Eве ги предавниците, се јавија!

Член од
8 март 2008
Мислења
81
Поени од реакции
4
Све смрди како во лето господово 2001.Пак се кува некоја влада која ќе биде збируштија од се полтронско во земјава, ќе го сменат името како што направија со рамковниот, и ....
Кој е крив? Никој оти сите ставиле потпис, и позиција, и опозиција.
Само народот пак со прстот во уста.
Веќе видена игра.
Дајте да видиме нешто поинтересно....

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
не бе, договорија малциснка. Сега се е на Груевски, ако смени име тој е крив, ако не смени, не е крив, ако не не примат во НАТО, тој е крив, ако не примат не е крив.

Има и опции, да не не примаст, а тој да биде "херојот" кој не го дал името.

Но, ако не не примат, а не го дадеме името, морас тогаш да се отпочне процес во ОН при што ќе се наведе дека Времената спогодба е прекршена од Грција со ветото и поради тоа бараме да истапиме од неа, не е обврзувачка за нас и бараме признавање во ОН под уставното име и потоа полека процес за затворање на македонското прашање.

Ако не се отпочне тој процес, а се попие вето, јебига, јас знам каде и на кого со прст да покажам.

Svetovid

Триглав
Член од
26 февруари 2006
Мислења
868
Поени од реакции
44
Груевски охрабрува

“Би сакал да им порачам на сите граѓани на Република Македонија и да ги охрабрам дека нема да дозволам ниту еден политичар, ниту една политичка партија преку различни сценарија да им наштетат на интересите на Република Македонија и на граѓаните на Република Македонија“, изјави Никола Груевски, премиер. „Ова се сериозни времиња. Република Македонија има капацитет да се справи со сите предизвици со мудрост и разум, со гордост и достоинство, со одговорност и патриотизам“, додаде Груевски. http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=90742

Никогаш не сум го сакал многу овој Гвујо ама во случајов многу ме бендиса како се однесува детево! Дали само ќе издржи? А ќе издржи ако ние Македонците издржиме обединети во одбраната на единственото малки достоинство што ни преостана: ИМЕТО СВЕТО МАКЕДОНИЈА!!!

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Garfild денес коментиравме за името со едена фаца воено лице беше иешто повискок чин (не е битно), и типов вика 90% ќе ни менуваат име притосокот од надвор бил многу голем и дека треба да се деси чудо за да ни остане името :nerv:.

Па ќе видиме што ќе се случи.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
“Би сакал да им порачам на сите граѓани на Република Македонија и да ги охрабрам дека нема да дозволам ниту еден политичар, ниту една политичка партија преку различни сценарија да им наштетат на интересите на Република Македонија и на граѓаните на Република Македонија“, изјави Никола Груевски, премиер. „Ова се сериозни времиња. Република Македонија има капацитет да се справи со сите предизвици со мудрост и разум, со гордост и достоинство, со одговорност и патриотизам“, додаде Груевски. http://www.a1.com.mk/vesti/default.asp?VestID=90742

Никогаш не сум го сакал многу овој Гвујо ама во случајов многу ме бендиса како се однесува детево! Дали само ќе издржи? А ќе издржи ако ние Македонците издржиме обединети во одбраната на единственото малки достоинство што ни преостана: ИМЕТО СВЕТО МАКЕДОНИЈА!!!
Mi se dopadna negovata izjava.

Nejse, sakam samo da postetam дека и за референцата се велеше дека е за добробитта на Македонија.

Плус, сакам да знам кои се капацитетите кога пола министри излегоа до влада, а остануваат на функција????

Кои се другите капацитети.

Нема владата капацитети. Има народот капацитет.

Господе спаси ја Македонија, првин од самите нас, македонците, потоа од душманите во неа, на крај и од душманите вон неа и помогни ни, нам, на вистинските македонци да опстоиме, сардисани од сите страни, со сопки, препки и со
предавнички ножој в грб зариени, на светлиот пат за нашата МАКЕДОНСКА иднина!

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Garfild денес коментиравме за името со едена фаца воено лице беше иешто повискок чин (не е битно), и типов вика 90% ќе ни менуваат име притосокот од надвор бил многу голем и дека треба да се деси чудо за да ни остане името :nerv:.

Ај не шири пропаганда и дефетизам, од нас зависи СЕ!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
JUDIIIIIIIII, Јудиии искариотскииии.

