе имаме 50% едноумие.
Вака како што е, имаме 90% еноумие.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Арно рече Латас бар 50% од медиумите да беа провладини многу подруго ќе беше....според мене тоа подруго ќе значеше поголема национална свест.

Kalipso процитај го ова над мене ќе ти стане јасно.
Абе јасно ми е, ама не можам да се сложам со 50% ниту со 90% провладини медиуми...Без разлика на тоја која влада ќе биде актуелна, ќе не перат у главите од мерак...Ќе не убедат дека сме Швајцарци или Германци, незнам. И МТВ им е многу...

Член од
18 јануари 2008
Мислења
260
Поени од реакции
7
Кренбил еден одвратен.Кој е бе он да зима било каква одговорност? тој неможе одговрност за да си ги заврзе врвките да превземе...

леле крвта се повеќе и повеќе ми врие...
Фатив само мал дел од таа емисија и го слушам Сранко Страбизам како вика дека нашите мудри политичари требале во овие моменти да ни го завртат грбот и да ни го сменат името,затоа што ние ништо не сме знаеле.

Леле деген го мрзам,го мрзам,го мрзам.Затоа и го исклучив телевизорот,неможам да дозволам да ми го исперат мозокот.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Абе јасно ми е, ама не можам да се сложам со 50% ниту со 90% провладини медиуми...Без разлика на тоја која влада ќе биде актуелна, ќе не перат у главите од мерак...Ќе не убедат дека сме Швајцарци или Германци, незнам. И МТВ им е многу...
Без разлика која влада ќе биде актуелна, 90% од медиумите се СДСМ. Соодветно, во зависност од тоа дали СДСМ се во влада или во опозиција, секогаш ќе имаш 90% провладини или контравладини медиуми.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Dogovoreno e. Dzabe diskutirate. Mesto na ulica, tuka kenjate koj e popatriotski forumdzija.

Promena ke ima, zatoa sto narodot nas samo tri dena go drzi, a pominaa tri dena.
Mozhe e dogovoreno, no koj kje stavi potpis, koj kje "prevzeme" da ja izvede primenata, tuka te chekam...

Mozhe Branko da upotrebi "Kiro Gligorov taktika" kako najfunkcionalna: kjutenkata da pravi se' protiv Makedonija, a da lazhe vo javnosta.

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Ја гледав вчера онаа хорор комедија на канал 5. Мене луѓе ми беше смешно како и во таа емисија успеа оној цигојнер кој се издава за албанец (ким мемети, де!) да ја наметне цело време темата за неговите усрани права. И цело време цигото бамбореше каква демократија “он сакал“. Добро бе како на никого не му текна да му објасни на циганот дека демократијата не е тоа ти што си сакаш и си замислил, туку тоа е еден систем граден со векови и кој почива на правила и ако се сменат тие правила, затоа што циганите така сакаат, тоа не е веќе демократија! Типот верглаше како неговиот избор не се почитувал затоа што ДУИ не била поканета да биде во власта. Еднаш и засекогаш: Демократија е владеење на мнозинството. Мнозинството го избра ВМРО ДПМНЕ. И точка. Груевски ќе си го земе во влада кого тој сака! А бидејки ете шиптарааната биле многу осетливи за нивните усрани права, ние се согласивме дека во случаи каде се задира во таа нивна “чувствителност“ и со цел да не се дозволи мајоризација, ќе се применува правилото на Бадентер, то ест не ќе може да се донесе одлука без мнозинството од нивни пратеници во парламентот.
А сега за останатото.чашуле е будала која никој не ја есапи! Така што ни јас нема многу да трошам време на умислени интелектуалци! Инаку јас веќе пишав за геровски. Што очекувате вие од еден таков лик. Па тоа е една накарадна креатура на која и треба да биде прифатена од нас нормалните бе! Тоа е еден генетски отпад, еден неуспешен спонтан абортус! Какви дебили човече! А инаку цело време дрндаа како Груевски немал капацитет да ги согледа последиците од невлегувањето во НАТО. А добро, дали ги разгледале они далекусежните последици ид прифаќањето на ова усрано сложено име? Инаку се слошувам со нив! Непосредна последица од неприфаќањето на овој “компромис“ ќе биде изостанувањето на поканата за НАТО. А инаку и тоа е прашање. Да ве прашам јас Македонци. Па зарем сите сте бе толкави будали да верувате дека Грција може да стави вето на одлука на Америка? Па чекајте бе луѓе! Американците го нападнаа Ирак без одлука на ОН! Ееееееееј ОН ги заобиколија каде имаат право на вето две огромни земји, Русија и Кина и некој овде мене сака да ме убеди дека Америте не можат да направат ништо да не дојде до тоа грчко вето? Ма ајде ви се молам!

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Па зарем сите сте бе толкави будали да верувате дека Грција може да стави вето на одлука на Америка? Па чекајте бе луѓе! Американците го нападнаа Ирак без одлука на ОН! Ееееееееј ОН ги заобиколија каде имаат право на вето две огромни земји, Русија и Кина и некој овде мене сака да ме убеди дека Америте не можат да направат ништо да не дојде до тоа грчко вето? Ма ајде ви се молам!
Световид, тоа е јасно како бел ден.

Ама Јаровид, ти кажува дека грчкото лоби во Америка е многу големо, и многу голем влог имаат, значи многу кеш и острови имаат дадено за да се узгура таа нивна нечовечка кауза. Тука не јадат живи, а воедно имаат и влијание. Одлуката на Америка да ја внесат Македонија во НАТО е во ред, ама Америка мора да си го одработи и она за кое е платена, не од нас, туку од грците...

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Hic Rodos, hic salta. Темата е оваа. Имињата зе наброени, цитирани, се е на куп.
нека се зачуваат и не само на форумов изјавите, да се знае, ако некогаш треба да пишиме песни за некои нови заклани предавници, а форумов случајно го нема :)

@ Misirkov: Бранко Црвенковски може да се обиде да изигра како Киро, меѓутоа се ми се чини дека нема да ја има неговата среќа да преживува атентати , ако СЛУЧАЈНО е доволно глуп да го направи тоа :toe:

Секој кој ќе стави параф на таков страмен документ ќе си има сериозни последици по здравјето не само негово... Кај нас в село ИЧ не љубиме чпијуни и предавници...

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
нека се зачуваат и не само на форумов изјавите, да се знае, ако некогаш треба да пишиме песни за некои нови заклани предавници, а форумов случајно го нема :)

@ Misirkov: Бранко Црвенковски може да се обиде да изигра како Киро, меѓутоа се ми се чини дека нема да ја има неговата среќа да преживува атентати , ако СЛУЧАЈНО е доволно глуп да го направи тоа :toe:

Секој кој ќе стави параф на таков страмен документ ќе си има сериозни последици по здравјето не само негово... Кај нас в село ИЧ не љубиме чпијуни и предавници...
Абе он (или било кој друг) да не потпише. Потпиша ли, после тоа е касно и се е џабе.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Предавници сте вие што нејќете во НАТО да влеземе за после Македонија да остане без држава па ни име нема да ни значи ништо.

Ra

Член од
15 февруари 2008
Мислења
417
Поени од реакции
5
Јас имам предлог за името што цигано атињаните не можат да го одбијат, ем да не го содржи зборот Македонија...
Ем да влеземе во НАТО на мала врата, и тие и да сакаат да неможат да ни стават вето..
Предлогот е....`Турска Империја (Балкански Сектор)
Нацијата да се вика бивши турци а црквата, Православна Црква на Бившите Турци...
Ај да ги видам што чудо ќе направат?

Kajgana Shop

На врв Bottom