Клоцајте пичка ли ви материна дур е некој наземи, одзади само, немате газ лице в лице, гради в гради јуначки, ами како пичкииии, ах племе ви ебам искариотско:

[FONT=&quot]Претседателството на ДУИ денеска заклучи дека Македонија, на с[/FONT][FONT=&quot]амо две недели пред самитот на НАТО во Букурешт е во длабока политичка криза. Владата го з[/FONT][FONT=&quot]а[/FONT][FONT=&quot]губи легитимитетот и секоја [/FONT][FONT=&quot]поважна [/FONT][FONT=&quot]одлука што ќе ја донесе[/FONT][FONT=&quot],[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]ДУИ ќ[/FONT][FONT=&quot]е [/FONT][FONT=&quot]ја смета за [/FONT][FONT=&quot]нелегитимна[/FONT][FONT=&quot], изјави портпаролот Ермира Мехмети пренесувајќи ги заклучоците на Претседателството со напомена дека партијата ќе[/FONT][FONT=&quot] вод[/FONT][FONT=&quot]и[/FONT][FONT=&quot] конструктивна политика.[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]“[/FONT][FONT=&quot]ДУИ ќе води конструктивна политика со цел Македонија да добие покана за членство во НАТО. [/FONT][FONT=&quot]ДУИ[/FONT][FONT=&quot] ќе продолжи со соработка со државните институции за да се обезбеди поголем консензус пред самитот на НАТО”, [/FONT][FONT=&quot]рече Мехмети и додаде дека за[/FONT][FONT=&quot] ДУИ приоритет во политичкото дејствување и понатаму ќе биде Мајскиот договор и двете клучни точки. Донесување на Закон за употреба на албанскиот јазик и статусот на припадниците на ОНА.

Оксиморон!! An ox and a moron!

Ах, јудииииии клети.
[/FONT]

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10

Aко гледаме така, и врз Грција е голем притисокот(чак и поголем од овој над нас) па не значи дека ќе попуштат во однос на спорот.
Важно е само колку Македонија(т.е. владата во сличајов) цврсто ќе се држи за своите позиции. А покрај ваквата поддршка од народот не гледам причина да не се држат до тој став, бидејќи на крајот владата работи во служба на народот, а тој, сите знаеме што сака: ИМЕТО МАКЕДОНИЈА НИ Е ПОВРЕДНО ОД НАТО ИЛИ КАКОВА И ДА Е ДРУГА ОРГАНИЗАЦИЈА!!!

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062

Господе спаси ја Македонија, првин од самите нас, македонците, потоа од душманите во неа, на крај и од душманите вон неа и помогни ни, нам, на вистинските македонци да опстоиме, сардисани од сите страни, со сопки, препки и со предавнички ножој в грб зариени, на светлиот пат за нашата МАКЕДОНСКА иднина!

Народе случи им се ако пофтат по името, светоста наша!

Господе биди со нас, а ако не си и самите можеме.

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Господе спаси ја Македонија, првин од самите нас, македонците, потоа од душманите во неа, на крај и од душманите вон неа и помогни ни, нам, на вистинските македонци да опстоиме, сардисани од сите страни, со сопки, препки и со предавнички ножој в грб зариени, на светлиот пат за нашата МАКЕДОНСКА иднина!

Народе случи им се ако пофтат по името, светоста наша!

Господе биди со нас, а ако не си и самите можеме.

Така е :aplauz:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
..................a be duvate nesto ovie 70 saati??? sto vi e be???....jebove Bog blagi....ve stavija u ves masina ????....KAKO MOZE DA SE MENUVA MAKEDONSKOTO IME????
....isklucete televizori , ne kupuvajte vesnici...ne odete nigde, izpraznete ulicite...sedete doma i molcete...........TISINATA UBIVA vo poim......site sto muvaat nesto, onie EU pedofilite, .......... bukvalno site ..........TISINATA GI PREPLASUVA...

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
од прееска и се мерачам на темава и морам малце да ги исерам комуњариве

МРСНИ ДЕБЕЛИ СВИЊИ, КАКО НЕ ИМ Е СРАМ, ИМААТ ЛИ ГРАМ ПАМЕТ ВО ГЛАВИТЕ, ТООООООООООО
(ми требаше ова)

asterix_m

Регулатор
Член од
19 април 2006
Мислења
2.765
Поени од реакции
33
Еве кој све седна да договори како да ни се лиферува менувањето на името, а да не се сноси одговорност т.е да има пилатовска колективна одговорност.
гарфилде, со сиот респект ама многу сереш, да ми извиниш ама што е премногу премногу е

Kajgana Shop

На врв Bottom